به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست رسانه ای حجت الاسلام طاها هاشمی، معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در معاونت فرهنگی این دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت الاسلام هاشمی با اشاره به تشکیل شورای راهبردی فرهنگی در دانشگاه آزاد برای اولین بار در دولت جدید گفت: بحث فرهنگی در دانشگاه به دلیل سنخیت نظام جمهوری اسلامی بحثی اساسی و کلیدی است، اما بعضاً مغفول می ماند؛ نکته ای که حوزه آموزش جمهوری اسلامی را نسبت به جاهای دیگر متمایز می کند، بحث فرهنگی است، فرهنگ بستری است برای استقرار ارزش های انسانی.
وی افزود: وزن فرهنگ در دانشگاه ها با وزن آموزش و پژوهش برابر است، متأسفانه نه تنها در دانشگاه آزاد، بلکه در کل مجموعه دانشگاه های کشور با وجود امکانات این دو حوزه متناسب توسعه نیافته است چون تا به حال جایگاه فرهنگ درست تعریف نشده است و کسانی که این مسئولیت را برعهده داشته اند سهمی از فرهنگ نداشته اند و به مسائل سطحی نگاه می کردند.
هاشمی ادامه داد: پیشنهادی که برای تشکیل شورای راهبردی داده شده بود مورد موافقت قرار گرفت و نهایتاً با ریاست دکتر میرزاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.با رویکرد و انتخابات جدید و رأی مردم به تفکر اعتدال در دولت جدید یک تحولی ایجاد شده که نسیم این تحول در دانشگاه آزاد هم وزیده است و مجدداً این دانشگاه را به جایگاه خود بازگردانده است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد عنوان کرد: بیش از 50 درصد اعضای دانشگاه آزاد بانوان هستند، در رویکرد جدید دکتر میرزاده تصمیم گرفتند بانوان شایسته در مدیریت های مختلف قرار گیرند، همچنین شورای در ارتباط با بانوان به ریاست خانم طباطبایی تشکیل شده که سیاست گذاری و بررسی توانمندی بانوان را برای ورود به عرصه مدیریت دانشگاه آزاد بررسی می کند.
حجت الاسلام هاشمی در ادامه با اشاره به دو سند مهم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبات مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر اسلامی شدن دانشگاه آزاد و نقشه مهندسی فرهنگی از برنامه های سال آینده است که در ملاقات اخیر با مقام معظم رهبری هم بر روی این بحث تأکید شده است در حال حاضر ما مشغول تهیه بسترهای اجرایی این دو سند در دانشگاه هستیم و برنامه های سال آینده را در چهارچوب این دو سند تنظیم خواهیم کرد.
وی با اشاره به اداره کل تشکل های اسلامی- سیاسی دانشگاه آزاد به معاونت فرهنگی ابراز داشت: انتقال این اداره از حوزه ریاست به معاونت فرهنگی پیامی داشت و آن این بود که حتی فعالیت های سیاسی دانشگاه رنگ و بوی فرهنگی دارد، دانشگاه یک حزب نیست و زمینه فعالیت سیاسی را برای دانشجو فراهم می کند تا تمرین کند.
وی ادامه داد: سیاست ما اعتدال است، خوشبختانه امروز ملت ایران به اعتدال رأی دادند و این توقع از همه مجموعه های نظام وجود دارد که این نگاه را رعایت کنند، در دانشگاه آزاد با انتخاب دکتر میرزاده و سایر مسئولینش نسیم اعتدال وزیده شد و جهت گیری دانشگاه در حال حاضر اعتدال گونه است.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد تصریح کرد: در گذشته بسیاری از تشکل های اصلاح طلب در دانشگاه حذف شدند اما در مدیریت جدید در اداره تشکل ها، معاونت فرهنگی نگاهمان یکسان خواهد بود و زمینه را فراهم کردیم تا همه دانشجویان اصلاح طلب، اصولگرا و معتدل فعالیت کنند.
در مجموعه در حال حاضر 150 تشکل در دانشگاه آزاد داریم و از همه دانشجویان با هر تفکر و عقیده ای دعوت خواهیم کرد براساس ضوابط دانشگاه حضور یابند ما از آنها حمایت خواهیم کرد و به آنها یارانه تعلق خواهد گرفت.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در حوزه کانون ها زمینه ای وسیع برای تشکیل کانون های فرهنگی، هنری و قرآنی فراهم کرده ایم، گفت: همچنین پژوهشکده مطالعات اجتماعی از حوزه ریاست به معاونت فرهنگی انتقال یافت البته از طرفی به دلیل اهمیت موضوع نشریات دانشجویی تشکل ها و کانون ها تصمیم داریم تا در طی یک برنامه ریزی هیچ دانشجویی در دانشگاه آزاد نباشد که احساس خلاء کند، اخیراً آئین نامه تشکیل کانون ها را به همه واحدها ابلاغ کردیم تا همه دانشجویان بتوانند برمبنای آن از آن بهره مند شوند.
حجت الاسلام هاشمی در ادامه عنوان کرد: یکی دیگر از مسائلی که در گذشته مغفول مانده بود،حوزه اساتید بود، سهم تأثیرگذاری در تثبیت ارزش های انسانی و فرهنگی اساتید 70 درصد و سهم دانشجویان 30 درصد است در حالی که اساتید همیشه مغفول می مانند.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه موضوع مهم دیگری که در دانشگاه آزاد مغفول مانده هنر است در این باره گفت: در گذشته کانون های هنری تعطیل بود، هنر مهمترین بستری است که ارزش های اسلامی را منتقل می کند از این رو ما بر روی توجه به هنر و برنامه ریزی در ارتباط با آن تأکید داریم و بر این مبنا تصمیم داریم کانون های هنری را در سراسر کشور فعال کنیم از این رو از این به بعد، جشنواره های استانی و ملی هنری و در کنار آن جشنواره نشریات دانشجویی خواهد داشت.
حجت الاسلام هاشمی در ادامه در خصوص سرانه بودجه فرهنگی دانشگاه آزاد خاطرنشان کرد: بودجه فرهنگی از آغاز انقلاب اسلامی همیشه در درجه دوم اهمیت داشته در مدیریت جدید دانشگاه آزاد و طبق مصوبه شورای فرهنگی طی سی سال گذشته سرانه بودجه فرهنگی این دانشگاه تنها 50 هزار تومان بوده اما در یک سال و نیم گذشته 5 هزار تومان دیگر به آن اضافه شد که من فکر می کنم با توجه به تورم موجود ده هزار تومان به عنوان سرانه فرهنگی این دانشگاه کافی نیست از این رو ما تصمیم گرفتیم این سرانه را تا سال آینده به چهاردرصد افزایش دهیم که البته باید در هیئت امنا تصویب شود.
همچنین سطح حوزه فرهنگی را ارتقاء دادیم و پیشنهاد دادیم در هر واحدی از دانشگاه علاوه بر معاونت های پژوهشی و آموزشی معاون فرهنگی هم داشته باشیم در حالی که در گذشته تنها 15 یا 16 معاون فرهنگی در سراسر کشور داشتیم.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد در ادامه با اشاره به تشکیل شورای هنری گفت: ما یک مرکز آفرینش های هنری را فعال کردیم که در حوزه برگزاری نظارت بر کار و کانون های هنری و در ارتباط با فعالیت پژوهشی خواهد بود از این رو فعالیت های هنری باید از این به بعد پژوهش بنیان شود.همچنین تصمیم داریم که در آینده بر روی پژوهش های قرآنی متمرکز شویم از این رو یک شورای در راستای پژوهشکده قرآن و عترت طراحی و به زودی کسانی در آن مشغول به کار می شوند که در راس فعالیت های قرآنی کشور هستند و از آن به بعد روی پایان نامه ها و مقالات و تألیف نامه ها متمرکز خواهیم شد از این رو در سال آینده اولین جشنواره پژوهش های قرآنی را در سطح جشنواره خوارزمی برگزار می کنیم.
وی با بیان اینکه تاکنون در بخش عترت کار نشده است، گفت: بخش قرآن و عترت در گذشته فقط برگزاری مراسم را برعهده داشت اما در حال حاضر مسئولیت های پژوهشی هم به آن اضافه خواهد شد.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد افزود: در مدیریت جدید در دانشگاه آزاد وزن فرهنگ در دانشگاه آزاد بالا خواهد شد، فعالیت ها پرجاذبه و مخاطب محور و رویکردها جدید خواهد بود لذا برای معاونت های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، ورزشی و دانشجویی در دانشگاه آزاد پیوست فرهنگی خواهیم داشت.
حجت الاسلام هاشمی در خصوص سند جامع فرهنگی دانشگاه آزاد عنوان کرد: براساس شاخصه های تعریف شده در واحدهای دانشگاه فعالیت این سند آغاز شده اما متأسفانه در بخشی از واحدها فقط تعریف شده است.
در بخشنامه ای که در این راستا به واحدها ارائه کردیم نقاط ضعف و قوت را بررسی خواهیم کرد و سند جامع فرهنگی براساس هر منطقه اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه اولین کار در حوزه فرهنگ شناخت مخاطب و نیاز اوست و برنامه ها باید متکی بر پژوهش، نوآوری و مخاطب محوری باشد، اظهار داشت: محور فعالیت های فرهنگی دانشگاه آزاد اخلاق است و ما به آن عمل خواهیم کرد.مسئول فرهنگی باید خوش اخلاق باشد و هر مسئولی اگر بی اخلاق بود با هر گرایش سیاسی باید حذف شود اساتید، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه با هر اخلاقی برایمان محترم است اما طبیعی است اگر کسی بخواهد خلاف ضوابط عمل کند به آنها تذکر خواهیم داد لذا بر این مبنا در کمیته ارتقای فرهنگی سی امتیاز از ارتقای اساتید متعلق به کمیته فرهنگی است که برمبنای آن اخلاق و حرمت گذاشتن به انسان ها و اساتید در نظر گرفته می شود.
هاشمی در پایان با اشاره به اینکه در مدیریت جدید، برنامه های فرهنگی دانشگاه آزاد مخاطب محور خواهد شد، خاطرنشان کرد: از این به بعد گردهمایی دانشجویان بیشتر تشکیل خواهد شد، توصیه ما این است که مدیران مختلف دانشگاه مرتباً با دانشجویان در تعامل باشند.
نه آقا سخنراني و بيان حقايق از زبان دکتر جليلي به مذاقتون خوش نمي اومد
متاسفم براي خودتون و افکارتون و شعارهاي دروغتون. حتي اگر تاريخ رو هم عوض کنيد خدا با ماست.