به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» اسفندیاری گفت: امداد و نجات یکی از چالش برانگیزترین مباحث در حوزه مدیریت بحران می باشد و در صورتی که مراحل مدیریت بحران را به سه بخش :1- پیش بینی و پیشگیری 2- آمادگی 3- مقابله و بازتوانی تقسیم کنیم؛ باور خواهیم داشت که "امداد و نجات" در همه این مراحل نقش برجسته ای دارد و البته این موضوع در حوزه مقابله و بازتوانی در مدیریت بحران محسوس تر است. این کنگره علمی است ، تولیدات خود را در اختیار مسئولین قرار می دهیم و انتظار می رود تا از طرف متولیان امر مورد استفاده قرار بگیرد .
وی افزود: امداد و نجات مختص به یک رشته و گروه خاص نیست و رشته های مختلف تخصصی در این مسئله دخیل هستند. اما متاسفانه باید اذعان کرد تاکنون به موضوع "امداد و نجات" در کشور ما کمتر پرداخته می شود. به عنوان مثال موضوع فوریت های پزشکی و کمک های اولیه جزء مهمی از آن است؛ لذا باید گسترده تر به آن بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه دو کلمه "امداد" و "نجات" بار معنایی دارند و اقدامات مختلف برای آن حایز اهمیت است؛ تصریح کرد: جدای از بلایای بزرگ؛ به طور ناخواسته در سوانح و حوادث مختلفی که روزمره در کشور اتفاق می افتد و مرتبا درگیر می شویم، با موضوع و اهمیت "امداد و نجات" روبه رو می شویم.
اسفندیاری ادامه داد: از این رو در شورای سیاست گذاری کنگره حوادث و بلایا، یک کمیته ای را به عنوان کمیته امداد و نجات تعریف کرده اند که در این کمیته علاوه بر متخصصین و اساتید رشته های مرتبط از نمایندگان دستگاه های دخیل اعم از سازمان امداد و نجات هلال احمر، پلیس راه، شهرداری، آتش نشانی، اورژانس، وزارت بهداشت و سازمان های دیگری دعوت به عمل آمده است.
اسفندیاری خاطرنشان کرد: در دوره های گذشته کارهای خوبی انجام و پیشنهادات مناسب ارائه شده است و در این دوره که به عنوان یکی از کمیته های اصلی و مهم قلمداد می شود سعی شده مهم ترین چالش ها بررسی شود.
وی در توضیحات بیشتر افزود: باید به این نکته برسیم که نقش مردم و سازمان های مردمی در عملیات امداد و نجات چیست؛ چراکه زمان وقوع حادثه؛ همه مردم، NGOها، هلال احمر، دستگاه ها و نهادهای دولتی خواستار کمک هستند و این حس کمک رسانی باید به گونه ای مدیریت و برنامه ریزی شود. متولیان راهکارهای علمی مختلف را بررسی و استخراج می کنند تا بتوان تحت فرماندهی واحد به کمک سانحه دیدگان شتافت و خدمات مفیدی به آسیب دیدگان رساند.
اسفندیاری اظهار کرد: بحث چالش ها در امداد و نجات سوانح رانندگی، ترافیک و حمل و نقل، تصادف های جاده ای مطرح و راهکارها برای مشکلات و چالش ها ارائه خواهد شد تا مدیریت صحنه دچار اختلال نشود.
این رییس کمیته گفت: تاکنون در رابطه با این موضوع مقاله های خوبی دریافت شده و تعدادی از آنها را به عنوان مقاله برتر معرفی کرده ایم. همچنین سه پنل نیز پیش بینی شده تا نقش مشارکت ها و سازمان های مردمی در امداد و نجات به همراه چالش ها و راهکارها در سوانح رانندگی و ترافیکی و البته فرماندهی صحنه مورد بررسی قرار می گیرد.
وی همچنین یادآور شد: علاوه برآنچه که گفته شد،4 سخنرانی کلیدی نیز پیش بینی شده که با عنوان امداد و نجات جامعه محور و نگرش سیستماتیک به مستمعین ارائه خواهد شد که عموما موضوعات کمتر پرداخته شده هستند. سه کارگاه تخصصی نیز برنامه ریزی شده که برگزاری مانورها، شریان های حیاتی و نهایتا نوشتن و مستند سازی که در حوادث و بلایا همواره یکی از ضعف های کشور بوده و درس آموخته های امداد و نجات مورد بررسی قرار داده نشده است؛ پرداخته خواهد شد.
اسفندیاری در پایان گفت: این کنگره علمی است و هر کنگره ای که برگزار می شود تولیدات خود را در اختیار مسئولین قرار می دهد براین اساس انتظار می رود تا از طرف متولیان امر مورد استفاده قرار بگیرد لذا برای این منظور مسئولین مرتبط را دخیل کرده و از آنها دعوت به عمل آورده ایم ، وی افزود: ما در ششمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا با توجه به اهمیت خاصی که کشورمان در خاور میانه از این لحاظ داراست متخصصانی را از سازمان های بین المللی دعوت کردهایم تا با ارائه نظر در این زمینه، به تبادل علمی بپردازیم و از تجربیات هم در خدمت رسانی هرچه بیشتر و بهتر استفاده کنیم.