رییسجمهور تاکید کرد: از مهمترین ثمرات توافق ژنو این است که افکار عمومی دنیا متوجه شد ایران چیزی برای مخفی کردن در زمینه هستهای ندارد.
به گزارش خبرنگار اندیشه «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام حسن روحانی، رییسجمهور کشورمان، امروز جمعه، 27 دی ماه در سالن کنفرانس سران کشورهای اسلامی در بیستوهفتمین دوره کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی به سخنرانی پرداخت.
بر پایه این گزارش، روحانی در بخشی از سخنان خود با اشاره به نقش و هدف مذاهب مختلف اسلامی اعم از شیعه و سنی در راستای دستیابی به نقطه مشترک اظهار کرد: ما امروزه از طرق مختلف و مذاهب گوناگون هدفی جز تحقق حقیقت توحیدی نداریم و نیازمند پیروی از سیره بهترین الگو یعنی پیامبر (ص) هستیم.
وی با اشاره به اینکه امروزه برای دستیابی به آرمانهای نبوی باید فردفرد انسانها خود را آماده کنند، افزود: اگر دنبال ساخت جامعه مطلوب پیامبر (ص) هستیم باید ابتدا راه مکه یعنی سختی و دشواری و سپس راه هجرت به یثرب یعنی ساخت مدینهالنبی را دنبال کنیم.
رییسجمهوری کشورمان در این راستا ادامه داد: سیره عملی پیامبر را میتوان در دو دیدگاه مکی و مدنی تقسیم کرد؛ سیره پیامبر همواره درس و سرمشقی برای همه مسلمانان بوده و همانطور که سور قرآنی را به دو بخش مکی و مدنی تقسیم میکنند سیره رسول اکرم نیز به دو دیدگاه مکی و مدنی تقسیم میشود؛ مکه نخست زادگاه اسلام است و مدینه پایگاه حکومت اسلامی است و در شهر مکه پیامبر (ص) به تربیت انسانها در یک طراز نوینی پرداخت تا انسانها را به سطح مسلم و مؤمن ارتقا دهد و در مکه هدف بیشتر ساخت انسانها و تربیت آنها بود.
وی ادامه داد: دورانی که مسلمانشدن یک تربیت اجتماعی نبود اقدام به دعوت برای اسلامآوردن نوعی جهاد بود و پیامبر (ص) در مکه به فرد فرد انسانها توجه داشت اما تنها هدف ساختن انسان بر طراز مسلم و مؤمن نبود، بلکه ساخت یک دولت اسلامی نیز از اهمیت بسزایی برخوردار بود.
روحانی بیان کرد: در شهر مکه مرحله دوم رسالت پیامبر (ص) در مقام عمل، اجرایی نبود و اینچنین بود که رسول اکرم راه هجرت به شهر یثرب را برگزیدند و پیامبر (ص) بحث قراردادهای اجتماعی را که سالها بشر به آن دست نیافته بود را مطرح و با قرارداد اجتماعی، پیمان عقبه و مشورت با مردم مرحله دوم رسالت خویش را محقق ساخت و جامعه توحیدی و در پی آن مردمسالاری دینی را به همگان نشان داد.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: پیامبر (ص) هم در شهر مکه و در شهر مدینه کلمه توحید و توحید کلمه را به همگان آموخت و دو قبیلهای که تنازع تاریخی در میان آنها زبانزد خاص و عام بود را به صلح و صفا رساند و ضمن یکیشدن شهر مکه و مدینه کل حجاز را به جامعه توحیدی خود دعوت و با تدبیر، اخلاق حسنه و بهرهمندی از مشاوره قومیتهای مختلف اهداف توحیدیاش را محقق ساخت و کاری کرد که عرب و غیر عرب را متحد و سپاه یکرنگ را در مقابل دشمنان در کمال استحکام و انسجام قرار داد.
رییسجمهوری کشورمان در ادامه به لزوم بهرهمندی فرق و مذاهب مختلف اسلامی برای اتحاد منسجم در برابر دشمنان اسلام اشاره کرده و گفت: هفته وحدت هفته توحید است و همه باید به یک نفر که همان اسوه حسنه پیامبر (ص) است، توجه کنند؛ کسی که بنیانگذار تمدن بشری بود و رحمتی برای همه عالمیان است و ما امروزه اگر از راههای مختلف، فرق و مذاهب گوناگون دین اسلام را اجرا میکنیم در مبدأ و مقصد یکی هستیم یعنی همه به دنبال حقیقت توحید و توحید حقیقت هستیم و در این هدف نیازمند پیروی از سیره پیامبر (ص) بوده تا مدینهالنبی را بسازیم.
وی تصریح کرد: امروز امت اسلامی زخمخورده امیال مستکبران جهاناند،امت اسلامی امروز ملعبه دستان مستکبران عالم شده و نیازمند تلاش فراگیر برای ترمیم شکافها و اختلافات درونی دارد؛ چراکه دشمنان اسلام همواره دو هدف شوم را دنبال میکنند که ایجاد تنازع و شکاف در میان امت اسلام و اسلامهراسی در سراسر جهان از مهمترین این اهداف است.
روحانی افزود: متأسفانه گروهکهایی که بویی از اخلاق و حقیقت اسلام نبردهاند به نام اسلام و جهاد چهره این دین را واژگون معرفی میکنند و شکاف و اختلاف را افزایش میدهند؛ تمام اقدامات دشمنان اسلام در پی در خطر بودن منافع دشمنانشان بوده و میخواهند داشتههای مسلمانان بهویژه منافع نفت و گازشان را به غارت برند و حضور نظامی سلطه فرهنگی خود را در منطقه با نقاب اسلامهراسی توجیه کنند تا غاصبان و متجاوزان را بر منطقه ما مسلط کرده و به هدف تعمیق اختلافات و اسلامهراسی بپردازند.
رییسجمهوری کشورمان در ادامه به عمر پنجماهه دولت جدید و اقدامات اساسی برای مقابله با اقدامات دشمنان اشاره و گفت: دولت تدبیر و امید در طول پنج ماه گذشته در کنار معضلات داخلی برای مقابله با دو هدف شوم دشمنان برنامهها و گامهای بلندی برداشته است؛ دشمنان به دنبال جنگ جدید در منطقه و تشویش افکار عمومی برای خونریزی جدید و اشغالی دیگر در منطقه بودند و از اولین اقدام دولت جلوگیری از این جنگ شوم بود؛ همچنین همکاری کشورهای روسیه و سوریه برای جلوگیری از نزاع جدید در منطقه بسیار اهمیت داشت؛یکی دیگر از اقدامات دولت مقابله با اسلامهراسی بود که دشمنان در تبلیغات گسترده و نابجای خود همواره دین اسلام را یک مکتب خشونتزا و افراطیگر و تروریسم جهانی اعلام کرده بودند و نظام جمهوری اسلامی ایران پرچم مبارزه با افکار افیونی را برداشت و در سازمان ملل مسئله مقابله با افراط و خشونتگری را مطرح کرد تا در دستور کار مجمع سازمان ملل قرار گرفت تا ظرف چند ماه آینده این هدف محقق شود.
وی ادامه داد: دشمنان جرأت اعتراض و تقاضای حق رأی برای این طرح نداشتند و به اتفاق آرا و بدون رأیگیری طرح مقابله جهانی با افراطیگری به تصویب رسید و کشورهایی که اسلامهراسی را تبلیغ میکردند ناچار شدند تا به این طرح رأی دهند و این اولین گام مقابله با اسلامهراسی از سوی دولت و ملت ایران بود.
رییسجمهور کشورمان با بیان اینکه همواره باید طبق سفارشات قرآن راه اعتدال را پیش گرفت، افزود: طبق فرمایشات قرآن کریم و سیره پیامبر (ص) برای نجات بشریت راهی جز اعتدال، تدبیر و میانهروی وجود ندارد و رسول اکرم با چهره اخلاقی و انسانی و مهربان خود حتی با غیرمسلمانها به ما راه رفتار و حکومت را آموخت.
روحانی با اشاره به دیگر اقدامات دولت جدید برای مقابله با ایرانهراسی دشمنان خاطرنشان کرد: دشمنان با دستاویز فناوری هستهای همواره به دنبال ایرانهراسی در افکار عمومی بودند زیرا ایران را پایگاه ترویج اسلام و انقلاب میدانند. دولت جدید نیز با مذاکرات و دستیابی به اولین توافقات خود افکار عمومی را مطلع ساخت که ایران چیزی برای مخفیکردن در خصوص فناوری صلحآمیز هستهای ندارد و هیچگاه کشوری که خود زخمخورده از آسیبهای سلاح کشتارجمعی است به دنبال ساخت بمب اتم نمیرود.
وی گفت: راه مقابله با اسلامهراسی دشمنان وحدت و انسجام است و هفته وحدت برای مقابله با اختلاف، شکاف و تنازعات داخلی است تا سدی در مقابل اسلامهراسی دشمنان باشد و آنچه تاکنون گام برداشتهایم کافی و ناکارآمد است، باید از این پس ریشه تنازع را یافت و آن را خشکاند.
حجتالاسلام روحانی تصریح کرد: امروز این رسالت بر دوش علما، نخبگان و محققان جهان اسلام بوده تا افکار اسلامهراسی را بزدایند؛ هر کس که چاهی برای برادرش میکند او در همان چاه میافتد و کسانی که فکر میکنند با کشیدن شمشیر بر روی همکیشانشان خود محفوظ هستند سخت در اشتباه بوده و روزی چوب این اشتباهشان را میخورند.
وی در ادامه «تعامل» و «گفتوگو» را به عنوان راه جلوگیری از خونریزیها و نزاعهای امروز جهان برشمرده و افزود: امروز امت اسلامی نیازمند گفتوگو و تعامل هستند و باید همه توان خود را برای جلوگیری از خونریزی به بهانههای واهی بزدایند، پیوند مسلمانان با ولایت و تأسی از سیره اسوه حسنه یعنی پیامبر (ص) راه نجات امت اسلامی است و هر که امید به خدا و قیامت دارد باید در این راه گام بردارد.