گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ این روزها کمتر کسی را پیدا می کنی که گوشی هوشمند داشته باشد و با شبکه های اجتماعی آشنا باشد، ولی وی چت را نشناسد! در کوچه و خیابان، کلاس درس، محیط کار، مترو و اتوبوس و تاکسی و خلاصه وقت و بی وقت، کاربرها را می بینی که گرفتار این نرم افزار نه چندان قدیمی شده اند.
تا پیش از فیلتر شدن وی چت، کاربران که اغلب جوان هستند ساعت های زیادی را به استفاده از این نرم افزار اختصاص می دادند و دالان های تو در توی وی چت، آنها را به خودش مشغول می کرد.
سرویس پیام رسانی وی چت، یک نرم افزار است که برای تلفن های همراه ساخته شد. این برنامه چینی در ژانویه 2011 انتشار یافت و برای آندروید، آی فون، بلک بری، ویندوزفون و سیستم عامل های موبایل در دسترس قرار گرفت و در حال حاضر بیش از 300 میلیون کاربر دارد.
شاید بشود گفت که وی چت یکی از بهترین نرم افزارها در دسته بندی شبکه های اجتماعی است که امکان ارتباط از طریق صوت، تصویر، چت تک نفره و گروهی، ارسال محل فعلی شخص و شناسایی افراد در اطراف از طریق جی پی اس را به استفاده کننده می دهد.
یکی از امکانات وی چت که آن را بین کاربران محبوب کرده، داشتن محیطی شبیه به فیس بوک است که کاربر می تواند با گذاشتن عکس و مطلب، آنها را مانند سایر شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارد.
این نرم افزار با این که با نمونه های مشابه خود مثل وایبر و تانگو تفاوت چندانی ندارد، ولی خیلی زود در بین جوانان ایرانی جا باز کرد و دهان به دهان چرخید تا این که روی هر گوشی هوشمند نصب شد و مثل همه تکنولوژی ها که علاوه بر آسایش و راحتی، آسیب هایی به دنبال دارد، شد یکی از معضلات فرهنگی بین خانواده ها و جوانان!
تا جایی که برنامه ریزان و مسئولان فرهنگی کشور نسبت به نفوذ شبکه های اجتماعی، بخصوص وی چت در بین خانواده ها و بویژه جوانان هشدار دادند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در این باره می گوید: «به طور قطع حضور فعالانه پلیس در چنین فضاهایی از بروز بسیاری از آسیب های احتمالی که متوجه جوانان است، جلوگیری خواهد کرد، البته در این برخوردها باید مراقب حریم شخصی و حرمت خانوادگی افراد باشیم.»
عباس صلاحی ادامه می دهد: «ورود هر گونه ابزارهای اطلاعاتی میتواند در کنار مزایا، معایبی داشته باشد که نمونه این ابزارآلات ارتباطی، ویچت، تانگو و اینستاگرام است که اگر راه درست ارتباط در این شبکههای اجتماعی به درستی تعریف نشود و تحت کنترل قرار نگیرد، به معضلی اجتماعی تبدیل خواهد شد.»
این مقام قانونگذار از مرسوم شدن استفاده های نادرست از این نرم افزارها که موجب شکسته شدن برخی حرمت ها در بین مردم شده و ارتباطات نامشروعی را دامن می زند، ابراز نگرانی کرد.
این نگرانی ها تا جایی ادامه پیدا کرد که پلیس امنیت اخلاقی بر آن شد تا نظارت خود را روی این گونه فضاها بیشتر کند. چندی پیش رئیس پلیس امنیت اخلاقی ناجا از نظارت پلیس بر فضای وی چت خبر داد و گفت: «نیروی انتظامی در حوزه اینترنت حضور داشته و فضاهایی نظیر فیسبوک، اینستاگرام، ویچت و امثال آن تحت نظارت است.»
سرهنگ زاهدیان برخورد با موارد تخلف توسط پلیس را طبیعی دانست و اظهار کرد: «پلیس برای حفظ سلامت افراد و جلوگیری از گرفتاری شهروندان در دام فساد و فحشا در این فضا حضور خواهد داشت.»
10 روز بیشتر از اعلام این خبر نگذشته بود که وی چت فیلتر شد. منابع آگاه خبر دادند که این اقدام بر اساس مصوبه جلسه اخیر کارگروه مصادیق محتوای مجرمانه انجام شده است.
در مورد این که چرا وی چت مثل خیلی از شبکه های اجتماعی فیلتر شد، هنوز مقامی اظهارنظر نکرده، اما چیزی که واضح است این است که آثار مخرب شبکه های اجتماعی هر روز بیشتر از دیروز خودش را نشان می دهد که این موضوع، برنامه ریزی و درایت خانواده ها و مسئولان فرهنگی را می طلبد.
ذره اي هم تعقل تو تصميماتشون نيست.
بااين کار خيلي ها رفتن سراغ فيلترشکن و...