جمال شورجه در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: فیلم «رستاخیز» منتسب به معصومین ما بوده و پرداختن به آن کار بنده نیست، بلکه کار حافظان حریم دین است که اخیراً نظراتشان را دیده ایم.
این کارگردان باتجربه سینما جشنواره فیلم فجر را با توجه به قرار گرفتن در ایام دهه فجر، نوروزی در سینمای کشور دانست و افزود: این جشنواره محکی برای کارگردانان، بازیگران و فیلمنامه نویسان و همچنین بهار سینمای ایران است.
وی در ادامه افزود: اگر بگوییم برگ ریزان فیلم ها و زمستان و سردی و تلخی در فیلم ها بوده نیز درست است؛ متاسفانه بخشی از فیلم های ما به فیلم های برون مرزی گرایش پیدا کرده و سال هاست که این اتفاق نامیمون و تلخ در جشنواره های ما دیده می شود، به طوری که اکثر فیلمسازان به جشنواره های خارجی رغبت پیدا کرده اند.
کارگردان فیلم «سی و سه روز» گفت: ایران عزیزمان با این همه سختکوشی، مقاومت و ایستادگی که در برابر استکبار داشته، هم اکنون در فیلم ها تلخ و سرد نمایش داده می شود و متاسفانه در جشنواره امسال از این دست آثار دیده شد.
شورجه در ادامه تلخی فیلم سینماها بیان کرد: متاسفانه در فیلم های ما کارشناسی و تحلیل و کند و کاو وجود ندارد و به مردم و مشکلات پرداخته نمی شود.
وی در ادامه افزود: دولت هم در این ناکارآمدی بی تاثیر نیست؛ چرا که مردم در شرایط سخت اجتماعی قرار دارند. فیلمسازان جوان ما کار میکنند و وقت می گذارند و در انتها کشورهای بیگانه فیلم های ما را از ما می گیرند و به خودمان نشان می دهند و به ما القا می کنند که این حکومت توانایی پیش بردن این کشور را ندارد و به این ترتیب به خود مردم و نظام لطمه می زنند.
کارگردان فیلم «سی و سه روز» گفت: با توجه به این رویدادها و اتفاقات، جشنواره بهتر نشد، بلکه تلخ و سرد هم بود، البته فیلم های خوبی هم داشته ایم؛ فیلم هایی که نسبت به انقلاب و کشور پایدار و معتقد بودند، از جمله فیلم های «چ» و «شیار 143» و خیلی کارهای خوب دیگر.
شورجه با توجه به روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اظهار داشت: ما به یک سینمای امیدوار نیاز داریم تا بتوانیم در سال آینده به آن «سینمای امید» بگوییم و این فشارها و تهدیدهایی که کشور متحمل می شود را پشت سر بگذاریم و جامعه را به امید و رهایی از این سختی ها دعوت کنیم.
وی با تاکید بر تشویق فیلمسازان به ساختن فیلم های امیدوارانه بیان کرد: باید فیلمسازان جوان به دولت و حکومت کمک کنند و به مردم امید دهند؛ چرا که «إنَ معَ العسرِ یسری».
کارگردان فیلم «سی و سه روز» گفت: بخش داوری سلیقه ای بود، اما من معتقدم که فیلم ها باید از نظر کیفی جداسازی می شد و داوران با دقت بیشتری گزینه های برتر را انتخاب می کردند.
شورجه با بیان اینکه فیلم «چ» با اهداف نظام همسو و همفکر است، بیان کرد: نسبت به این فیلم کم لطفی شده و خیلی از فیلم ها نادیده گرفته شده است.
این کارگردان انقلابی در پایان بیان کرد: فیلم های همسو و همفکر با آرمان ها و اهداف نظام باید بیشتر مورد توجه قرار می گرفت، بنابراین فیلم هایی مثل «رستاخیز» که بودجه و زمان بالایی صرف کرده نباید در کنار فیلم های دیگر در یک کفه ترازو باشد.