به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، احمد اصغریمهرآبادی با بیان این مطلب در جمع خبرنگاران افزود: یکی از مشکلات مسکن مهر دریافت بیمه واحدهای مسکونی مهر است که علیرغم اینکه پیشتر براساس مصوبه قبلی بیمه هر متر مربع این واحدها 5200 تومان تعیین شده بود، اما در برخی استانها این رقم به 11 هزار تومان رسیده است.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده وزیر راه و شهرسازی و وزیر تعاون در این باره توافقاتی داشته باشند، تاکید کرد: جلساتی با مدیران عامل استانها و وزیر راه و شهرسازی صورت گرفته تا حد ممکن به مشکلات این واحدها رسیدگی شود.
مجری ویژه طرح مسکن مهر خاطر نشان کرد: مالیات واحدهای مسکن مهر نیز باید مبلغ 300 هزار تومان باشد که از جمله مصوبات دولت است اما در برخی استانها همچون اصفهان اخذ مالیات تا چهار میلیون تومان نیز مطالبه شده است.
مشکلات موجود در واحدهای مسکن مهر
مهرآبادی به برخی مشکلات موجود در واحدهای مسکن مهر افزود: مشکلات واحدهای مسکونی مهر به وزیر راه و شهرسازی گزارش شده است که برخی از این مشکلات شامل وجود 76 هزار واحد مسکونی به دلیل سوء مدیریت در تعاونیها، 64 هزار واحد مسکونی به دلیل اختلافات میان پیمانکار و تعاونی و 222 هزار واحد فاقد متقاضی موثر است.
جزئیات افزایش قیمت مسکن مهر
مجری ویژه طرح مسکن مهر درخصوص افزایش قیمت مسکن مهر گفت: در چند ماه گذشته 2 دستورالعمل افزایش 40 هزار تومانی و 15 هزار تومانی ابلاغ شده است، بنابراین در دستورالعمل شماره 3 براساس بخشنامهای که از سوی نوبخت معاون رئیس جمهور صادر شده است، مقرر شده است که مابهالتفاوت آن دو دستورالعمل قبلی تا سقف 100 هزار تومان توسط متقاضیان پرداخت شود.
وی افزود: به عنوان مثال اگر متقاضیانی که قبلاً افزایش 40 هزار تومان و افزایش 15 هزار تومانی را پرداخت کردهاند باید برای هر مترمربع فقط 45 هزار تومان پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه این دستورالعمل به استانها ابلاغ شده است، بنابراین هرچه سریعتر اگر متقاضیان آورده خود را پرداخت کنند و سازندهها نیز میتوانند سریعتر واحدهای مسکونی مهر را تکمیل کنند، گفت: 200 هزار واحد مسکونی مهر داریم که آورده خود را نسبت به آن عددی که باید پرداخت میکردند پرداخت نکردهاند.
مهرآبادی با بیان اینکه میانگین افزایش قیمت مسکن مهر حدود 3 تا 4 میلیون تومان برای هرواحد است خاطر نشان کرد: متقاضیان مسکن مهر اگر این مابهالتفاوت را بتوانند یکجا پرداخت کنند بهتر است چرا که با یکجا پرداخت کردن، واحدهای مسکونی زودتر به اتمام میرسد.
به گفته وی، متقاضیان باید این مبالغ پرداختی را به حساب سامانه مسکن مهر واریز کنند.
200 هزار مسکن مهر نیازمند افزایش سقف وام هستند
وی با اشاره به افزایش سقف وام مسکن مهر از 25 به 30 میلیون تومان گفت: بررسی و کارشناسی این موضوع از سال گذشته آغاز شد و در مرداد امسال مصوبهای در این باره ابلاغ شد که برای شهرهای بیش از 25 هزار نفر جمعیت مشاهده شد 200 هزار واحد به افزایش این وام نیاز دارند.
مهرآبادی معتقد است: اگر این افزایش قیمتها صورت میگرفت شاید پروژههای مسکن مهر جان میگرفت و برگشت منابع به بانک مرکزی سریعتر انجام میشد.
وی افزود: با توجه به اینکه افزایش وامها، پول پرقدرت محسوب میشود و در تورم موثر هستند برای این 200 هزار واحد حدود 2000 میلیارد تومان لازم است.
مهرآبادی با اشاره به تصمیمات اخیر بانک مرکزی و تسهیلات بانک مسکن خاطر نشان کرد: بانک مسکن مهلت دارد طی سه سال از محل بازپرداخت اقساط مسکن مهر این پروژهها را تکمیل کند و در صورت نیاز بانک مرکزی مبالغ دیگری را به این بانک اختصاص دهد.
وی ادامه داد: بانک مسکن مهلت دارد طی سه سال از محل وصول اقساط به بانک مرکزی، پروژههای مسکن مهر را تکمیل کند و مقرر شد تا پایان سال 94 معادل هفت هزار میلیارد تومان اعتبار از محل مذکور تامین شود.
وی تاکید کرد: در صورتی که این مبلغ کافی نباشد بانک مرکزی باید از محل سایر منابع این مبلغ را پرداخت کند.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی واحدهای مسکن مهر گفت: از دو میلیون و 155 هزار واحد مسکن مهر تاکنون سقف و اسکلت دو میلیون و 16 هزار واحد مسکونی انجام شده است.
مهرآبادی افزود: سفتکاری یک میلیون و 878 هزار و 456 هزار واحد تمام شده و نازککاری یک میلیون و 469 هزار واحد نیز به اتمام رسیده است.
به گفته قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر از شهریورماه امسال تاکنون 40 هزار واحد مسکن مهر پیسازی شده است که اکنون 100 هزار واحد مسکن مهر در صورت تامین خدمات زیربنایی آماده افتتاح است.
مهرآبادی در خصوص تسهیلات پرداخت شده گفت: در چند ماه گذشته 1850 میلیارد تومان تسهیلات بانکی پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل روند نزولی داشته است.
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن مهر تاکید کرد: از ابتدای سال تاکنون 315 هزار واحد مسکن مهر افتتاح شده است و تاکنون 672 هزار واحد مسکن مهر دفترچه اقساط دریافت کردهاند.
وی با اشاره به دستورالعمل نقل و انتقال اعیان واحدهای مسکن مهر گفت: براساس دو مصوبه قبلی دولت که به استانها ابلاغ شده نقل و انتقال واحدهای مسکن مهر اعمال میشود اما عرصه و زمین در دست دولت است.
نقل و انتقال مسکن مهر طی شروطی
مجری ویژه طرح مسکن مهر گفت: برای نقل و انتقال واحدهای مسکن مهر سه شرط نیاز است از جمله اینکه مراحل مالی واحدها به مرحله اقساطی رسیده باشند و متقاضیان دفترچه قسط دریافت کرده باشند.
وی ادامه داد: شرط دیگر بدهکار نبودن و نداشتن معوقه به بانک مسکن و پس از آن بدهکار نبودن به سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت عمران شهرهای جدید است.
مهرآبادی گفت: تاکنون 47 هزار و 600 میلیارد تومان توسط بانک برای پروژههای مسکن مهر در نظر گرفته شده که 43 هزار میلیارد آن پرداخت شده و امیدواریم این میزان به 50 هزار میلیارد تومان بانک مرکزی برسد.
مهرآبادی با اشاره به اختلاف مبلغ پرداخت انشعابات واحدهای مسکن مهر از سال 90 تاکنون گفت: براساس تصمیمگیری وزارت نیرو قرار بود تا پایان سال 90 انشعابات به میزان 900 هزار تومان پرداخت شود اما در حال حاضر متقاضیانی که هنوز انشعابات خود را پرداخت نکردهاند با افزایش قیمت مواجه شدهاند.
مجری ویژه طرح مسکن مهر تاکید کرد: متقاضیانی که تا پایان سال 90 حق انشعاب خود را پرداخت کردهاند دیگر شامل افزایش قیمتها نمیشوند.
مهرآبادی در پاسخ به این سوال که نظر شما در خصوص استفاده از ظرفیت انبوه سازان حرفه ای مسکن مهر برای ساخت مسکن اجتماعی چیست گفت:در این خصوص نمی توانم نظر بدهم اما قطعا استفاده از انبوه سازان صاحب صلاحیت و رتبه بندی شده بهتر است و اولویت دارد.