کد خبر:۲۸۹۴۲۰
یک کارشناس بازار سرمایه:

مزایای اوراق فروش تبعی چیست؟/ پیشنهادهایی جهت بهتر شدن این اوراق

کارشناس بازار سرمایه کنترل فشار فروش در بخش حقیقی بازار سرمایه را یکی از مزایای اوراق تبعی خواند.

مهدی دلبری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در تشریح مزایای اوراق فروش تبعی گفت: کنترل فشار فروش در بخش حقیقی بازار سرمایه یکی از مزایای اوراق تبعی است و این اطمینان خاطر به افراد حقیقی داده می‌شود که حداقل سود سیستم بانکی تضمین شده است.


 وی ادامه داد: از دیگر نقاط مثبت این اوراق، تعلق گرفتن آن به سهامداران فعلی شرکت است، یعنی این منفعت به سفته بازان و افرادی که سهام شرکت را ندارند، تعلق نمی‌گیرد.


این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: عمدتاً افرادی که در قیمت‌های بالایی سهامی را خریداری کرده‌اند، بعد از این افت 10 تا 20 درصدی، می توانند در بازه زمانی مدنظر ضرر خود را جبران کنند؛ چون تاریخ اعمال معمولاً بلندمدت است و از یک تا شش ماه و گاهی تا یک سال هم این اوراق تبعی معامله می‌شود، این اطمینان خاطر در دوره‌های بلندمدت کمک می کند که خروج نقدینگی از بازار نداشته باشیم.


دلبری با ارائه پیشنهادهایی جهت بهتر شدن این اوراق افزود: بهتر است به روند تصمیم‌گیری راجع به راه‌اندازی این اوراق سرعت بیشتری داده شود. دیگر آن که این اوراق معمولاً فاقد تاریخ اعمال استاندارد مشخصی هستند، با اعمال استاندارد‌سازی بر تاریخ این اوراق و تهیه استانداردی برای همه شرکت‌ها برای چاپ اوراق تبعی، محاسبه کردن و نحوه خرید و فروش آن برای همه بازار راحت‌تر خواهد شد.


وی در ادامه گفت: در صورت افزایش حجم این اوراق از لحاظ مقداری توسط سهامداران عمده، اطمینان خاطر بیشتری به سهامداران داده می‌شود.


این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در مرحله نهایی‌تر اگر این امکان وجود داشته باشد که تاریخ اوراق تبعی به جای اینکه فقط در سررسید باشد، در تاریخ‌های دیگر نیز اعمال شود، نگرانی سهامداران پس از ورود اعمال کمتر خواهد شد؛ به این معنا که اگر بر فرض در تاریخ اعمال سهامداری سهام را نگهداری کند، این آرامش روانی را خواهد داشت که فشار فروش بعد از تاریخ اعمال کمتر شود؛ چرا که این امکان در تاریخ‌های دیگری غیر از سررسید هم به سهامداران داده شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار