به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» نشست خبری فیلم خط ویژه با حضور مصطفی کیایی (کارگردان) هانیه توسلی، هومن سیدی، میترا حجار، میلاد کیمرام، پریناز ایزدیار، سام غریبیان، محسن کیایی و سایر عوامل فیلم عصر امروز در سالن سعدی مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
در ابتدای این نشست مصطفی کیایی کارگردان خط ویژه گفت: کلیت این فیلم یک دستی خاصی داشت از همان ابتدا سعی کردیم فیلمنامه و ساختار به سمت یک فضای رئال برود اما ناخودآگاه یک فضای فانتزی در کار ایجاد شد و در کل فیلم حاکم بود در کل خودم اعتقادی ندارم که خط ویژه فیلم اکشنی است چون اکشن در بازیها فضا و فیلمنامه کار کاملا جریان دارد اما در این فیلم اینگونه نبود.
وی ادامه داد: برداشتهای مختلفی میتوان از خط ویژه داشت اما اصولا فیلمنامه این کار در ذهن من از یک اتفاق ساده شروع شد که برای دریافت وام پنج میلیونی ازدواج مدارک وام دو میلیاردی را میخواستند اما برای یک وام دو میلیاردی مدارک وام ازدواج را نمیخواهند و این دغدغهای برایم به وجود آورده بود که بهعنوان یک معضل اجتماعی به آن نگاه کنم این نوع نگاه و فضای رانت و اینکه برخی از سهمیه خاصی در جامعه برخوردار هستند فکر میکنم برای برخیها در جامعه دغدغه باشد ضمن اینکه برای من هم دغدغه بود و به آن نگاه کردم.
کیایی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران که فیلمنامه این کار شباهت زیادی به فیلمنامه آقازادهها دارد عنوان کرد: من فیلمنامه خط ویژه را بعد از رد شدن کامل آقازادهها نوشتم و این دو کاملا از هم جدا هستند البته در چند سال گذشته برای فیلم آقازادهها پروانه ساخت صادر نشد.
وی در خصوص فیلم ضدگلوله گفت: ضد گلوله در مقعطی که اکران شد فروش خوبی داشت که بخش عمدهای از این مسئله به شرایط اکران برمیگردد که در آن دوران بسیاری از فیلمها قربانی شدند که یکی از آنها ضدگلوله بود.
هانیه توسلی یکی از بازیگران خط ویژه در ادامه این نشست در خصوص نقشش در این فیلم اظهار داشت: در خط ویژه یکی از نقشهای اصلی فیلم را بازی میکنم این فیلم را دوست دارم و فکر میکنم انرژی پشت صحنه فیلم در خود فیلم هم جریان دارد.
میترا حجار هم که یکی دیگر از بازیگران این فیلم است در این مراسم حضور داشت و گفت: ترجیح میدهم درباره نقشم اظهار نظر نکنم.
وی در ادامه سخنانش از حاضرین پرسید که چند نفر فیلم را دوست داشتند و در واکنش به استقبال حاضرین گفت: همین که استقبال خوبی از فیلم شد برای من کافی است آقای کیایی با استعداد و خوشاخلاق است و امیدوارم برای همه بازیگران فرصتی پیش آید تا با ایشان همکاری کنند. من به عنوان بازیگر وقتی فیلم بازی میکنم باید یک سال بدوم به دنبال تهیه کننده تا پولم را بگیرم اما آقای لشکری که تهیه کننده خط ویژه بود دنبال ما میدوید تا پول ما را بدهد فکر میکنم تا جایی که توانستم و از دستم برمیآمد دراین فیلم کاری انجام دادم.
در بخش دیگری از این نشست کیایی در واکنش به سوالات یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه چینش روزنامهها به منشور حقوق شهروندی را نفی میکند پاسخ داد: من اصلا معنای منشور حقوق شهروندی را نمیفهمم.
همچنین در بخش دیگری از این نشست لشکری تهیه کننده فیلم در پاسخ به این پرسش که چرا در این فیلم امیدی به بهبود اوضاع موجود وجود ندارد گفت: من احساس میکنم سکانس آخر فیلم در برگیرنده امید بود و چنیش روزنامهها و سکانس آخر این فیلم فضای امیدی را نشان میدهد که امیدواریم اتفاق بیفتد همچنین سعی کردیم در پایان فیلم قشنگترین روز تهران را نمایش دهیم.
وی ادامه داد: این قصه در راستای اتفاقاتی که در جامعه می افتد به سمت امید می رود در خط ویژه مردن اجتماعی را نشان دادیم و امید داریم رانتخواری در جامعه کمتر شود و هدفمان هم در قصه همین بود.
میلاد کیمرام بازیگر خط ویژه در ادامه این نشست با بیان اینکه با ساخت فیلم میخواهیم معضلات جامعه را نشان دهیم گفت: امیدوارم در دولت تدبیر و امید دیگر رانتخواری نباشد.
هومن سیدی یکی دیگر از بازیگران این فیلم عنوان کرد: با دیدن این فیلم از خجالت در سالن سینما در صندلی فرو نرفتم و این فیلم آبرومندانه بود که حاصل زحمت گروه است.
در بخش دیگری از این نشست سام قریبیان بازیگر این فیلم تصریح کرد: من بازیگر نیستم و برخی اوقات پا در کفش بازیگران میکنم یک قریبیان در سینما داریم و همان کافی است و من پا در کفش ایشان نمیکنم این فیلمنامه بسیار خوب بود و من باید کمی کمهوش باشم که آن را قبول نکنم.
همچنین کیمرام پیرامون تجربیات در ایفای نقش در خط ویژه بیان کرد: داستان این فیلم قصه محور بود و هر چیزی که در فیلم دیده میشود حاصل یک کار گروهی است.
محسن کیایی هم بازیگر این فیلم ادامه داد: بعد از ظهر سگی سگی ضدگلوله و خط ویژه حاصل کار یک گروه جوان در سینماست و امیدوارم که از جوانان در سینما برای ساخت فیلم استفاده شود.
در ادامه این نشست رضا یزدانی خواننده تیتراژ پایانی خط ویژه عنوان کرد:خیلی خوشحالم در کنار این گروه بودم من بیشتر در سینما تیتراژ فیلم های جدی را خواندم و حتی وقتی به من پیشنهادی می شود تعداد نههای که میگویم بیشتر از جواب مثبت است. کارگردان و تهیهکننده خط ویژه با تیتراژ این کار بسیار حرفهای برخورد کردند البته تا کنون کارهای کمی بوده که این گونه برخورد شود برخورد درست این است که از زمان پیش تولید کار از خواننده تیتراژ دعوت فیلمنامه را بخواند و احساسش را نسبت به آن بگوید و اینکه آیا می تواند یا خیر این اتفاق در این فیلم افتاد و من با کمال میل آن را قبول کردم و به درستترین شکل ممکن از ابتدا در کنار این فیلم بودم تا اینکه این ترانه متولد شود.
سیما حجازی هم خواننده تیتراژ اول خط ویژه با بیان اینکه این ترانه در گذشته گفته شده بود افزود: این تیتراژ در دولت قبلی آماده شده بود من فریادهای زیادی زدم که بگویم مشکلات زیادی داریم و از بودجه برخورد نیستیم ولی یک عده دارند میخورند.
مصطفی کیایی کارگردان خط ویژه در ادامه این نشست تصریح کرد: سعی کردم فیلمنامه را براساس واقعیت بنویسم یکی از چیزهای که در این فیلم نمایش داده شد این بود که پولی که به راحتی میان آدمها رد و بدل میشود مشکل خیلیها را حل می کند و فکر میکنم این دغدغه همه مردم باشد که در جامعهشان تبعیضی وجود نداشته باشد هر آدم عدالتخواهی دوست دارد جامعهاش به دور از رانتخواری و تبعیض باشد بنابراین خط ویژه به هیچ وجه سیاسی نیست.
در بخش پایانی این نشست لشکری تهیه کننده این فیلم خاطرنشان کرد: معتقدم در خط ویژه بسیار پایبند قانون بودیم و هیچ گاه قانونگریزی را یاد ندادیم.