کد خبر:۲۸۹۵۲۲
بزرگداشت احد ده بزرگی - 3

از شاعر «بازهم مرغ سحر، بر سر منبر گل» تجلیل شد

شب گذشته از شاعر برجسته کشورمان که او را بیشتر با شعر «بازهم مرغ سحر، بر سر منبر گل/ دم به دم میخواند، شعر جان پرور گل» می شناسیم، تجلیل شد.
از شاعر «بازهم مرغ سحر، بر سر منبر گل» تجلیل شد

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، عصر روز گذشته شب شاعر با محوریت بزرگداشت احد ده بزرگی، شاعر پیشکسوت انقلاب اسلامی با حضور حضور حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، مسئول موسسه سرچشمه؛ آبخضر، عضو شورای تبلیغات اسلامی؛ مجتبی رحماندوست، نویسنده و نماینده مجلس؛ ذوالنور، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی؛ علیرضا قزوه، شاعر و رئیس مرکز آفرینش های هنری حوزه هنری و شاعرانی همچون مصطفی محدثی خراسانی، قادر طراوت پور، سیدحسین متولیان، محمود حبیبی کسبی، نعمت‌الله سعیدی و ... در موسسه فرهنگی اوج برگزار شد.


اولین سخنران این مراسم، خسرو آقایاری، پژوهشگر ادبی و از دوستان نزدیک ده بزرگی بود که در انتهای جلسه نیز مورد تکریم ده بزرگی قرار گرفت؛ وی در ابتدا به شکل گیری شعر انقلاب پرداخت و سپس با برشمردن ویژگی های ده بزرگی گفت: هنر بزرگ احد ده‌بزرگی در 30 سال حیات ادبی و معلمی خود این بود که دست شاعران جوان و بچه‌ها را در دست اهل بیت گذاشت و یک قدم به جلو برد.


در این جلسه شاگردان وی نیز که به قول خودشان ده بزرگی حق پدری بر گردنشان داشت، به سخنرانی در خصوص ویژگی های ادبی آثار و سلوک اخلاقی وی پرداختند. کرنوی، امیر مرزبان، محمدامین جعفری و افشین علا، شاعر مطرح کشورمان از احد ده بزرگی گفتند.


کرنوی ویژگی های اشعار منظومه استاد خویش را برشمرد. مرزبان و جعفری نیز با ارائه مطالبی هم از مقام استاد تجلیل می کردند و هم سعی می کردند نزدیکی خود به استاد را نشان دهند.


افشین علا نیز گفت: بزرگترین سرمایه‌‌ای که خداوند در اختیار این عزیز قرار داده، غیر از قریحه سرشارش، گره خوردن نامش با حضرت اباعبدالله است و این توفیق نصیب هر کسی نمی‌شود.


وی با ذکر خاطره ای از سفر خود و مادرش به شیراز و کمک های ده بزرگی در آن سفر، یکی از دلایل نزدیکی خود با استاد را همین تکریم مادر در آن سفر دانست.


در نهایت وی شعری در رثای اشک بر اباعبدالله (ع) قرائت کرد.


دیگر سخنران این مراسم حجت الاسلام زائری بود. وی در ابتدا با اشاره به زیارت عاشورا گفت: امروز باید خدا را شکر کنیم که به خاطر امام حسین (ع) گرد هم آمده ایم. در این روزگار خیلی ها به خاطر چیزهای دیگری دور هم جمع می شوند، اما امروز برای تجلیل از یکی از خادمان امام حسین (ع) گرد هم جمع شده ایم.


اولین‌ باری که خدمت آقای ده‌بزرگی رسیدم به خاطر شب شعر عاشورایی شیراز بود؛ آقای فرهنگ در همان سال از دنیا رفته بود. پیش از سفر به شیراز در خواب دیدم که آقای فرهنگ به استقبال ما آمد و خیلی تحویل‌مان گرفت. وقتی هم که با دوستان به شیراز رسیدیم دیدیم که آقای ده‌بزرگی با پای برهنه به فرودگاه آمده تا از مهمانان شب شعر عاشورایی استقبال کند.


همچنین در این مراسم گروهی از دانش آموزان سرود خاطره انگیز «بازهم مرغ سحر، بر سر منبر گل/ دم به دم می خواند، شعر جان پرور گل» را اجرا کردند؛ این شعر، معروف ترین شعر ده بزرگی است.


سپس دکتر غلامرضا کافی، استاد ادبیات دانشگاه شیراز به سخنرانی پرداخت. سخنرانی وی پربارترین سخنرانی روز گذشته بود.


وی در این نشست از ویژگی های اخلاقی و شعری ده بزرگی به شکلی کاملاً مستدل تعریف کرد. این استاد دانشگاه با تفکیک شخصیت شعری استاد ده بزرگی، شخصیت درونگر و شخصیت برون گر شعر وی، ویژگی های هر یک از این سه بعد را برشمرد.


قزوه نیز از سخنرانان این مراسم بود. وی در ابتدا گفت: در تمام برنامه‌هایی که دراوج برگزار شده حضور داشته‌ام. نام اوج کم‌کم در حال اوج گرفتن است، تجلیل‌هایی که سازمان اوج برگزار می‌کند، نامش را بزرگ کرده و این یک ضرورت است.


مسئول مرکز آفرینش‌های هنری حوزه هنری ادامه داد: در آثار ادبی انقلاب اسلامی پژوهش‌های خوبی انجام شده است. بیش از 400 پژوهش و پایان‌نامه در این خصوص داریم، ادبیات انقلاب اسلامی بعد از چهار دهه به بالندگی خوبی رسیده است. الان قطار انقلاب به ایستگاه سلام رسیده؛ کسانی که به مشهد می‌روند یکی از زیباترین ایستگاه‌هایی که قطار توقف می‌کند ایستگاه سلام است، آن ایستگاه تنها یک منزل تا مشهد مقدس مانده است. قطار انقلاب نیز در حال رسیدن به محل امن و امان است و فقط یک قدم مانده تا به آن منزلگاه برسد.


وی افزود: روزگاری شده که بعضی این را نمی‌خواهند؛ بعضی می‌خواهند شعر انقلاب اسلامی تمام این مسیر را برگردد. تعبیرهای بدی از صحبت‌های رئیس جمهور مطرح شده، برخی صحبت‌های رئیس جمهور که هنر را از ساحت ارزشی و غیرارزشی جدا کرده بود، بد تعبیر کردند؛ من فکر می‌کنم منظور رئیس جمهور این بود که تمام هنر ارزشی است و این حرف درستی است.


قزوه افزود: برخی می‌خواهند مسیر شعر انقلاب را از راه خود خارج کنند آنها می‌خواهند شعر فجر را حذف کنند، در حالی که جشنواره شعر فجر ویترین شعر انقلاب است و نباید شعر انقلاب از این مسیر خارج شود. بعضی که ایراد کتاب‌هایشان نشان می‌دهد نتوانسته‌اند با مردم ارتباط خوبی برقرار کنند، پس از هشت دوره برگزاری شعر فجر می‌گویند، اصلاً شعر فجر وجود دارد؟ شعر انقلاب اسلامی شعری است که در مردم رابطه برقرار کرده و از دل مردم برآمده است.


این شاعر انقلابی کشورمان در توضیح این مطلب ادامه داد: من فکر می‌کنم شعر انقلاب در کمتر از یک دهه به یک سبک شعری تبدیل خواهد شد.


آخرین سخنران این مراسم ده بزرگی بود. وی در ابتدا گفت: دوستان با این تجلیل، از فرهنگ امام حسین (ع) و فرهنگ انقلاب تجلیل کردند. من یقین دارم تجلیل از خدمتکار، تجلیل از ارباب است، یقیناً ارباب هم از شما تجلیل خواهد کرد.


ده‌بزرگی در ادامه از کسانی که به او در این راه کمک کردند یاد کرد. این شاعر انقلاب گفت: باید از مادرم که در هنگام تولد نامم را از خاک تربت برداشت یاد کنم و همچنین از پدرم یاد کنم که اسمم را از قرآن گرفت. همچنین باید سرم را بالا بگیرم و از همسرم تشکر کنم که واقعاً برایم وقت گذاشت. یادم هست بعد از جنگ به من گفت پنج دقیقه فرصت داری با هم صحبت کنیم؛ زیرا قبل از انقلاب که مدام نگران این بودیم که ما را نگیرند، در هنگام انقلاب و پس از انقلاب نیز مدام پیگیر تحولات انقلاب و سختی‌های آن بودیم در زمان جنگ نیز درگیر توپ و تفنگ و دفاع مقدس بودیم، بنابراین پس از جنگ فرصتی ایجاد شد تا کمی به خانواده برسم، به این ترتیب تربیت فرزندانم با همسرم بود.


وی در ادامه با نام بردن از فرزندان خود گفت: شکر خدا که به نام پنج‌تن به من پنج فرزند عطا کرد؛ ان‌شاءالله هر پنج فرزندم خدمتکار در خانه امام حسین (ع) باشند. وصیت می‌کنم جز در خانه امام حسین و حضرت صدیقه طاهره (س) در دیگر را نزنید.


این شاعر پیشکسوت انقلاب افزود: باید از مرحوم فرهنگ یاد کنم که 20 یا 30 سال قبل ما را قبول کرد تا شب شعر عاشورا را راه‌ بیندازیم؛ همچنین باید از مرحوم سیف یاد کنم که همواره حضرت صاحب‌الزمان (عج) را حاضر می‌دانست. آقای آقایاری نیز بسیار از من و از شب شعر عاشورا حمایت کرد، از بچه‌هایی که امروز استاد من هستند و در دانشگاه‌ها کار می‌کنند نیز باید یاد کنم که مایه افتخار من هستند.


ده‌بزرگی در ادامه با ذکر خاطره‌ای گفت: یک روز در زمین زراعی پدرم یک ملخ دیدم که فقط سرش از خاک بیرون بود تا من به سرش دست زدم سرش افتاد من خیلی ناراحت شدم و پیش پدرم رفتم اما پدرم دستم را گرفت و پیش همان ملخ برد و گفت، ملخ زمین سفتی را پیدا می‌کند سپس مثل مته زمین را سوراخ می‌کند و درون آن قرار می‌گیرد تا فقط سرش بیرون بماند آن وقت آن‌قدر آنجا می‌ماند تا بدنش کاملاً خشک شود به‌گونه‌ای که با یک تلنگر نیز سرش می‌افتد سپس صدها ملخ کوچک از همان قسمت از بدنش خارج می‌شود یعنی آن ملخ به این گونه تکثیر می‌شود.


شاعر شعر خاطره‌انگیز «باز هم مرغ سحر» در پایان گفت: من همیشه علاقه داشتم تکثیر شوم، بنابراین با دو بال تکثیر شدم با بال شب شعر عاشورا و بال تربیت از سازمان اوج که از امام حسین (ع) تجلیل کرد، سپاسگزارم.


در پایان این مراسم ابتدا از سکینه اردشیرنژاد، همسر احد ده‌بزرگی از طرف سازمان رسانه‌ای اوج تجلیل شد، سپس حوزه هنری، سازمان رسانه‌ای اوج، گلعلی بابایی، بنیاد دعبل خزایی، خبرگزاری فارس، مجتمع فرهنگی سرچشمه، دارالقرآن جهرم، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با اهدای هدیه‌هایی از این شاعر انقلاب اسلامی تجلیل کردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۷
انشاالله همیشه سالم و سلامت باشند
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار