به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، حبشی شب گذشته در همایش «تاثیر روابط قبل از ازدواج در ازدواج» در دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اهمیت ازدواج بیان داشت: برای مدیریت ازدواج در مسیر مبارک حیات و زندگی آینده باید تامین، بهره و عاطفه را در خود تقویت کرده و در گامی فراتر از آن، مطالب موجود در زندگی را نیز مطرح کنیم.
وی افزود: طرح رنج های زندگی توسط انسان امری مهم در زندگی تلقی می شود، زیرا ممکن است همین مشکلات در آینده به صورت مشکل و مساله ای بزرگ در زندگی ظاهر شده و ناکامی به همراه داشته باشد.
این مشاوره حوزه اجتماع و خانواده تصریح کرد: زوجیت توانمندی است که در آن قابلیت ممزوج شدن یافت می شود و در هیچ کدام از اجزای دیگر زندگی نمی توان یافت و اگر در آن شاهد تمامی ابعاد جسمی و روانی هستیم به دلیل ایجاد این رابطه توسط خداوند متعال است.
اولین قدم در زوجیت عبور از خود است
حبشی ادامه داد: اولین قدم برای رسیدن به قابلیت زوجیت عبور از خود به همراه نگاه آمیختگی است که از این طریق افراد در زندگی مشترک یکی شده و امنیت و آرامش خود را در سایه شریک زندگی خود می دانند و در صورتی که این زوجیت صورت گیرد بهترین زندگی را برای خود رقم خواهند زد و اگر که این زوجیت صورت نگیرد، شعور و شوری در این زندگی وجود نخواهد داشت.
وی افزود: اگر کسی طالب زوجیت در ابعاد جسمانی و روانی است، خداوند متعال استثنائا این شرایط را در زوجیت و زندگی زناشویی قرار داده است؛ چراکه این زوجیت تحمل زیادی را می طلبد و همین نیز سبب رشد انسان شده است.
برای سن ازدواج نمی توان عدد خاصی را مشخص کرد
مشاوره حوزه اجتماع و خانواده ادامه داد: معیارهای سن در زوجیت شامل درک و برداشت طرفین از ازدواج و همچنین توانمندی اداره زندگی است، اگر جوانی این ویژگی ها را در خود داشت، می توان گفت که وی شاخص های سنی ازدواج را در زندگی دارد؛ اما باید توجه داشت که برای سن ازدواج نمی توان عدد خاصی را مشخص کرد.
حبشی گفت: یکی دیگر از معیارهای ازدواج زیبایی است که شاخص های توجه به آن شامل دانستن زیبایی طرف مقابل، داشتن محتوا در زیبایی، داشتن امنیت به همراه زیبایی، ایستادگی در برابر تمایلات خارج از زوجیت، داشتن قدرت جلوگیری از قدرت تنوع خواهی و داشتن قدرت انتخاب است.
بهترین راه ممزوج شدن، تقویت قدرت خود کنترلی است
وی تصریح کرد: برای دوری از تنوع خواهی باید برای خود، معیارهای متعددی قرار داده و خود کنترلی را افزایش دهیم و از این طریق خواهش های نفسانی را کنترل کنیم که بهترین نسخه درمان این تنوع خواهی اجرای احکام دین اسلام و تبعیت از دستورات خداوند است؛ چراکه خداوند با دستوراتش قدرت ایجاد رشد و کمال انسانی را برای ما فراهم کرده است.
5 وضعیتی که فرد در مسئله انتخاب طرف مقابل در ازدواج درگیر آن می شود
مشاوره حوزه اجتماع و خانواده تصریح کرد: ما در برابر مسئله انتخاب با پنج وضعیت متفاوت روبرو می شویم که این مراحل شامل اشتیاق، تردید، تمایل، اکره و انزجار می باشد و در هر وضعیتی باید بتوانیم تصمیم گیری مناسب را انجام داده و به پاسخ مناسب برسیم.
حبشی خاطرنشان کرد: ما در وضعیت اشتیاق باید مواظب باشیم تا آن تشخیص ما را کور نکند تا کاستی ها و مشکلات را نادیده بگیریم که در این وضعیت باید سراغ کارشناس رفته و به دور از تصمیم گیری های عجولانه و خودسرانه، آزاد و رها از اشتیاق، تصمیم گیری کنیم.
وی افزود: در بخش انزجار نیز باید توجه داشته باشیم که اگر تمامی تناسب ها در طرف مقابل وجود داشت و اطرافیان نیز تایید کردند؛ ولی در احساس انزجار از وی مبادا تصمیم عجولانه بگیری و حرف اطرافیان را قبول کنی زیرا ممکن است، اطرافیان به طور ناخواسته شما را دچار مشکلات بعدی کنند.
مشاوره حوزه اجتماع و خانواده ادامه داد: در وضعیت تردید نیز هر تصمیم گیری غلط است، زیرا بر اساس قاعده هر تصمیمی در جریان تردید، انسان را به مرحله تردید باز می گرداند؛ ولی باید از طریق گسترش شناخت از ویژگی ها برای شناختن اثر گرایش به ویژگی ها و همچنین استفاده از کارشناس معتمد و استخاره تصمیم بگیریم و بر این اساس تصمیم گیری عاقلانه کرد.
عشق نه تنها مقدمه ازدواج نیست؛ بلکه اختلال است
حبشی با اشاره به عشق های زودگذر گفت: اگر دچار اختلال عشق شدید توجه داشته باشید که نه تنها مقدمه ازدواج نیست؛ بلکه مانعی جدی در راه آن می باشد، زیرا که اولا عشق به صورت اتفاقی شکل گرفته و هر فردی به طور معمول در زندگی خویش بین دو تا پنج بار به آن دچار می شود و همچنین این اختلال ممکن نیست که بر دو طرف یکبار ایجاد شود و همین نیز عاملی برای ایجاد مشکلات بعدی است.
وی تصریح کرد: باید توچه داشت که نقطه پایان عشق نقطه وصل است؛ اما نقطه آغاز زندگی همان نقطه پایان عشق است و اگر کسی عاشق شد و به معشوقه خود رسید ناخواه در نقطه آغاز زندگی خواهد ماند و برای آن برنامه ای نخواهد داشت.
مشاوره حوزه اجتماع و خانواده گفت: ما هرجا هزینه بیشتر کنیم الزاما انتظار بیشتری هم از آن داریم و اگر آدمی با عشق زندگی را شروع کرد، انتظارات زیادی را نیز از طرف مقابل خود خواهد داشت که همین سبب بروز مشکلات آینده در راستای مشکلات کوچک زندگی خواهد بود.
حبشی گفت: عشق در خود مسئله دارد و فاصله را نیز در خود ایجاد می کند.
وی تصریح کرد: عشق را آن جوانان و نوجوانانی داشتند که به خاطر یک خدا، جان خود را فدا کرده و از جان خود در راستای مملکت و ناموس خود گذشتند و همچنین برای عبور رزمندگان از موانع دشمن خود را روی سیم خاردار و مین های دشمن انداخته و تیکه تیکه می شدند.
قدرت تامین کنندگی، شاخص مناسب برای جایگزینی اقتصادی در ازدواج است
مشاوره حوزه اجتماع و خانواده با اشاره به تاخیر ازدواج ها به دلیل مسائل اقتصادی و مالی گفت: یکی از مشکلات امروز ما در تاخیر ازدواج همین توجه بیش از اندازه به مسائل اقتصادی جوانان است که در این راستا باید به قدرت بنیادی مرد و بزرگترین شکوه و ماهیت او در راستای تامین کنندگی اشاره کرد و گفت که نباید به اشتباه به اقتصاد و درآمد او نگاه کرد؛ بلکه باید از این دید او را در نظر گرفته و برای زندگی انتخاب کنیم.
سه شاخص اصلی که مرد در شروع زندگی نیاز دارد
وی در پایان گفت: سه شاخص اصلی مرد برای شروع زندگی شامل حرکت در مسیر تامین کنندگی، همت در زمینه اشتغال و فراهم سازی و پشتیبانی خانواده وی در برخی از مخارج است و در صورتی که این شاخص ها را در وی مشاهده کردید، بدانید که او توانایی اداره زندگی را دارد.