به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت احمدی امروز در چهارمین جشنواره فیلمهای مردمی عمار در دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی بیان کرد: حدود چهار سال است که شبکه خراسان رضوی برای ایام دهه فجر به تولید برنامه متناسب با همین ایام میپردازد که مستندهایی با عنوان« آن روزها» و «مردان روح الله» از جمله این برنامهها هستند.
کمبود بودجه یکی از مهمترین دغدغههایی برنامهسازان مراکز استانی
وی در خصوص علت کمتر دیده شدن شبکههای استانی در مقابل شبکههای ملی ابراز داشت: یکی از مهمترین دلایل، عدم تبلیغات مناسب و کمبود بودجه است.
این مستند ساز ادامه داد: با توجه به اینکه شبکههای استانی تنها میتوانند برنامههای استانی بسازند و نه برنامههای ملی بنابراین بسیاری از موضوعات ملی را نمیتوان کار کرد.
احمدی با تاکید بر اینکه از لحاظ بودجهای با کمبود مواجه هستیم و بودجه بومی قابل مقایسه با بودجه ملی نیست تصریح کرد: «شیرآباد» یکی از مستندهایی است که تا کنون ساختهام و با وجود بودجه یک میلیون و 300 هزار تومانی موفق به کسب جایزه شد.
وی با اشاره به اینکه سنگینترین مستندهایی که در استان با بودجه 200 میلیونی ساخته شده است خاطرنشان کرد: چنانچه حمایت مدیران در این راستا نباشد ساخت مستند و دیگر برنامهها با مشکلات بسیاری مواجه میشود.
این مستند ساز با بیان اینکه مرکز خراسان رضوی در سال جاری شش مستند به جشنواره عمار فرستاده است گفت: در سال 91 بودجه شهرداری مشهد بالغ بر دو هزار و 500 میلیارد تومان بوده که بیش از 10 میلیارد آن بابت بودجه فرهنگی هزینه شد و این در حالی است که بودجه مرکز خراسان رضوی در همان سال یک دهم این مبلغ بود!
صرف 30 سال هم برای تغییر سیستم در شبکه استانی خراسان رضوی کافی نیست
احمدی یادآور شد: صدا و سیما سازمانی 50- 60 ساله است و تغییراتی که در دوران انقلاب رخ داد در صدا و سیما رخ نداد بنابراین صرف 30 سال هم برای تغییر این سیستم کافی نیست بنابراین افرادی که درصددند با صدا و سیما همکاری کنند باید خود را با سیستم وفق دهند تا بتوانند همکاری کنند.
دید مخاطبین نسبت به صدا و سیمای استانی منفی است
وی در ادامه بیان کرد: متاسفانه دید مخاطبین نسبت به صدا و سیمای استانی منفی است و تصور میکنند که برنامههای استانی بی کیفیت هستند بنابراین باید در این راستا تبلیغات موثر صورت گیرد تا این نگاه تغییر کند.
این مستند ساز با اشاره به اینکه کارکنان استانی در حد شبکه ملی کار میکنند گفت: نباید عنوان کرد تمامی برنامههای شبکه استانی ضعیف است.
وی بار دیگر بودجه را در راستای تولید برنامههای مفید مهم ارزیابی کرد و ابراز داشت: بسیاری از مستندها و برنامههایی که درصدد ساخت آن هستیم به دلیل کمبود بودجه با مشکل مواجه میشوند.
فشار بودجهای بر روی مراکز استانی باعث ضربه به متن میشود
احمدی با بیان اینکه در مرکز خراسان رضوی 10 مستند ساز فعال حضور دارند خاطرنشان کرد: متاسفانه فشار بودجهای بر روی مرکز باعث ضربه به متن میشود.
این مستند ساز با اشاره به اینکه در صدا و سیما پنج گروه برنامه ساخته میشود گفت: برنامههای « الف» که نمایشی هستند، برنامههای گروه «الف ویژه که به آنها بودجههای خاصی اختصاص مییابد، برنامههای گروه «ب» که در حوزه مستند هستند. «ج» که در گفتوگو هستند و برنامههای گروه «د» که در حوزه سخنرانی هستند.
وی در پایان ابراز داشت: در مراکز استانها در حوزههای «الف» و «ب» برنامههای خوبی ساخته میشود اما برنامهها در دیگر گروهها مطلوب نیست و با توجه به اینکه زمان بخش این دو گروه بیشتر است بنابراین بیشتر دیده میشوند و مخاطبین تصور میکنند شبکه استانی بی کیفیت است.