رئیس مجلس درباره روند مذاکرات هستهای گفت: جزئیات پنهان و منتشر نشدهای در اینباره وجود ندارد اما نکاتی درباره نحوه وصول این گفتوگوها وجود دارد که ...
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در نشست خبری که عصر امروز در مجلس شورای اسلامی از سوی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد وی به جمعی از سوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر شرکت 53 کشور عضو مجالس کشورهای اسلامی در ایران و دستاوردهای آن گفت: استقبال خوبی در سطح مجالس صورت گرفته و مجموعا تاثیر خوبی بر شرایط کشور ما و جهان دارد که میتواند فضای بهتری برای گفتوگو و همفکری باشد و مسئله ویژه آن فلسطین در عالم اسلام است البته به نظر نمیآید به دنبال راه حل درستی باشیم شاید یکی از جاهایی که باید روی آن تمرکز کرد فلسطین باشد و نکته دیگر افراطیگری که در منطقه وجود دارد و کشورهای سوریه عراق و افغانستان را درگیر کرده است همچنین همکاری فنی و علمی مجالس کشورهای اسلامی حائز اهمیت است.
لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تلاش برای اینکه اقدامات مجلس و دولت از تعاملی به تقابلی تبدیل نشود خاطر نشان کرد: فرآیند تعاملی دولت و مجلس خوب است و در کل نگاه رفاقتی زیادی دارند همچنین برداشتهای آنها به یکدیگر نزدیک است و امیدواریم این تعامل بیشتر شود و به دور از حاشیهپردازی صورت گیرد.
لاریجانی: اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها باید با دقت صورت گیرد
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها تصریح کرد: هدفمندی در مقام موضوع مهم است اما بد متولد شد و مشکلاتی را ایجاد کرد باید به بخشهای تولیدی کمک شود تا دچار رکود نشوند گام بعدی برای هدفمندی یارانه ها باید با دقت صورت گیرد قطعا افزایش قیمتهایی نیز دارد اما اختلاف نظرها بر سر سطح آن است باید توجه به تولید و بهداشت و درمان صورت گیرد همچنین باید منابعی برای تولید وجود داشته باشد هزینههای ما در سال 42 هزار میلیارد تومان است اما منابع ما 27 هزار میلیارد تومان بیشتر نیست چارهای جز اجرای هدفمندی یارانهها نداریم اما به گونهای باشد که مشکلات فعلی وجود نداشته باشد.
وی درباره روابط ایران و ترکیه گفت: ارتباط ما با ترکیه دوستانه و صمیمانه است همچنین روابط تجاری ما رشد بسیار خوبی را داشته و رایزنیهای ما با ترکیه زیاد شده در برخی موارد اختلاف نظر وجود دارد اما در کل سطح مراودات ما افزایش پیدا کرده است.
لاریجانی درباره روابط ایران و اروپا ابراز داشت: ایران با اروپا روابط خوب و گستردهای دارد و اروپا شریک اول تجاری ایران محسوب میشود اقبالی است که روابط تجاری ایران و اروپا به یکدیگر نزدیکتر شود و برخی سفرها به اروپا برای مذاکرات مثبت ارزیابی میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره نقش اجلاس سران کشورهای اسلامی برای حل بحران سوریه خاطر نشان کرد: از ابتدا جمهوری اسلامی معتقد بود حل و فصل مسائل باید با روشهای سیاسی صورت گیرد اما کشورها به دنبال ایجاد جنگ بودند شاید نگاه دقیقی در ژنو 1 وجود نداشت اما به نظر ژنو 2 به دنبال این است که راهکار سیاسی پیگیری شود ایران در مسائل و چالشها خواستار مردم سالاری برای حل مشکلات کشورها است و مسائل باید با خواست خود مردم انجام شود در این اجلاس بر روی راه حل سیاسی تاکید میشود البته هر راه حل سیاسی حل کننده مشکلات نیست بلکه باید به نظر مردم احترام گذاشته شود.
وی درباره گستاخیهای وزیر امور خارجه آمریکا گفت: برخی از حرفها مصرف داخلی دارند گاهی سطح این سخنان آن قدر پایین است که نمیتوان برای پاسخ به آن وقت گذاشت اما ما منافع ملی را مورد توجه قرار میدهیم آن جایی که لازم است باید پاسخ داده شود و در مجلس اگر لازم باشد نمایندگان بیانیه میدهند درباره اجرای پروتکل نیز برای قضاوت اکنون زود است.
لاریجانی: باید برای ادامه مذاکرات همبستگی مردم حفظ شود
لاریجانی درباره دخالت آمریکا مبنی بر آزادی موسوی و کروبی تصریح کرد: آمریکاییها حق دخالت در امور ما را ندارند وقتی همیشه میگویند گزینهها روی میز است باید بدانند مهم این است که همبستگی کشور برای مذاکرات حفظ شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: پرونده مذاکرات هستهای همیشه در اختیار شورای امنیت ملی بوده است و مجلس موضوع را رصد میکند و از حقوق ملت دفاع خواهد کرد و آقای بروجردی نیز به عنوان رئیس کمیسیون امنیت ملی در جلسات امنیت ملی حضور دارند.
لاریجانی: دیپلماسی عمومی و دیپلماسی رسمی مکمل یکدیگرند
وی درباره موازی بودن دیپلماسی عمومی با دیپلماسی رسمی کشور گفت: دیپلماسی پارلمانی از قبل وجود داشته و اگر مشکلات در سیاست خارجی ایجاد میشد اما در دیپلماسی پارلمانی نقش مکمل را داشته و این موضوع یک ظرفیت است و نمیتوان گفت دیپلماسی عمومی برای دیپلماسی رسمی مضر است.
لاریجانی: غرب از نگاه تاجرمابانه به مذاکرات هستهای پرهیز کند
لاریجانی درباره روند مذاکرات هستهای ابراز داشت: دلیلی برای نگاه منفی به مذاکرات نداریم مذاکرات در حال ورود به مرحله بعدی است اما اگر طرف غربی نگاه تاجر مابانه داشته باشند و چانهزنی بلاعوض داشته باشند ما نگرانی درباره آینده فعالیت هستهای ایران خواهیم داشت اگر میخواهند ایران را از فعالیتها منصرف کنند کار غلطی است دلیلی برای نگاه منفی وجود ندارد.
وی درباره مطرح شدن جزئیات پرونده هستهای ایران در مذاکرات با غرب برای همگان گفت: جزئیات خاصی درباره مذاکرات هسته ای وجود ندارد و اما نکاتی درباره نحوه وصول این گفتوگوها وجود دارد که باعث شده تیم ایرانی به اینجا رسیده است البته باید بدانیم آنچه که در رسانهها مطرح است با قرارداد یکی است اما اینکه نحوه چگونه رسیدن به نتیجه و بیان آن شاید خیلی مفید نباشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره حضور جریان انحرافی در میان برخی مسئولان تصمیمگیر کشور ابراز داشت: من گروه انحرافی را در میان تصمیمگیران نمیشناسم.
وی درباره ساخت درونی نظام و تکیه بر ظرفیتهای داخلی تصریح کرد: اصل موضوع به سرمایهگذاری داخلی و حساب شده و تخصصی برمیگردد یعنی اگر به کارآفرینی توجه شود برای تولید بیشتر در بازارهای داخلی تنها راه حل راهاندازی تولید است و یکی از سمتگیریهای مجلس همین موضوع بوده است.
لاریجانی: تهدیدات آمریکا را جدی نمیدانم
لاریجانی درباره سیاست لبخند یا پاسخ در برابر تهدیدات آمریکا اظهار کرد: دلیلی برای اعتنا به برخی تهدیدات وجود ندارد اما برخی از تهدیدات که دخالت در امور داخلی است باید پاسخ داده شود البته تهدیدات آمریکا را جدی نمیدانم از قبل نیز این صحبتها وجود داشته است.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره توجه به موضوع آزادی بیان و سخنان اخیر علی مطهری که منجر به این شده است که به دادستانی فراخوانده شود گفت: نمایندگان در چارچوبهای قانونی میتواننداظهارنظر کنند اما این به معنای تهمت و افترا نیست و من اکنون درباره آن حرف جدیدی ندارم.
وی در ادامه افزود: همکاری دولت و مجلس امری الزامی است فضای کلی مجلس در همکاری با دولت خوب است اما اظهارنظر درباره دولت نیز آزاد است درباره بودجه مجلس نگاه تخصصی دارد اما آرا متنوع است که فضا را به شکل کلی همکاری میکنند.
لاریجانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما روزی در کسوت مذاکره کننده ارشد فعالیتهای هستهای حضور داشتهاید و امروز در راس قوه مقننه هستید درباره روند پرونده هسته ای ایران خاطر نشان کرد: پرونده ملی است و باید رفاق میان دستگاهها وجود داشته باشد اما به معنای نگرفتن نظرات مختلف نیست در غرب درباره مذاکرات ژنو تصورات متفاوتی وجود دارد اما ما باید به متن توجه کنیم و دیپلماتهای ما متن را مورد توجه قرار دهند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره توجه به حقوق شهروندی ابراز داشت: ما در قانون اساسی حقوق مختلفی داریم مثلا امر به معروف جزو قانون است اما به ماده قانون درنیامده است پس قانون باید از صیانت برخوردار باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه موافق تشکیل گروه پارلمانی ایران و آمریکا هستید پاسخ داد: این موضوع از پیشبینیهای رسانهای است و اصلا مطرح نیست.
مجلس باید بر برطرف شدن اشکالات ارائه سبد کالا نظارت نماید
لاریجانی درباره ارائه سبد کالا تصریح کرد: اشکالاتی در کار وجود داشت که باید کمک کرد این اقدام به نحو درستی انجام شود و مجلس نیز باید در این موضوع نظارت کند.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره گران شدن بنزین در سال آینده گفت: راه برون رفت از گرانی رونق اقتصادی و تولید است راهکارهایی در نظر گرفته شده تا جایی که امکان دارد از سطح فشار بر طبقه پایین کاسته شود.
وی درباره فضای نقد در کشور ابراز داشت: باید فضایی در کشور به وجود بیاید که نخبگان اظهارنظر کنند و این مسئله فضای درستی است که البته شاید نگاه بیشتر به سمت دانشگاهیان برود پس باید برای ایجاد چنین فضایی اقدامات لازم صورت گیرد و رسانهها نیز در این زمینه میتوانند موثر باشند.
لاریجانی درباره استقلال مجلس گفت: مجلس به عنوان یک حوزه باید مستقل باشد البته ضمن همراهی و گفتوگو قوانین در کشور به درستی انجام شود و اگر نقدی وجود دارد به دلیل اینکه قوانین به درستی اجرا نمیشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره استفاده از ظرفیتهای امتهای اسلامی گفت: اگر امت اسلامی از ظرفیتها به درستی استفاده کنند به نفعشان است در میان کشورهای اسلامی گیری وجود دارد که در دراز مدت به این کشورها ضربه میزند.
وی درباره برطرف کردن حصر زندانیان سیاسی خاطر نشان کرد: دبیرخانه شورای امنیت ملی باید این موضوعات را دنبال کند.
اگر در مذاکرات ما دستاوردی نداشته باشیم آمریکا نیز دستاوردی نخواهد داشت
لاریجانی درباره توصیه به مقامات آمریکایی در زمینه مذاکرات ابراز داشت: مقامات آمریکایی به توصیههای ما گوش نمیدهند اما بدانند که اگر ما دستاوردی نداشته باشیم آنها نیز دستاوردی نخواهند داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی آزادی موسوی و کروبی که از سوی وزیر امور خارجه آمریکا مطرح شده خاطر نشان کرد: این موضوعات دخالت در امور داخلی است.
وی درباره تغییر آرای سیاسی در مجلس گفت: اصولا جمعیتهای سیاسی که در داخل یا خارج از مجلس نیازی نمیبینندکه این افراد آرم دار باشند زیرا نفوذ کلامشان کم میشود.
لاریجانی درباره مذاکره با آمریکا ابراز داشت: راه طولانی را در پیش داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره برطرف شدن انتقاد به بودجه نویسی که از سوی حزب موتلفه مطرح شده است تصریح کرد: در این وضعیت بودجه نویسی انتقاد وارد است و این روش بودجه نویسی باید منسوخ شود.
وی در پایان درباره روند نزولی بودجه در بخش فرهنگی گفت: در سال گذشته در بخش فرهنگ رشد نزولی نداشتهایم این مقدار بودجه هنوز نمیتواند مشکلات فرهنگی را حل کند.