حجت الله تقوی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: یکی از بحث های بسیار مهمی که در اجلاس ژنو مطرح بود و به نوعی همگان هم به آن اذعان پیدا کردند قرار بر این بود که در واقع در یک شرایط کاملا مساوی و برد- برد طرفین توافقی را انجام بدهند که بر اساس آن منافع دو طرف تامین شود ، گروه 1+5 یاهمان 3+3 به دنبال خواسته های خود بودند که شامل تعلیق فعالیت های هسته ای ایران بود و در مقابل هم متعهد شدند که یک سری از تحریم ها را بردارند و حق هسته ای ایران را به رسمیت بشناسند .
وی افزود: اما گروه 1+5 به ناگاه قاعده بازی را تغییر داد و به جای آنکه به حقوق ملت ایران احترام بگذارد، به نوعی توپ را در زمین ایران انداخت و با به وجود آوردن مسائل حاشیه ای اساسا توافقات اجلاس را زیر پا گذاشت. این حرکت تاییدی بر سخنان مقام معظم رهبری بود که فرمودند: این کشورها قابل اعتماد نیستند و در گذشته هم بارها و بارها امتحان شدند و در آن امتحان شکست خوردند.
معاون فرهنگی دانشگاه آزاد املش رودسر تصریح کرد: در بحث دولت، روحانی با نگاه تدبیر و امید وارد عرصه مدیریتی کشور شد و قرار بر این بود که قفل ها را باز کند و با یک شرایط کاملا مساوی و برابر نظریه تحریم ها را به حاشیه ببرند و به نحوی معتقد بودند که باید از فرصت های پیش آمده در عرصه بین الملل استفاده کنیم که متاسفانه محقق نشد!
تقوی افزود: در واقع ما در بسیاری از مسائل به وجود آمده تصمیم زود هنگام دولت را شاهد هستیم و همین عامل هم باعث شد که امروز در مذاکرات ژنو عملا دست ما خالی باشد.
وی گفت: هرچند چانه زنی های سیاسی و مسائل این چنینی ادامه دارد اما عملا تا به امروز طرف غربی ثابت کرده است که صداقتی در گفتار و عملکرد خود ندارد و این چیزی است که دولتمردان باید به طور ویژه به آن توجه کنند که طرفین مذاکره کننده در این اجلاس صداقت کافی در عمل ندارند و همانطور که مقام معظم رهبری ضمن حمایت خود از مذاکره کننده گان تاکید کرده بودند این کشورها قابل اعتماد نیستند و آنها همیشه به دنبال رابطه گرگ و میش هستند و می خواهند که کشور ما را منزوی کنند و این نگاه را پیاده کنند.
استاد دانشگاه های گیلان با اشاره به دلیل پس گرفتن دعوت ایران در ژنو 2 بیان کرد: این خود یک پروپاگاندای تبلیغاتی سیاسی بود که در راس آنها بانکی مون و سایر کسانی که در ژنو 2 حضور دارند انجام دادند و اینها در همان روزی که مسئله پلمپ غنی سازی ایران مطرح شد به دنبال یک پروپاگاندای سیاسی بودند که نشان بدهند آنها هم به دنبال حسن نیت در قبال ایران هستند و البته دعوت از ایران در مذاکرات ژنو 2 می توانست جو تبلیغاتی خاصی در افکار عمومی به وجود بیاورد و این برای ما یک عقب نشینی تاکتیکی به وجود آورد و باعث شد بحث هسته ای ما به حاشیه برود و بحث دعوت از ایران در صدر اخبار قرار بگیرد و بعد از اینکه این روند تحت الشعاع پلمپ غنی سازی ایران قرار گرفت آنها دعوت خودشان را پس گرفتند و اساسا وارد یک بازی شدند که برنده ای نخواهد داشت .
تقوی ادامه داد: آمریکا اساسا در بحث هسته ای ایران بک بهانه ای داشت و بر طبق آن مسئله را پیش برد که همان بحث حرکت ایران در چهارچوب خواسته های آنها بود.
وی افزود: فاز دوم مسئله همین مسئله حقوق بشر و نحوه مجازات ها در ایران و بحث زندانیان سیاسی و حصر های خانگی و خیلی مسائل دیگر که بزرگنمایی آنها توسط آمریکا نشان می دهد که آنها به دنبال اهداف درستی نیستند.
معاون فرهنگی دانشگاه های آزاد املش رودسر تصریح کرد: در بحث حقوق بشر باید گفت که اساس نقض حقوق بشر در غرب وجود دارد و در آن شکی نیست که اکثر آنهایی که الان داعیه حقوق بشر را یدک می کشند خودشان از بزرگترین متهمان آن هستند؛ لذا این یک قدر مسلم داخلی ما هست که در حوزه حاکمیت داخلی قرار دارد و اگر آنها بخواهند پای خود را از گلیم شان فراتر بگذارند و وارد بحث حقوق بشر بشوند قاعده بازی تغییر خواهد کرد .
تقوی گفت: بخاطر آنکه آنها امروز در جایگاه مدعی هستند و در پای میز مذاکره به نظر آنها کشور ما کشور متهمی است که باید به ادعای جامعه جهانی پاسخ بدهد و این بار هم یک ترمیدور یا یک دور تسلسل باطل خواهد بود و نمی شود برای آن پیش بینی خوبی برای آینده انجام داد و چه بسا اینها در فاز سوم به دنبال مسئله تروریسم و متهم کردن ایران در این زمینه خواهند بود.
وی گفت: این حرکت حرکت بسیار خطرناکی است که آمریکا و غرب آن را شروع کرده و اساسا آنها در آینده سیاست مهار را در نظر دارند، سیاستی که کشور ما را از هر حیث تحت کنترل قرار دهند و به اهداف شوم خود ضمن منحرف کردن اذهان جامعه جهانی برسند و در اینجا سیاستمداران ما باید بسیار هشیار باشند و سنجیده گام بردارند برای اینکه خدای نکرده آب به آسیاب آنها نریزند.