به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمد طالبی، مدیرعامل بانک کشاورزی در یک نشست خبری در وزارت امورا قتصادی و دارایی به تشریح عملکرد 9 ماهه این بانک در سال جاری پرداخت.
وی افزود: در سال گذشته مجموعاً 4600 میلیارد ریال تسهیلات ارائه کردیم که 60 درصد آن در حوزه های زراعت، دام، طیور و باغبانی است و 20 درصد به حوزه های منابع تبدیلی و صنایع وابسته کشاورزی تخصیص یافته است.
مدیرعامل بانک کشاورزی ادامه داد: همچنین 12 تا 15 در صد از منابع به بخش بازرگانی کشاورزی تخصیص داده شده و باقی منابع نیز در بخش های شیلات، گلخانه، جنگل و مرتع و پرورش زنبور عسل هزینه شده است.
طالبی با اشاره به اینکه طبق قانون 10درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صورت ریالی در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد، گفت: از محل منابع صندوق توسعه ملی 2570 میلیارد تومان در اختیار بانک کشاورزی قرار گرفت که بنا به تصمیم وزارت جهاد در قالب طرح توسعه کشاورزی پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه فرایند اعطای تسهیلات از حالت دستی به الکترونیکی درآمده است، گفت: سامانه اعتبارات خرد بانک کشاورزی آغاز به کار کرده و 970 هزار فقره تسهیلات وارد این سیستم شده است.
مدیرعامل بانک کشاورزی ادامه داد: وصول مطالبات معوق بانک کشاورزی نیز به صورت الکترونیکی اداره می شود تا سهولت بیشتری در عملیات بانکی به وجود آید.
طالبی حجم مطالبات معوق این بانک را حدود شش درصد از کل مطالبات معوق نظام بانکی کشور عنوان کرد.
وی در خصوص بودجه بیمه کشاورزی نیز اظهار داشت: در قانون پیش بینی شده بود که تنها 150میلیارد تومان بابت بیمه کشاورزی اختصاص داده شود، در حالی که در سال زراعی 91 و 92 فقط 1150 میلیارد تومان غرامت به کشاورزان پرداخت شد و این درحالی است که تنها 240 میلیارد تومان حق بیمه گرفته شده بود.
به گفته مدیرعامل بانک کشاورزی هم اکنون بودجه بیمه کشاورزی با پیگیری های وزیر از 150 ملیارد تومان به 900 میلیارد تومان رسیده است.
طالبی در واکنش به این سوال که آیا شما همچنان سکاندار بانک کشاورزی باقی خواهید ماند، گفت: به طور طبیعی به ما گفتند که کار را در بانک کشاورزی ادامه دهیم، اما من عضو کوچکی از مجموعه بانک کشاورزی هستم و بود و نبود من تغییری در روال کارکرد بانک نخواهد داشت.
وی در پاسخ به این سوال که چرا برای بیمه کشاورزی به سراغ شرکت های بیمه های تجاری نمی روید، گفت: بیمه کشاورزی ضریب خسارت بالایی دارد و زیانده است، به همین دلیل هیچ شرکت بیمه تجاری این بیمه را تحت پوشش قرار نمی دهد.
مدیرعامل بانک کشاورزی در واکنش به این سوال که آیا بانک کشاورزی تحت تاثیر دستورات دستگاه تخصصی خود قرار خواهد گرفت، گفت: خیر، خواسته مسئولان دستگاه کشاورزی این است که چارچوب های عملیاتی بانک را باید حفظ کنیم.
طالبی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، درباره برنامه های بانک کشاورزی برای تحقق وعده زیر کشت بردن 550 هزار هکتار زمین زیرکشت که توسط رئیس جمهور مطرح شد، گفت: 340 هزار هکتار از این میزان از طریق وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود که در این بخش عاملیت طرح با بانک کشاورزی است.
وی افزود: در 140 هزار هکتار از این طرح نیز که توسط وزارت نیرو اجرا می شود، عاملیت با بانک کشاورزی است.
مدیرعامل بانک کشاورزی تصریح کرد: طرح زیر کشت بردن 550 هزار هکتار اراضی استان خوزستان یک طرح دولتی است که پس از اجرا در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.