کد خبر:۲۸۹۲۲۷

به کارگیری فناوری پیل سوختی در کاهش آلودگی هوا مؤثر است

جهانگیری گفت: با توسعه فناوری پیل سوختی و استفاده از این فناوری در بخش حمل و نقل عمومی، گام موثری در جهت کاهش آلودگی هوا برداشته خواهد شد.
به کارگیری فناوری پیل سوختی در کاهش آلودگی هوا مؤثر است

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه ستاد توسعه فناوری پیل سوختی، با اشاره به افزایش 20 برابری اعتبار صندوق نوآوری و شکوفایی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان اظهار داشت: این ستاد می‌تواند با بهره‌گیری از منابع این صندوق برنامه‌ریزی مناسبی برای دستیابی به اهداف مدنظر و توسعه فناوری پیل سوختی داشته باشد.

 

وی بر لزوم اولویت‌بندی و تعیین کاربردهای ضروری‌تر فناوری پیل سوختی تاکید کرد و افزود: یکی از چالش‌های پیش روی کشور، مسائل زیست‌محیطی و آلودگی هواست که با توسعه فناوری پیل سوختی و استفاده از این فناوری در بخش حمل و نقل عمومی به عنوان یک اولویت، گام موثری در جهت کاهش آلودگی هوا برداشته خواهد شد.
 
در این جلسه که وزرای نیرو، صنعت، معدن و تجارت و معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور نیز حضور داشتند، گزارشی از انواع پیل سوختی و کاربردهای آن، مزیت‌های استفاده از پیل سوختی و روند توسعه فعالیت‌های مرتبط با هیدروژن و پیل سوختی در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه و میزان سرمایه‌گذاری آنها در این بخش ارائه شد.
 
در این نشست همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه توسعه فناوری پیل سوختی در کشور همچون مطالعات و بررسی‌های فنی و اقتصادی، امکان‌سنجی، تدوین سند راهبرد ملی توسعه فناوری پیل سوختی و برنامه عملیاتی آن اشاره شد و برخی موانع و راهکارها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
 
در این جلسه تصمیماتی نیز اتخاذ و مقرر شد، دبیرخانه در جلسات کمیته راهبری پیل سوخت، بازارهای دارای اولویت را برای استفاده از فناوری پیل سوختی مشخص کند.
 
براساس این گزارش، پیل‎‎‎‎‎‎‎‎‎های سوختی، فناوری جدیدی برای تولید انرژی هستند که بدون ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی و صوتی، از ترکیب مستقیم بین سوخت و اکسیدکننده، انرژی الکتریکی با بازدهی بالا تولید می‎‎‎‎کنند.
 
پیل سوختی یک سیستم الکتروشیمیایی است که انرژی شیمیایی سوخت را به طور مستقیم به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند. این تبدیل مستقیم بوده و بنابراین از بازده بالایی برخوردار است. در واقع می‌توان گفت که در این تبدیل از عمل عکس الکترولیز آب استفاده می‌گردد، به عبارت دیگر از واکنش بین هیدروژن و اکسیژن، آب، حرارت و الکتریسیته تولید می‌گردد.
 
از پیل‌های سوختی می‌توان برای تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز در مناطقی که دور از شبکه‌های سراسری انتقال و توزیع برق هستند، استفاده کرد. بازار مولدهای نیروگاهی پیل‌سوختی بسیار گسترده است و به عنوان نیروی پشتیبان در مواقع اضطراری در مخابرات، صنایع پزشکی، ادارات، بیمارستان‌ها، هتل‌های بزرگ و سیستم‌های رایانه‌ای به کار می‌رود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار