آخرین اخبار:
کد خبر:۲۹۷۱۲۲
موزه‌گردی در تهران؛

سینما به روایت تاریخ

موزه سینمای ایران با هدف گردآوری، حفظ ، ثبت و عرضه مناسب میراث سینمای ایران، در شهریور 73 و با تدبیر و همت مدیران شرکت توسعه فضاهای فرهنگی وابسته به شهرداری تهران تاسیس شد.
سینما به روایت تاریخ
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در یکی از روزهای پاییزی به نمایندگی ار مخاطبین «خبر گزاری دانشجو»  گشتی در موزه سینما زدیم  که حاصلش گزارش زیر شد امیداوریم لذت ببرید و اگر در تهران زندگی میکنید و یا به تهران آمدید حتما سری به موزه سینما بزنید.
 

تاسیس موزه
برپایی موزه سینمای ایران تحقق یک رویا بود.رویایی که همه فرهنگ دوستان ایران را دلشاد کرد و  ثبت و ضبط کوشش های بانیان و کوشندگان این هنر صنعت را نوید می داد تا چراغی باشد فرا روی آیندگان و افتخاری برای آنانی که دستآورد و حاصل عمرشان را در بازتاب پرده سفید و نقره فام سلولویید،نظاره گر بودند.
 
موزه سینمای ایران با هدف گردآوری، حفظ ، ثبت و عرضه مناسب میراث سینمای ایران در شهریورماه 1373با تدبیر و همت مدیران شرکت توسعه فضاهای فرهنگی وابسته به شهرداری تهران پاگرفت.
 
 یاری و اعتماد آقایان عباس کیارستمی و عزت الله انتظامی و تلاش و پشتکار  جمال امید،امیر اثباتی،بهزاد رحیمیان و عزیزالله ساعتی سبب شد تا کوشش های بانیان موزه در خردادماه 1377ثمر دهد و ساختمان قدیمی موزه  واقع در کوچه پیرنیا ،خیابان لاله زار، با حضور سینماگران وعلاقه مندان و معاون اول ریاست جمهوری جناب اقای دکتر حسن حبیبی گشایش یابد. 
 
 درست چهار سال بعد موزه به مکان فعلی خود منتقل شد  ودر شهریور ماه 1381 با حضور ریاست جمهور  باز گشایش شد و ازاین زمان میزبان علاقه مندان و پژو هشگران این عرصه شد ومجموعه فعالیت های خود را بصورت امروزین دنبال کرد.
 

تالار آغازگران
 
در تالار آغازگران با اولین تصویربرداری‌های تاریخ سینمای ایران که میرزا ابراهیم خان عکاسباشی انجام داده و نخستین آگهی‌های سینمای حرفه‌ای روبه‌رو می‌شویم. تصاویر پیشگامان، بازیگران و عوامل اصلی فیلمسازی به همراه نخستین تجهیزات تولید فیلم در ایران از جمله نفایس این بخش است.

غرفه‌های اختصاصی آوانس اوگانیانس، عبدالحسین سپنتا، ابراهیم مرادی، محسن بدیع و دانشگاه سیراکیوز از دیدنی‌های این تالارند.
هم‌چنین در این تالار با مفاهیم سینمایی نظیر آفیش یا اعلان، بازیگر، کارگردان، فیلم نامه نویس، تهیه‌کننده، فیلمبردار، تدوینگر و سایر عوامل فیلمسازی آشنا می‌شویم.
 
تالار معاصران
 
تالار معاصران
 
در این تالار تصاویر صحنه و پشت صحنة فیلم‌ها، پرترة کارگردانان، فیلمبرداران، چهره پردازان، طراحان صحنه و لباس وجود دارد. هم‌چنین نمونه‌هایی از اکسسوار و طراحی‌های صحنه و لباس سینمای ایران در معرض دید قرار گرفته است.

مشاهده غرفه‌های اختصاصی سهراب شهید ثالث، ساموئل خاچیکیان، علی حاتمی، ولی‌الله خاکدان، عزت الله انتظامی،رخشان بنی اعتماد، پوران درخشنده، ابوالفضل جلیلی، کیومرث پوراحمد، رسول صدر عاملی و… در ادامه آشنایی با حرفه‌های طراحی و ساخت صحنه، طراحی و دوخت لباس و چهره‌پرداز (گریم) در این تالار امکان‌پذیر است.
 
تالار افتخارات و جوایز
 
تالار افتخارات و جوایز
مشاهدۀ جوایزجهانی سینمای ایران (هم‌چون نخل طلای کن،شیر ونیز،خرس برلین و…) آشنایی با جشنواره‌های سینمایی ایران، دیدار از 45 تندیس از جوایز تاریخ سینمای ایران همراه با غرفه‌های اختصاصی افتخار‌آفرینان جهانی سینمای ایران مانند عباس کیارستمی، خانوادۀ مخملباف، ابوالفضل جلیلی و جعفر پناهی در این قسمت وجود دارد. تماشای بخش‌هایی از فیلم‌های افتخارآفرین سینمای ایران در جهان از دیدنی‌های این تالار است.

در این تالار نخستین نشریات و کتاب‌های سینمایی و تصاویر منتقدان سینمای ایران عرضه شده است.
 
اتاق سالن سینما از آغاز
 
اتاق سالن سینما از آغاز
در این بخش با نقاشی جعفر تجارتچی و سالن‌های آغازین سینما و عکس‌هایی از نخستین سینماداران و پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران آشنا می شویم.در این نمایشگاه امکان مشاهدۀ قسمت‌هایی از نخستین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران و جهان وجود دارد.
 
اتاق سینما و کودک
 
اتاق سینما و کودک
در این نمایشگاه تصاویر بازیگران و دست‌اندرکاران سینمای کودک و نوجوان،عروسک‌های فیلمهای سینمایی «کلاه‌قرمزی و پسرخاله»، «گلنار»، «دربدرها»، «شهر موش‌ها» و… دیده می‌شود.
 
اتاق سینما و دفاع مقدس
 
اتاق سینما و دفاع مقدس
 
تصاویر فیلم‌های دفاع مقدس، معرفی کارگردانان و عوامل اصلی سینمای دفاع مقدس و غرفه اختصاصی شهید آوینی پایه گذار فیلم‌های مستند روایت فتح، در این قسمت دیدنی است.
 
اتاق سینما در گذر تاریخ
 
اتاق سینما در گذر تاریخ
 
آگاهی از نخستین کوشش‌های بشری در شرق (به ویژه ایران)برای ثبت جنبش و حرکت با دیدن دستگاه نمایش مولاژ جام بز جهنده (2000 سال پیش از میلاد) و نیز موفقیت آنها در کشف قوانین حاکم بر نمایش تصاویر با مشاهدة اتاق تاریک (قرن دوازده میلادی) می‌تواند تجربه‌ای متفاوت برای بازدیدکنندگان این بخش از موزة سینما تلقی شود. دیدار از نخستین تصویرسازی‌های ایرانیان برای روایت شاهنامة فردوسی و اسطوره‌های دینی ازدیگر بخش‌های این قسمت است.
 
اتاق صدا، موسیقی، دوبله
 
اتاق صدا، موسیقی، دوبله
 
در این اتاق دیدار از تجهیزات و ابزار قدیمی صدابرداری و شماری از نخستین صفحه‌های تولیدی موسیقی فیلم‌ها و معرفی صدابرداران،آهنگ‌سازان و صداپیشگان سینمای ایران امکان‌پذیر است.
 
اتاق ارامنه و سینما
 
ارامنه از آغاز پیدایش سینما در ایران نقش موثری را در بهره برداری از این هنر – صنعت بعده داشته اند از جمله نخستین فیلم های سیاحتی را فیلمبرداری کرده اند.این اتاقبه منظور یادآوری نقش موثر ارامنه در سینمای ایران راه اندازی شد.
 
اتاق تاریک
 
اتاق تاریک آموزشی برای آشنایی همگان به‌ویژه نوجوانان و دانش‌آموزان با پدیده‌ی انتقال مستقیم نور و تابش آن که «ابن‌هیثم» دانشمند مسلمان ایرانی آن را کشف کرد، در محوطه‌ی موزه بازسازی شده و در معرض دید عموم قرار دارد.
 
اتاق نمایش خانگی
 
اتاق تاریک آموزشی برای آشنایی همگان به‌ویژه نوجوانان و دانش‌آموزان با پدیده‌ی انتقال مستقیم نور و تابش آن که «ابن‌هیثم» دانشمند مسلمان ایرانی آن را کشف کرد، در محوطه‌ی موزه بازسازی شده و در معرض دید عموم قرار دارد.
 
خانه فرهاد
بخش صدا در سینمای ایران با خانه مرحوم فرهاد مهراد هنرمند نام آشنا و صاحب سبک دنیای موسیقی که در بیش از فیلم سینمایی صدای او را شنیده‌ایم با یادگارهائی تاثیر گذار از وسایل شخصی و کتاب ها و سازهایش که جملگی توسط سرکار خانم پوران گلفام همسر وفادارایشان به موزه اهدا گردیده با نمائی از خانه رویایی فرهاد به پایان میرسانیم.
 
نام آوران سینمای ایران
 
به موازات و همراه تلاش در غنا بخشی به گنجینه های موزه و فعالیت های پژوهشی طرح ارائه فضاهای نمایشگاهی با بهره گیری از عناصر نور، صدا،تصویر و حرکت از آرزوهای دیرینه مسئولین موزه بوده است که با اجرای طرح نام آوران سینمای ایران بخشی آغازین این آرزو محقق گردیده است و بازدیدکنندگان موزه پس از بازدید از بخش های مختلف و آشنایی با تاریخ سالن های سینما و گذر از اطاق مرحوم علی حاتمی وارد این بخش میگردند که با نور فلش ها و صدای تشویق از هنرمندان و موزیک با صاحب نام های سینمای ایران دیدار می کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار