حسین تقی زاده کارشناس ارشد مسائل کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» گفت: متاسفانه طی سالهای اخیر در بخش کشاورزی برخلاف سایر بخشها، کارهای بزرگی انجام نشده و کسی به فکر کشاورزی نبوده است.
وی افزود: در حال حاضر رشد چندانی در این بخش دیده نمیشود، در صورتی که لازمه پویایی کشور ما به خاطر بحث تحریمها، بخش کشاورزی است.
این کارشناس کشاورزی ادامه داد: استان خوزستان از استانهای بسیار حاصلخیز کشور محسوب میشود. اما به علت عدم انتقال آب از رودخانه کارون به زمینهای کشاورزی این استان، تاکنون بهرهبرداری درستی از این زمینهای حاصلخیز انجام نشده است.
وی معضل اصلی استان خوزستان در زمینه کشاورزی را بحث انتقال آب خواند و اضافه کرد: تاکنون در دولتهای گذشته نیز سدهایی در این استان زده شد، اما با توجه به وسعت این استان و فراوانی زمینهای حاصلخیز کافی نبوده است.
تقیزاده با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به این استان تصریح کرد: در دهه هفتاد، رهبر معظم انقلاب در سفر به استان خوزستان بر استفاده از تمامی امکانات برای زیرکشت رفتن زمینهای حاصلخیز تاکید فراوان داشتند و طرح آقای روحانی طرح جدیدی نیست، بلکه ادامه سخنان مقام معظم رهبری است. در دولتهای دیگر نیز کارهایی انجام شده بود.
این کارشناس بیان داشت: به دلیل اینکه در بخش کشاورزی بودجه کافی وجود ندارد، نیاز به یک کار ضربتی احساس میشود. با بودجه موجود انجام این طرح شاید نزدیک به 20 سال طول بکشد، اما قرار بر این است طی یک کار ضربتی، ظرف 3 سال اینکار انجام شود، یعنی 550 هزار هکتار از زمینهای حاصلخیز استان خوزستان زیر کشت برود.
وی در ادامه اظهار داشت: این طرح از بودجه منفک گشته و به صندوق توسعه ملی واگذار شده است. صندوق توسعه ملی تاکنون در بخش کشاورزی زیاد فعال نبوده است و این یک اتفاق خیلی خوب است تا این گام بزرگ بخش کشاورزی در خوزستان انجام شود.
تقی زاده افزود: در صورت جواب دادن این طرح، صندوق توسعه ملی میتواند در زمینههای فناوری و زنجیرههای بعدی تولید کشاورزی نیز به این بخش کمک شایان توجهی کند.
وی سه ساله در نظر گرفتن این طرح را کمک به اجرایی شدن آن دانست و خاطرنشان کرد: یک بخش اجرایی شدن طرح به این موضوع که تورم بر هزینههای اجرایی آن تاثیر بگذارد یا خیر، برمیگردد. 3 ساله درنظر گرفتن طرح بسیار کمک میکند تا از هزینههایی همچون انتقال آب به زمینها ازتورم دورنگه داشته شود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: نکته بعدی بحث فرصتهای اشتغالی میباشد. اجرایی شدن طرح مذکور سبب ایجاد حدود 300 هزار اشتغال خواهد شد.
تقیزاده در پایان گفت: در استان خوزستان به دلیل وجود رودخانه کارون میتوان با هزینه نه چندان زیاد، این آب برای مصارف کشاورزی انتقال یابد که مهمترین مبحث این طرح نیز همین موضوع است.