به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرج، تربیون آزاد دانشجویی با موضوع «تبیین جایگاه پوشش در بینش و نقش آن در ازدواج» پنجم اسفند ماه به همت کانون دانشجویی سبک زندگی اسلامی پردیس منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه تهران با حضور حجت الاسلام احمدرضا دهقان، استاد دانشگاه و معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تهران در تالار خاک شناسی این دانشگاه برگزار شد.
دهقان در این تریبون آزاد دانشجویی با اشاره به محوریت آفرینش گفت: در این عالم وحی محور آفرینش است، اگر کسی در این عالم معنای زندگی و هستی خودش را نفهمد، نه تنها خودش آرامش نخواهد داشت؛ بلکه آرامش دیگران را هم خواهد گرفت. هر کسی بر اساس باورهایی که کسب کرده است، عمل می کند. افرادی ممکن است قالب های دینی را خوب عمل کنند؛ ولی چون معنای آن را نفهمیده اند، جز ظاهر دینی چیزی برجای نمی گذارند.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تهران در ادامه با تشریح معنای معنویت گفت: معنای معنویت که همان گم شده بشریت است، مثل درون مایه ای است در زندگی که موجب فهمیدن معنای زندگی می شود، آن موقع معنای انسان معنوی محقق می شود. انسانی که درون مایه رفتارهایش، بر خورد تلاش و عبادات خود را مثل نماز می فهمد؛ در این صورت است که به زندگی اش می تواند ارزش دهد.
وی با بیان چند پرسش تصریح کرد: در جامعه ما آدمها از صبح تا شب برای به دست آوردن آرامش و خوشبختی می دوند؛ اما چرا به آن نمی رسند؟ چرا جامعه طوری شده است که داریم در نگاه اول به ظاهر آدم ها نمره می دهیم؟ چرا مسئله پوشش به ازدواج ربط داده می شود و چقدر این مسئله مهم است؟
دهقان حجاب را نگاهی انسانی به زن متصور شد و گفت: ما باید در عرصه اجتماع شخصیتی از خود بروز دهیم که دیگران به ما نگاه انسانی داشته باشند؛ این طور نباشد که با سبک خاصی از پوشش دیگران را به اشتباه بیندازیم که جنسیت زن یا مرد بودن ما محور نگاه آنها قرار بگیرد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تهران با مطرح کردن این موضوع که آیا صرفاً حجاب چادر است یا نه به صحبت های خود ادامه داد: حجاب چهار شاخصه دارد که قابل طرح است، حجاب به عنوان یک هویت انسانی است که مجموعه ای از این چهار مؤلفه است. اولین آن رفتار می باشد و گفتار، به عنوان دومین شاخصه هم بسیار مهم است؛ لذا دیده می شود گاهی بعضی کلمات و جملات اثر زیادی دارد. پوشش به عنوان سومین شاخصه قرار می گیرد و در آخر تماس است، که به عنوان آغار یک جریان ناپسند در چهارمین شاخصه قرار می گیرد.
وی به ادبیات قرآن در مورد پوشش زنان گفت: خدا خطاب به زنان می گوید: احفظو، یعنی خودتان را از نگاه های جنسیتی حفظ کنید؛ زیرا زنان در این دنیا بستر آفرینش هستند. خانم ها باید مراقب نگاه های جنسیتی باشند و این گونه فضاها را مدیریت کنند.
دهقان با نگاهی به غرب و چالش هایی که با آن روبرویند گفت: در غرب خانم ها و آقایان با وجود عدم رعایت حجاب و مجاورت در اماکن عمومی موجب تحریک همدیگر نمی شود؛ زیرا جلوه نمایی در غرب با همین درصد کم حجاب وجود ندارد؛ اما متأسفانه میزان جلوه گری در ایران بسیار زیاد است؛ ایران رتبه دوم استفاده از لوازم آرایشی و رتبه اول عمل های زیبایی در دنیا را دارد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تهران با اشاره به تجربه هشت ساله خود در عرصه ازدواج دانشجویی مناسب ترین دوران برای ازدواج دانشجویی را ترم اول دانست در صورتی که اگر سه شرط اساسی رعایت شود، گفت: اولین شرط عدم انتخاب احساسی است؛ البته باید تذکر داد که باید دیگران را به اشتباه نینداخت و لزوماً باید مراقب افرادی که پناهنده عاطفی می شوند باشید. اگر کسی دارای جاذبه برای جنس مخالف باشد باید حدالامکان در حد ضرورت با نامحرم ارتباط داشته باشند.
وی در مقدمه ای برای شرط دوم و سوم گفت: اگر صرفاً مشکل ازدواج، اقتصادی بود؛ چرا کسانی که تمکن مالی خوبی دارند دیده می شود که نه تنها ازدواج های مناسبی ندارند بلکه حتی ازدواج هم نمی کنند و اگر صرفاً مشکل اجتماعی و درسی بود پس چرا افرادی هستند که در ترم های پایین ازدواج می کنند و موفق هستند؛ پس لزوماً مشکل ازدواج، مشکل فرهنگی است و باید دیدگاه ها در مبحث ازدواج تغییر کند.
دهقان شرط دوم برای ازدواج دانشجویی را ثبات شخصیتی دانست و گفت: اگر کسی این ثبات شخصیتی و شکوه مردانگی را در خود احساس کند می تواند در این عرصه موفق باشد. ممکن است کسی با مدرک های بالا حتی در درک ادبیات ابتدایی اجتماعی به بلوغ نرسیده باشد پس این مورد در تک تک افراد بستگی به خود شخص دارد. پس مشکل دوم این است که دختر و پسر به بلوغ و فهمیدگی نرسیده اند، مشکل اینجاست که پدر و مادرها آنها را عروس و داماد تربیت نکرده اند. عروس کسی است که دل آرام خانواده اش باشد و داماد کسی است که مسئولیت پذیر و اهل محبت باشد.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تهران مشکل سوم ازدواج را عدم همراهی و حمایت خانواده ها دانست و گفت: ممکن است خانواده ای از انتخاب فرزندان خود حمایت نکنند، اینجا هم یکی از مشکلاتی است که ممکن است مانع برای ازدواج باشد.
وی با اشاره به برخی چالش های روابط قبل از ازدواج گفت: مشکلی که خانم ها با آن روبرو هستند عدم توانایی «نه» گفتن است. دختر خانمی ممکن است رابطه ای را ادامه می دهد برای اینکه نمی خواهد دل کسی را بشکند و توانایی نه گفتن ندارد. باید در نظر گرفت که این توانایی را در خود تقویت کرد.
دهقان با اشاره به تفاوت های ذاتی بین آقایان و خانم ها گفت: آقایان باید بدانند که خانم ها به بقیه افراد به عنوان رقیب برای خود نگاه می کنند پس باید مراقب این ویژگی ذاتی خانم ها باشید؛ البته باید در نظر گرفت که آیا خانم ها قبل از ازدواج طوری رفتار کرده اندکه اگر بعد از ازدواج کسی با همین پوشش و رفتار جلوی همسرشان قرار بگیرد تحمل کنند.
معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر تهران در پایان صحبت های خود، یکی از چالش های مهم روابط با نامحرم را مورد بررسی قرار داد و گفت: برخورد خانمها و آقایان بعد از تمام شدن یک رابطه بسیار متفاوت است. مردها صرفاً احساس گناه پیدا می کنند اما دختر خانم ها احساس خیانت و گناه نسبت به همسر آینده شان دارند.