به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از روابط عمومی دیوان محاسبات، امین حسین رحیمی رئیس کل این دیوان در نشست کارگاه هماندیشی و آموزشی کنترلهای داخلی دیوان محاسبات ضمن تبریک به مناسبت هفته وحدت به همه مسلمانان جهان و ابراز امیدواری به اجتناب مسلمان از افراط و تفریط، اتحاد زیر پرچم اسلام، به چهار نکته کلیدی مدیریتی کلان در این دیوان اشاره کرد و گفت: مراقبت و تربیت نیروی انسانی، اولویت پیشگیری، تعامل با دولت و توجه به دستورالعمل مستند سازی در تشکیل پروندههای تخلف، از نکات شایان توجه در سیاست مدیریتی دیوان است.
وی افزود: اگر بخواهیم وظیفه خود را در دیوان محاسبات درست انجام دهیم باید مراقبت و تربیت نیروی انسانی را در زمینههای رعایت اخلاق حرفهای، برخورد اسلامی و رعایت بی طرفی را در دستورکار خود قرار دهیم.
رئیس کل دیوان محاسبات در مورد بحث پیشگیری نیز گفت: در تقسیم کاری دیوان محاسبات، اولویت ما با پیشگیری است و هر چه برای پیشگیری تلاش شود، مطلوب است، اما اگر پیشگیری مطلوب واقع نشد باید دیوان با متخلفان به شدت برخورد کند تا از بروز دیگر تخلفات جلوگیری شود.
رحیمی در ادامه به نکته تعامل با دولت اشاره کرد و گفت: سیاست پیشگیری دیوان محاسبات نیاز به تعامل با دولت دارد و دیوان محاسبات و دولت در راه دستیابی به تعامل بیشتر،گامهای خوبی برداشتهاند.
وی در زمینه پروندههای تخلف نیز، افزود: دیوان محاسبات دستورالعمل جدید مستندسازی را تهیه و ابلاغ کرده است تا پروندهها با مستندات قانونی تشکیل و به دادسرا ارسال شود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور در ادامه سخنانش، بحث کنترلهای داخلی در دستگاههای اجرایی را به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای پیشگیری دانست و گفت: تعریف کنترل داخلی این است که سیستمی را ایجاد کند که هر سازمان و دستگاهی به هدفش برسد و بودجه و اعتبارش را در جهت توسعه سازمان و در نهایت کشور به مصرف برساند.
رحیمی در ادامه سخنانش، تأکید کرد: در گام اول برای شناخت درست کنترل داخلی دستگاههای اجرایی بحث کنترل داخلی به عمومی و اختصاصی تقسیم شود. در بحث کنترل داخلی عمومی که باید درآمدها، مجوزها، معاملات، خدماترسانی و موارد دیگر مدنظر باشد، لازم است مرکز آموزش دیوان محاسبات چک لیستها را در این زمینهها آماده کند و در اختیار حسابرسان قرار دهد تا از این طریق به هدف برسیم. اما در کنترل داخلی اختصاصی همین کارها را باید حسابرس کل هر حوزهای با دقت انجام دهد.
وی در همین زمینه افزود: با این دو روش دیوان محاسبات میتواند ضعفهای کنترل داخلی هر دستگاه اجرایی را تشخیص دهد و نتایج را به مسئولان دستگاهها برای برطرف کردن نقاط ضعف ارسال کند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور در پایان خاطر نشان کرد: در برنامه جامع سال آینده دیوان محاسبات، اصلیترین برنامه، کنترل داخلی دستگاههای اجرایی است.