در 9 دی 88، نظام جمهوری اسلامی، یعنی بزرگترین دستاورد انقلاب پس از هشت ماه ناپایداری و آشوب به مسیر ثبات و پایداری برگشت...
گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»،هادی صداقتی بورخانی،دانشجوی دانشگاه پیام نور ساری؛ خبر برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خرداد 88 در رسانه ها، گوش دشمنانی را که 30 سال علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی توطئه و هزینه کرده و همچنان در حال توطئه بودند، تیز کرد؛ اگر چه درگذشته با فشار تبلیغاتی و تلاش برای نفوذ عواملشان به قدرت یا دمیدن در شیپور رسانه ها برای تحریم انتخابات، تنها حربه ها و روش های آنان بود که البته به یاری خدا همیشه ناکام می ماندند؛ اما این بار برای سرنگونی و براندازی نظام جمهوری اسلامی به پشتوانه چند تجربه موفق برنامه ریزی کرده و آماده شده بودند و اقدام کردند.
شاید خویشتن داری اولیه با فتنه گران با این تصور که حرکات آغاز شده جنبه انتخاباتی دارد، به آشوبگران فرصت داد تا از برخی احساسات صرفا انتخاباتی استفاده کنند و با به انحراف کشیدن جمع قلیلی از مردم در زمان های مختلف اعم از روز قدس، 16 آذر و نهایتا ظهر عاشورای حسینی، خیابان های شهر را به میدان جنگ و نزاع برای براندازی نظام تبدیل کنند، ولی در نهایت با حضور خود جوش و خروش پرطنین مردم ایران در 9 دی 88، نظام جمهوری اسلامی، یعنی بزرگ ترین دستاورد انقلاب پس از هشت ماه ناپایداری و آشوب به مسیر ثبات و پایداری برگشته و تلاش ضد انقلاب و بیگانگان برای براندازی نظام در برخورد با موج توفنده مردم در حمایت از نظام و رهبری متوقف شد و برگه شکست دیگری به پرونده دشمنان اضافه شد.
حماسه مردم در 9 دی در امتداد حرکت انقلاب اسلامی، ایام الله شد؛ روزی که مردم بهت زده از رفتار حرامیانی که در روز عاشورا بر اسلام و انقلاب و حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بی حرمتی روا داشته بودند، به خیابان ها ریختند و همه یک صدا بر فتنه و سران فتنه لعنت ابدی فرستاند.
اما چه شد که چنین حماسه عظیمی توسط مردم خلق شد؟ شاید جواب این سوال را بتوان در دلایل ذیل خلاصه کرد:
1.مهم ترین دلیل، روشنفکری های رهبر معظم انقلاب بود که در حقیقت باطل السحر و تدبیر کننده مهار فتنه بودند که با آشکارسازی ماهیت فتنه و مقابله با استراتژی آنها و جدا کردن صف فتنه گران از صف مردم، با تدبیر کامل و بصیرت و توکل خویش به دور از شتابزدگی، اوضاع را مدیریت فرمودند.
2. مشخص شدن ماهیت و درون مایه رفتار و افراطی گری های فتنه گران بتدریج و تقابل آنها با اصل نظام، اسلام و انقلاب و روشن شدن ماهیت براندازی و ساختارشکنی حرکت آنان که دیگر بهانه ای برای پوشش دادن اغتشاشات به عنوان نزاع انتخاباتی باقی نگذاشته بود.
3. همراهی آشکار ضد انقلاب و بیگانگان با فتنه گران که حمایت سران آمریکا و رژیم صهیونیستی و منافقین و سلطنت طلب ها هیچ تردیدی در ماهیت ضدانقلابی فتنه باقی نگذاشته بود را می توان دلیلی دیگر دانست.
4-اعتراف دستگیرشدگان که زوایای مختلفی از انحرافات و خیانت های فتنه گران را برای مردم آشکار کرد.
5.یکی از مهم ترین دلایل دیگر را می توان باورهای دینی مردم که عشق و محبت و تبعیت مردم از رهبری را رقم می زند و عامل تولید قدرت نرم است، دانست.
6.آخرین دلیل فرهنگ ناب مردم که برخاسته از جریان جاری عاشورا و کربلا و حرکت بر مبنای منش و نگرش عاشورائیان است و حرمت شکنی روز عاشورا علیه ارزش های عاشورایی و حسینی و علیه اصل ولایت مطلقه فقیه، سبب شد تا ملت پس از صبر حسنی در برابر ابن زیادها و عمرسعدهای زمان، کار حسینی انجام دهند.
پس از بررسی دلایل حرکت بزرگ عاشورائیان می توان آن را یک رفراندوم ملی در دفاع از نظام و رهبری دانست که با بینش و بصیرت سیاسی مردم، ضمن سرافرازی، پیروزی و موفقیت نظام مقدس جمهوری اسلامی و انقلاب، پیامدها و دستاوردهای زیادی داشته است که مهم ترین آنها عبارت اند از :
1.تجدید پیمان با رهبری و نظام
دشمنان که به زعم خود بر آن بودند تا با تبلیغات فریبنده، چنان وا نمود کنند که میان ملت ولایت مدار و رهبری و نظام فاصله ایجاد شده است ولی به رغم تحرکات دشمنان ملت ایران بار دیگر با حرکت میلیونی خویش و با حضور پرشور در حماسه 9 دی دگربار، ولایی بودن خویش و تجدید پیمان با آرمان های اصیل انقلاب و نظام را به رخ جهانیان کشید تا درسی باشد برای دشمنان این سرزمین که در خیال واهی خویش در پی جدایی مردم، ولایت و رهبری و نظام از یکدیگر بوده اند.
2. حفظ انسجام و تحکیم وحدت ملی
از آنجایی که پس از انتخابات دشمنان با استفاده از محافل رسانه ای و سیاسی و تبلیغات گسترده و با بهره گیری از برخی فریب خوردگان، وحدت و هم صدایی ملت را نشانه رفته بودند تا به زعم خویش چند دستگی را در میان ملت ایجاد کنند، حماسه 9دی بار دیگر وحدت و انسجام ملی را به نمایش گذاشت و آحاد ملت ایران بازهم برای حفظ ارزش های دینی و انقلابی در کنار یکدیگر قرار گرفتند و با تحکیم وحدت و همدلی، عملا انزوای دشمنان انقلاب و پایان فضای غبار آلود را نشان دادند.
3.نمایش الگوی بصیرت و آگاهی
نکته ای دیگر در این حماسه بزرگ، نمایش بصیرت و آگاهی ملت عظیم و سرافراز ایران است. اگرچه دشمن با اشتباهات و سکوت بعضی از خواص به نفع خود بهره برداری می کرد، اما ملت بزرگ ایران در نهم دی درسی از بینش و بصیرت را برای جهانیان به نمایش گذاشت و با تجمع بزرگ عاشورایی خود صراحتا اعلام داشت هرگز در برابر آنانی که در پی تضعیف ارزش های دینی و انقلاب باشند، سکوت نمی کنند و به خواص نشان دادند که نمود عینی بصیرت و آگاهی، اقدام و عمل به موقع در زمان مناسب است و راهکاری پایانی برای فتنه های طراحی شده از سوی دشمنان است.
4. افزایش اقتدار و استحکام نظام و عقب نشینی دشمنان
دشمنان با برآوردهای غلط خود و خائنان ملت، به زعم خود چالشی ترین بحران را برای ایران اسلامی عملیاتی کردند، اما با مشت محکم مردم مواجه شده و به پیوند نظام اسلامی با مردم و اقتدار حاصل از آن پی بردند و درحقیقت نظام مقدس جمهوری اسلامی و ملت ایران در نهم دی نفسی تازه کرد و به جهان ثابت کرد که مردم و حکومت در ایران اسلامی در پرتو ولایت فقیه یک حقیقت واحدی هستند و از چنان ریشه، ظرفیت و اقتداری برخوردارند که به راحتی هر توطئه را در نطفه خفه می کند و این سبب شد تا دشمنان انقلاب بویژه آمریکا و صهیونیست ها با پاسخ کوبنده ملت مواجه شوند و دریابند که توانایی اجرای فتنه های خویش در برابر ملت بزرگ و انقلاب سترگ ایرانیان را نداشته و چاره ای جز کنار گذاشتن تحرکات خصمانه و عقب نشینی را ندارند.
5.کنار رفتن نقاب ها و آشکار شدن دشمنی غرب و پیوند فتنه با خارج
ملت فهیم و آگاه با حضور تاریخی خود نشان داد که انقلابیون واقعی را از مدعیان دروغین باز شناخته و به رابطه فتنه گران عاشورای 88 با غرب و اجرای دستورات آنها مبنی بر هتک حرمت به مقدسات آشنایی داشته و نقاب تزویر از چهره سران فتنه و حامیان پشت صحنه آنان پایین کشیدند.
در جمع بندی مقاله حاضر در رابطه با این رخداد عظیم انقلاب و ماندگار در تاریخ می توان نوشت که: ملت فهیم ایران با حرکت عظیم خود و الگو پذیری از امام حسین(ع) و با به نمایش گذاشتن بصیرت و آگاهی وحدت و یکدلی، بار دیگر حمایت از ارزش های دینی و انقلابی را به جهانیان نشان داد و در حقیقت این حضور عظیم و خودجوش مردم، تجدید پیمانی دوباره با آرمان ها و ارزش های انقلاب و ولایت و رهبری است که همه این ها نشان دهنده پیوند عاشورا و انقلاب، ایمان دینی و بصیرت سیاسی مردم و مشروعیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است و به بیان حکیم فرزانه انقلاب، فتنه 88، نظام را واکسینه کرد.