به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از بانک جهانی، بانک جهانی در نظر دارد، طرح جدیدی را اجلاس بینالمللی آب و انرژی ابوظبی ارائه کند که در آن به کشورهای در حال توسعه در برنامهریزی و مدیریت توسعه ظرفیت انرژی، در پاسخگویی به افزایش تقاضا و همچنین مدیریت منابع آب کمک خواهد شد.
تولید انرژی نیازمند مقدار زیادی آب است، به طوری که،عدم وجود منابع و کمبود دسترسی به آن تأثیر منفی بر تولید انرژی در سراسر جهان خواهد داشت.
تنها در سال گذشته، کمبود آب نیروگاههای حرارتی در هند را به تعطیلی کشانده و تولید انرژی در نیروگاه های ایالات متحده آمریکا را کاهش داده است. همچنین تولید برق- آبی در بسیاری از کشورها،از جمله سریلانکا،چین و برزیل مورد تهدید قرار گرفت.
انتظار میرود ،این مشکل بدتر شود. بر اساس اطلاعات آژانس بینالمللی انرژی تا سال 2035 مصرف انرژی تا 35 درصد افزایش خواهد یافت که این مسئله به نوبه خود موجب افزایش 85 درصدی مصرف آب خواهد شد.
بخشی از چالش پیش روی بخش انرژی، افزایش تقاضای رقابت وار برای آب است.
این تقاضا با افزایش جمعیت زمین به 9 میلیارد نفر که نیازمند افزایش 50 درصدی تولید محصولات کشاورزی است و همچنین افزایش 15 درصدی برداشت از منابع آبی ،رشد خواهد یافت.
دو سوم از جمعیت جهان – یا معادل 5 میلیارد نفر – تا سال 2030 شهرنشین شده و شهرهای کشورهای در حال توسعه تحت فشار فوقالعادهای برای تامین تقاضای مواد غذایی، انرژی، و خدمات آب خواهند بود.
با این حال امروزه، حدود 780 میلیون نفر دسترسی به آب سالم نداشته و 2.5 میلیارد نفر، معادل بیش از یک سوم مردم جهان، از کمبود شبکه فاضلاب ابتدایی رنج می برند.