به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حبیب یوسف زاده، سر داور سیزدهمین جشنواره شهید غنی پور در نشست خبری این جشنواره که عصر امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد، گفت: این جشنواره تنها جشنواره ای است که از همان اول توانست جایگاهش را پیدا کند؛ البته گردآوری آثار توسط داوران هم باعث شده شیوه گردآوری این آثار نسبت به سایر جشنواره ها متفاوت باشد.
وی افزود: داوران با حضور در تک تک غرفه های نمایشگاه بین المللی کتاب سال گذشته 110 کتاب را انتخاب کرده که از میان آنها اقدام به خرید 46 کتاب کرند؛ البته از این 46 کتاب هم تنها 6 کتاب آرزوی سوم نوشته مصطفی خرامان، وقتی مژی گم شد نوشته حمیدرضا شاه آبادی، امیرحسین و چراغ جادو نوشته ابراهیم حسن بیگی و دلقک نوشته هدی حدادی، آن سوی پرچین نوشته عبدالصالح پال و یک جعبه پیتزا برای ذوزنقه ی کباب شده نوشته جمشید خانیان به عنوان نامزد انتخاب شدند.
سر داور سیزدهمین جشنواره شهید غنی پور با بیان اینکه بررسی آثار از اردیبهشت آغاز و به مدت 3 ماه ادامه داشت، اظهار داشت: امسال یک اثر برگزیده و یک اثر شایسته تقدیر خواهیم داشت و اثری که دارای ساختار، درونمایه و به سیاستگذاری جشنواره نزدیک تر باشد به عنوان کتاب سال جشنواره معرفی می شود.
یوسف زاده گفت: چندی پیش کتابی را با موضوع وضعیت نوجوان ترجمه کردم که نویسنده در آن دوران تحصیل را همانند آکواریوم توصیف کرده که در این مدت نوجوان به دنبال کسب تجربه های زندگی بزرگسالان است؛ متاسفانه نوجوانان شهری کمتر فرصت تجربه زندگی بزرگسالان را دارند.
وی با بیان اینکه ادبیات باید زندگی را برای قشر نوجوان کشور معنی کند، تصریح کرد: این مسئله مانیفست جشنواره شهید غنی پور نیز قرار دارد؛ در واقع این جشنواره سعی دارد آثاری را انتخاب کند که به اطلاعات نوجوانان اضافه کند.
یوسف زاده با بیان ایکه ادبیات جادوگی فی نفسه مذموم نیست؛ چرا که هفت پیکر نظامی و برخی از آثار نیز در حوزه جادوگری است، اظهار داشت: با این حال از این بابت احساس نگرانی می کنیم که این نوع ادبیات به گرته برداری و دنباله روی ادبیات هری پاتری شود؛ چرا که برخی از نویسندگان اعتقاد دارند که این نوع ادبیات برای مخاطبان جذابیت دارد.
سر داور سیزدهمین جشنواره شهید غنی پور با بیان اینکه این جشنواره یک برند محسوب می شود، اظهار داشت: این جشنواره وقتی در میان آثار، اثری را به عنوان برگزیده معرفی می کند، در واقع برند شهید غنی پور را به مخاطب معرفی می کند و خانواده ها هم از این طریق با خیال آسوده تری آن کتاب را برای نوجوان خود تهیه می کنند.
یوسفزاده با بیان اینکه در جشنواره شهید غنی پور ناشرانی که تمایل به حضور در این جشنواره را داشتند اقدام به ارسال آثارشان می کردند، گفت: البته در حوزه کودک و نوجوان اثری از سوی ناشران به جشنواره ارسال نشده است.
وی با بیان اینکه گاهی اختلاف نمره در بین آثار به 7و 8 نمره و حتی 20 نمره هم می رسد، افزود: با این حال نمره یک معیار داخلی برای جشنواره شهید غنی پور به شمار می آید و در نهایت اثر برگزیده با تبادل نظر بین داوران انتخاب می شود.
سر داور سیزدهمین جشنواره شهید غنی پور با بیان اینکه مرحوم فردی تاکید داشت که باید بین آثار موجود، یک اثر به عنوان برگزیده معرفی شود، خاطر نشان کرد: ما نیز تلاش داریم که در میان آثار به نقاط قوت کارها توجه کنیم. البته اگر اثر قابل دفاعی وجود نداشته باشد، طبیعتا متولیان جشنواره هم اثر برگزیده را معرفی نمی کنند.