کد خبر:۲۹۴۵۰۲
معاون درمان وزارت بهداشت:

90 درصد مدیران بیمارستان‌ها آموزش لازم را ندیده‌اند/ افزایش هزینه هتلینگ بیمارستان‌ها به 118 هزار تومان

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: 90 درصد مدیران آموزش‌های لازم را ندیده‌اند و انگیزه لازم را برای مدیریت بیمارستان‌ها ندارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمد حاجی‌آقاجانی، معاون درمان وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در سمینار مدیریت بیمارستانی و تجهیزات پزشکی که در بیمارستان امام خمینی برگزار شد، گفت: بحث مدیریت بیمارستانی در ایران با چالش‌های بسیاری مواجه است که یکی از مهمترین آنها تعداد زیادی بیمارستان هست که تحت پوشش وزارت بهداشت می باشد.
 
وی افزود: در کشور 900 بیمارستان وجود دارد که از این تعداد 555 باب تحت حمایت وزارت بهداشت قرار دارد و سایر بیمارستان‌ها غیردولتی و خصوصی هستند؛ این تعداد روشن می‌کند که 80 درصد خدمات درمانی را بیمارستان‌های دولتی ارائه می‌دهند.
 
آقاجانی با اشاره به مدیریت بیمارستان‌ها گفت: برای تعیین مدیریت بیمارستان‌ها اختیار لازم در وزارت بهداشت وجود ندارد و دقیقاً مانند صفحه شطرنجی است که هر کدام از مهره‌ها را فردی منتصب می‌کند و ما اختیاری در انتصاب افراد و مدیران نداریم؛ این گونه اداره بیمارستان‌ها ناهمگون و ناهماهنگ است که مشکلاتی را برای بیماران دارد.
 
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: بیمارستان‌های کشور را به صورت هیئت امنایی درآوردیم تا برخی از مشکلات مدیریتی را برطرف کنیم، ولی این اقدام استمرار پیدا نکرد و نتوانست تمام مشکلاتی را که در این زمینه وجود دارد، مرتفع سازد.
 
وی با اشاره به مدیریت‌های بالادستی گفت: یکی از عمده‌ترین مشکلاتی که در مدیریت بیمارستان‌ها وجود دارد مدیریت‌های بالادستی است؛ چرا که این افراد از مدیریت بیمارستانی آگاهی لازم ندارند و به همین علت است که بیماران برای مدت طولانی در بیمارستان‌های دولتی بستری می شوند و به عنوان کیس آموزشی درمی‌آیند، در صورتی که هزینه بستری و هتلینگ این افراد را در نظر نمی‌گیرند.
 
آقاجانی به معاونت پشتیبانی بیمارستان‌ها اشاره کرد و گفت:‌ معاونت پشتیبانی با توجه به محدودیت منابع مالی باید از عهده مخارج و قرض‌های بیمارستان برآید و بتواند بیمارستان را با منابع مالی محدود اداره کند ولی این کار در بیمارستان‌ها عملی شدنی نیست.
 
وی افزود: عدم وحدت رویه بزرگترین مشکل بیمارستان‌ها است مدیرانی که بیمارستان‌ها را اداره می‌کنند در 90 درصد موارد آموزش‌های لازم را ندیده‌اند و تعدادی از مدیرانی انگیزه لازم را برای اداره بیمارستان ندارند و به اجبار سمت مدیریت بیمارستان را قبول کرده‌اند.
 
 وی در ادامه بیان کرد: مکانیزم مناسبی برای تشریح و ارزیابی مدیران در اختیار نداریم و تشکیلات نیروهای انسانی دارای ساختار نامناسبی است به گونه‌ای که در بیمارستان‌ها انواع استخدام‌های متفاوت را داریم شاهد هستیم گروهی به عنوان هیئت علمی در بیمارستان‌ها استخدام می‌شوند و عده‌ای رسمی پیمانی قراردادی تبصره سه تبصره چهار و غیره استخدام می‌شوند که این وضعیت نامناسبی را در بیمارستان‌ها ایجاد کرده است.
 
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به مدیریت مالی گفت: نحوه تخصیص منابع بودجه عمرانی در بیمارستان‌های دولتی و آموزشی با مشکل مواجه است و چند سالی است که بودجه‌ عمرانی به بیمارستان‌ها پرداخت نمی‌شود.
 
وی در مورد هزینه بیمارستان‌ها گفت: بخشی از درآمد بیمارستان‌ها از صندوق‌های بیمارستانی و سازمان‌های بیمه‌گر کسب می‌شود که بعد از سال 74 به دلیل خودگردانی بیمارستان‌ها این اقدام صورت گرفت.
 
آقاجانی در مورد حسابداری صنعتی گفت:‌ خوشبختانه یکی ازمواردی که موجب پیشرفت بیمارستان‌ها می‌شود حسابداری صنعتی است که در بسیاری ازبیمارستان‌ها استقرار یافته است و این نوع حسابداری می‌تواند مشکلات مالی بیمارستان را از بین ببرد ولی مشکل اصلی که وجود دارد این است که باید بیمارستان‌ها به بخش‌های غیردولتی واگذار شود.
 
معاون درمان وزارت بهداشت در مورد تعرفه‌ها گفت: تناسبی بین تعرفه‌های درمانی و هزینه‌های سنگینی که بیمارستان‌ها پرداخت می‌کنند وجود ندارد این عدم تناسب بین پرداخت هزینه‌ها و دریافتی‌های بیمارستان‌ها موجب آسیب به بیمارستان‌ها شده است.
 
وی تصریح کرد:‌ قیمت تمام شده خدمات درمانی را باید به درستی محاسبه کنیم که در وزارتخانه اقداماتی در خصوص هتلینگ و وزیت بیماران صورت گرفته است و به تصویب سازمان‌های بیمه‌گر و وزارت بهداشت رسیده است.
 
آقاجانی در مورد هزینه هتلینگ بیماران گفت: در گذشته هزینه هتلینگ بیماران 48 هزار تومان بوده است که این مبلغ بسیار اندک و ناچیز بوده است و با تغییراتی که صورت گرفته است هزینه هتلینگ به 118 هزار تومان افزایش یافته است.
 
وی در مورد بیمه‌ها گفت:‌ خدماتی که بیمه‌ها به مردم ارائه می‌دهند ناکافی است و بیمه‌ها بسیاری از هزینه‌های درمانی را پوشش نمی‌دهند هم اکنون 37 درصد هزینه‌ها از جیب مردم پرداخت می‌شود و این به معنای عدم پوشش مناسب بیمه‌ها است.
 
آقاجانی در پایان بیان کرد:‌ بروکراسی بیش از حد لازم است و باید به خدمات بیشتر توجه شود و در وزارتخانه ما اعتباربخشی ملی را در دستور کار قرار داده‌ایم و استانداردسازی بین‌المللی برای وزارتخانه از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار نیست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار