کد خبر:۲۸۹۳۹۱
دلبری در گفت‌وگو با «خبرگزاری دانشجو»:

بررسی لایحه بودجه مهمترین دلیل افت بازار سرمایه/ سهامداران با نگاه به سودهای واقعی سرمایه‌گذاری کنند

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار مشخصاً در دو حوزه تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و بهره مالکان معادن، نگاهی ویژه بر بودجه دارد.
بررسی لایحه بودجه مهمترین دلیل افت بازار سرمایه/ سهامداران با نگاه به سودهای واقعی سرمایه‌گذاری کنند

مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، با نگاهی به دلایل افت‌های اخیر بازار سرمایه گفت: افت شاخص در هفته‌های گذشته به چند دلیل بنیادی اتفاق افتاده است که بررسی لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی را می‌توان از مهمترین دلایل خواند.


وی افزود: با توجه به استقرار دولت جدید، این اولین بودجه‌ای است که به مجلس داده شده و تقابل دولت و مجلس در بررسی این بودجه موجب شده است تا بازار شناختی از نحوه تصمیم‌گیری‌های دولتمردان در این قضیه نداشته باشد.


کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بازار مشخصاً در دو حوزه تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و بهره مالکان معادن، نگاهی ویژه بر بودجه دارد.


دلبری تصریح کرد: در حال حاضر گاز مصرفی صنعت پتروشیمی، کمتر از 10 درصد مصرف گاز را تشکیل می‌دهد و پیش بینی اولیه بودجه مبنی بر چند برابر شدن این نرخ است که اگر قرار باشد نرخ خوراک گازی و محصولات پتروشیمی همزمان آزاد شود، ماحصل این قضیه به ضرر دولت، سهامداران و سرمایه‌گذاران خواهد بود.


وی در ادامه اضافه کرد: با توجه به حجم سرمایه‌گذاری گسترده‌ای که در بخش معادن صورت گرفته، چالش این حوزه ریسکی به بازار وارد می‌کند؛ مسلماً بهترین پیشنهاد این است که تصمیمی بلندمدت در ابتدای کار دولت گرفته شود.


این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: دلیل دیگر نزدیک شدن به اعلام سود سال‌های بعد شرکت‌های بورسی است؛ چرا که معمولاً شرکت‌ها این سود را محتاطانه اعلام می‌کنند.


دلبری ادامه داد: می‌توان گفت به لحاظ تاریخی، معمولاً در پایان سال فشار فروش در بازار افزایش یافته که در نتیجه آن افت شاخص امری طبیعی به نظر می‌رسد.


وی خاطرنشان کرد: به سهامداران خرد توصیه می‌کنم فقط با نگاه به سود سال بعد در فصل مجامع به خرید و فروش اقدام کنند، با سودهای واقعی خرید و فروش کرده و تنها بر مبنای دارایی‌ها تصمیم‌گیری نکنند. باید تحلیل کنیم این دارایی‌ها چقدر قابلیت سودآوری و نقدشوندگی دارند و چه میزان قابلیت تکرار این سودها در سال‌های بعد نیز وجود دارد.


این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: سرمایه‌گذاران باید ریسک‌های تصمیمات دولت بر صنعتی که قصد سرمایه‌گذاری در آن را دارند، بررسی کرده و در صورتی که دانش بورسی لازم را ندارند، مستقیماً دست به خرید و فروش نزنند و منابعشان را در صندوق‌ها قرار دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار