گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ بازار نشر و کتاب طی هفته گذشته با خبرهای گوناگونی همراه بود؛ از زنده شدن «مرده ریگ» تا «درد»ی که باعث «خوشنشین»ی «جناب آقای دیو» شد. خبر اول اینکه:
«مُردهریگ» زنده شد!
رمان «مرده ریگ» نوشته محمدرضا سالاری توسط انتشارات هیلا منتشر و راهی بازار نشر شد.این کتاب طبق سخنان نویسنده اش داستان مردی است که طی در طول یک سفر میمیرد.
وی درباره تعداد شخصیت های داستان می گوید: این داستان یک شخصیت اصلی دارد که بعد از مرگ او، شخصیتهای مرتبط با او، داستان را از زاویه دید خود روایت میکنند.
برای واژه «مردهریگ» در فرهنگهای فارسی این معانی درج شده است: میراث، ارث، بازمانده، آنچه از مرده باز میماند و ارثیه.
رمان «مردهریگ» بخشهای مختلفی دارد که با اسامی افراد روایتکننده مشخص شدهاند. این بخشها عبارتاند از: شیوا، مهری، کوروش، آرش، شیرین و بامزه.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
دارند آدم را زنده زنده توی گور میکنند. آهای یکی به دادم برسد. اینجا دیگر کجاست؟! آقا، من غلط کردم خواستم بروم کویر.
این بلوچ دیگر از کجا پیدایش شد. پس این بچه تهرانی کجا رفت. نکند مردهام. آقا، چیکار میکنی؟ این آب خوردن ندارد. من این بابا را یک جایی دیدهام. جان من، نو منجی من هستی؟ خدا شکرت. بخور که تشنه نباشی. نوش جانت. نکند سر از کویر درآوردهام. چه سکوتی دارد اینجا! بوی خاک نمور میآید. خدایا همهاش مال آن کاری است که کردم. نبایستی آن بچهگراز را زندهبهگور میکردم. تقصیر خودش بود. آمد و پایم را بو کشید. ساحل را کنده بودم که به آب برسم. پایم زخم شده بود. پایم رخم شده بود. توی آب پایم گرفت به تیزی یک تکه شیشه شکسته. حیوان آمد و پایم را بو کشید. بعد افتاد به لیسیدن زخمم. همه خونم را لیسید و کنار پایم لم داد. چشمهای سیاهی داشت. گوشهایش را یکی بریده بود. با لگد انداختمش توی گودال و رویش ریگ ریختم. زوزه نکشید. انگار احساس کرد دارم باهاش بازی میکنم. ریگها را رویش ریختم و بعد دراز کشیدم روی شنها و سیگار کشیدم. به دریا نگاه کردم. گراز تکان میخورد. بلند شدم و ریگها را کنار زدم. دوباره کندم. ته چاله خون بود. انگار توی ساحل خون جوشیده باشد. همینطور خون بود که میجوشید و به خزر راه باز میکرد.
این کتاب با 87 صفحه، شمارگان 660 نسخه و قیمت 4 هزار تومان منتشر شده است.
«سالار» گودینی از زندانهای ساواک فرار کرد!
مؤسسه فرهنگی، هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی، در جدیدترین اثر خود کتاب «سالار» تألیف محمدعلی گودینی را چاپ و روانه بازار نشر کرد.
از آنجا که داستان و رمان، میتواند محمل مناسبی برای انتقال و ماندگاری مبارزات عمومی ملت ایران در راه آزادی و استقلال و به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی باشد، مرکز اسناد انقلاب اسلامی بخشی از آثار خود را به داستان و ادبیات اختصاص داده است که کتاب سالار یکی از جدیدترین کتابهای این نشر به قلم یکی از نویسندگان نام آشنای کشورمان است.
اثر پیش رو یکی از موضوعات طرح تدوین تاریخ انقلاب اسلامی است که داستان چندی از پایمردیها و استقامتها در درون شکنجه گاههای حکومت پهلوی را روایت میکند که به شیوهای مناسب، به تصویر کشیده شده است.
«سالار» در شمارگان 2000 نسخه و 200 صفحه و به قیمت5500 تومان د روانه بازار نشر شده است.
«درد» «جناب آقای دیو» را «خوشنشین» کرد!
«دخیل عشق» نوشته مریم بصیری که این روزها سومین چاپش در بازار نشر دردسترس است، پرفروشترین اثر این انتشارات در سال جاری بوده است. این اثر که سال گذشته نامزد جایزه زیباترین طراحی کتاب دنیا در لایپزیک آلمان در سال 1391 شده بود، نامزد سیزدهمین دوره جایزه کتاب سال غنیپور شده است.
«لحظههای انقلاب» اثر ماندگار سیدمحمود گلابدرهیی نیز که در کمتر از شش ماه به چاپ سوم رسید، با استقبال قابلتوجه مخاطبان داستان روبرو شده است.
جلدهای اول، دوم و چهارم «بهترین داستانهای جهان» به تالیف و ترجمه احمد گلشیری، نیز فروش قابلقبولی داشته است. «عصرداستان» پنج جلد کامل این مجموعه را با طراحی جدید سال آینده به بازار میفرستد.
از میان دیگر کتابهای موفق چاپشده از سوی انتشارات عصر داستان میتوان به «سه کاهن» مجید قیصری و «خوشنشین» علی مؤذنی با دو بار تجدید چاپ و «جمجمهات را قرض بده برادر» نوشته مرتضی کربلاییلو، با دوبار تجدید چاپ و نامزدی جایزه قلم زرین اشاره کرد که شمارگان و مخاطب زیادی را به خود اختصاص دادند.
«جناب آقای دیو» نوشته محمدعلی علومی ، «درد» نوشته صادق کرمیار و «کلاه جادویی و مجسمه مسی» نوشته محمد حنیف از جدیدترین رمانهایی هستند که «عصرداستان» منتشر کرده است.
اعضای «انجمن مخفی» لو رفتند!
رمان «انجمن مخفی» نوشته احمد شاکری که دربرگیرنده وقایع و رخدادهای عصر مشروطه است که به تازگی توسط سوره مهر منتشر شده است.
انجمن مخفی به نوعی در بستر تاریخی پس از مشروطه اتفاق می افتد و به نقش انجمن های مخفی در سیر جریانات سیاسی مشروطه می پردازد.
شاکری درباره این رمان گفت: این رمان از سه داستان تشکیل شده که به صورت موازی روایت میشوند. نویسنده در این رمان علاوه بر داستان پردازی، به تاریخ، سیاست و مذهب پرداخته و حوادث مهمی چون جریان مشروطه، تحریم تنباکو و انجمن های مخفی را مورد توجه داشته است.
وی افزود: در این اثر سه نوع روایت گنجانده شده است که روایت اول درباره «سلطنت احمد شاه»، روایت دوم «مقتل خوانی واقعه عاشورا» و روایت سوم درباره «دوران مشروطه و ماجراهایی که به شهادت شیخ فضل الله نوری منتهی شد» است.
به گفته شاکری، عهد مشروطه دارای ظرفیت های بالایی است که می توان از آن به عنوان دستمایه های داستانی استفاده کرد. در «انجمن مخفی» شخصیت ها کاملا داستانی هستند و جز مکان و زمان نویسنده به دست کاری شخصیت های تاریخی پرداخته است؛ به طوری که حتی حوادث اتفاق افتاده نیز زائیده تخیلات نویسنده اند.
رمان «انجمن مخفی» تولید مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری است که در قطع رقعی و در شمارگان 2500نسخه از سوی سوره مهر منتشر شده است.
«راز سقراط» فاش شد
بسیاری از ما جدای از نوع شغلمان، بخش وسیعی از زندگی خود را با کارمان سپری میکنیم. پس طرز فکر و نظر ما درمورد شغلمان میتواند تعیینکننده آن باشد که آیا لحظههایمان سرشار از هیجان و حس تکاملی است که از موفقیتهامان سرچشمه میگیرد یا ناکامی، خستگی و کسالت، همواره قرین و همراهمان بوده است.
کتاب«چگونه از زندگی و شغل لذت ببریم؟» نوشته دیل کارنگی با ترجمه سیدحسن حسینی، به ما کمک میکند تا به ارزیابی نظر و ایده خود نسبت به زندگی و نوع کارمان بپردازیم و پس از ان به بازتولید نیروهای خود رو آوریم. با این روش متوجه میشویم تا چه اندازه با توان و استعدادهای خود آشنا هستیم و چقدر از استعدادهای خود بهره میبریم؟
این کتاب در چهار بخش نوشته شده؛ «هفت راه رسیدن به آرامش و شادی»، نخستین بخش کتاب است. در این بخش به عادات خوبی که هنگام کار از خستگی و اضطراب جلوگیری میکند اشاره شده؛ همچنین نویسنده آورده چه عواملی باعث بروز خستگی میشوند و در برابر انها چه باید کرد؟ با مطالعه این بخش تا اندازهای میتوانیم خود را بیابیم و در وهله نخست با خودمان صادق باشیم.
عنوان بخش دوم این کتاب، «تکنیکهای اساسی در رفتار با مردم» است. در این قسمت آمده«فقط یک راه وجود دارد تا کاری را که از کسی میخواهید، انجام دهد... و آن ایجاد علاقه و تمایل برای انجام آن کار در فرد مورد نظر است و راه دیگری وجود ندارد.» حالا چطور میتوان در فردی ایجاد علاقه کرد تا کاری را انجام دهد؟ برای پیبردن به این رمز و راز، کتاب«چگونه از زندگی و شغل لذت ببریم؟» را بخوانید.
سومین بخش کتاب به«روشهایی برای همراه داشتن تفکر دیگران با خود» اختصاص دارد. دیل کارنگی معتقد است«بسیاری از افراد از توانایی ورود به دژ عقیدههای یک فرد، شانه به شانه او محروم هستند. اگر میخواهید بیاموزید چگونه دیگران را در طرز فکر، با خود همراه سازید و از همکاری مشتاقانه آنها بهرهمند شوید باید بدانید که راز چنین موفقیتی در تکامل و تقویت همین توانایی ظریف نهفته است».
و اما «راز سقراط» کدام است؟ اینکه «هنگام بحث و تبادل نظر با مردم با صحبت درباره موارد اختلافتان شروع نکنید بلکه با تاکید بر نکاتی که برآنها توفق دارید آغاز کنید و این ذتاکید را ادامه دهید...کاری کنید که از طرف مقابلتان از همان ابتدا پیدرپی بگوید:«بله! بله!» و اگر مقدور است نگذارید کلمه «نه» بر سر زبانش بیاید».
چهارمین و آخرین بخش از کتاب«چگونه از زندگی و شغل لذت ببریم؟» به «روشهایی برای تغییر در دیگران بدون ایجاد دلخوری و رنجش انها» میپردازد. «چگونه انتقاد کنیم در حالی که به دلیل آن مورد تنفر قرار نگیریم، ابتدا درباره اشتباهات خودتان صحبت کنید، هیچکس دوست ندارد دیگری به او دستور دهد و بگذارید فرد مقابلتان، صیانتش را حفظ کند» از مواردی است که در این بخش به ان اشاره میشود.
گفتنی است، کتاب«چگونه از زندگی و شغل لذت ببریم؟» نوشته دیل کارنگی با ترجمه سیدحسن حسینی را انتشارات قدیانی در 1100 نسخه و به قیمت 9500 تومان منتشر کرده است.
مناظرات انتخابات 92، کتاب شد
کتاب «مناظره» شامل متن کامل مناظرههای انتخاباتی یازدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران با مقدمه سید عزت الله ضرغامی رئیس سازمان صدا و سیما توسط انتشارات سروش منتشر شد. در این کتاب 420 صفحهای، مجموعه سخنان نامزدهای انتخابات یازدهم در بخش مناظرههای اقتصادی، مناظرههای فرهنگی، اجتماعی، مناظره سیاست داخلی و خارجی به همراه تصاویر برگزیده مناظرهها، بدون کمترین دخل و تصرفی منتشر و در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.
رئیس رسانه ملی در مقدمه این کتاب آورده است: اثر حاضر سندی گویا از کارنامه پرافتخار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در تلاش برای تحقق انتخابات آزاد و حرکت پویای رسانه ملی در این زمینه است، تلاشی که شایسته است در تراز سرمشق و الگوی برتر مورد استفاده دیگران قرار بگیرد. تجربه برگزاری مناظره های رادیو تلویزیونی زنده انتخاباتی در سال 1388 نشان داد که این ساختار رسانهای، نقشی بی بدیل در ایجاد شور و هیجان انتخاباتی و افزایش انگیزه مشارکت مردم دارد.
ضرغامی با برشمردن 14 مورد از آثار و کارکردهای برگزاری مناظره تاکید کرده است: تاثیر فوقالعاده در جلب مشارکت گسترده در انتخابات، تقویت مشروعیت نظام، افزایش اعتماد مخاطبان به رسانه ملی، نهادینه سازی آزادی بیان و تضارب آراء با رعایت اخلاق و منطق و گفتگو، تقویت فضای رقابتی، شفافسازی مواضع هر یک از نامزدها و خنثی سازی شایعات، آگاهسازی مخاطبان و امکان مقایسه دیدگاهها و برنامههای نامزدها و شناخت شخصیت، منش و اخلاق آنان از جمله مواردی است که از آثار این مناظرات بود.
وی در این مقدمه با تقدیر از حمایت های مقام معظم رهبری به عنوان مهمترین عامل در کسب این موفقیت، اعتماد مردمی به نظام و رکن رسانه ای آن ، زمینه حضور پرشور مردم با مشارکت 73 درصدی را الگوی مناسب برای مردم سالاری دینی در میان کشورهای اسلامی دانسته و آورده است: این انتخابات بار دیگر نشان داد جمهوری اسلامی ایران نماد ثبات در منطقه پرحادثه خاورمیانه و الگوی مردم سالاری دینی در میان کشورهای اسلامی است.
در کتاب «مناظره» دستخط رهبر معظم انقلاب در قرآن اهدایی به رئیس سازمان صدا و سیما درج شده است که در این دستخط نوشته شده است: «با تقدیر از تلاش متراکم و موفق مدیران و کارکنان محترم صدا و سیما در انتخابات 92 به جناب آقای سید عزت الله ضرغامی اهداء می گردد.» در پشت جلد کتاب نیز ، فرازی از پیام رهبر انقلاب به مناسبت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری 92 آمده است که فرموده اند: «لازم میدانم به شکل ویژه از رسانه ملی و دستاندرکاران محترم آن که شور انتخابات را رهین تلاش هنرمندانه و مبتکرانه خود ساختند و راوی صادق و صریح گرایشها و اندیشه و حرفهای نامزدهای ریاست جمهوری شدند و چگونگی دست به دست شدن قدرت در نظام جمهوری اسلامی را به شکل آشکار در برابر چشم جهانیان گذاشتند، تشکری بسزا و بلیغ کرده، اجر و توفیق آنان را از خداوند مسئلت نمایم.»
«مناظره» در 420 صفحه رنگی، شمارگان 2 هزار نسخه و قیمت 18 هزار تومان منتشر شده است.
روایت عربلو نوجوانیاش
احمد عربلو گفت: در حال تالیف کتابی درباره تاریخ ایران هستم که دربرگیرنده یک دوره تاریخی از بعد اسلام تا سقوط شاه است. حدود دو سال است نگارش این کتاب را شروع کرده ام اما در یک مقطعی به سختی هایی برخوردم و به همین خاطر پروسه نوشتن طولانی شد.
وی ادامه داد: ورود به تاریخ مقداری مشکل است همه در زمینه تاریخ حرفی برای گفتن دارند و تاریخ از زاویه نگاه هر شخصی متفاوت است. بنابراین من در این کتاب از زاویه نگاه یک قصه نویس قصد دارم تاریخ را به زبان طنز برای نوجوانان بازگو گنم.
عربلو افزود: هنگام نگارش کتاب به حوادث مختلف بسیاری برخوردم که همه را فیش برداری کردم. به نظرم به واسطه کتاب هایی با این مضامین کودکان و نوجوانان با تاریخ بیشتر آشنا شده و به عبارتی دیگر با تاریخ آشتی می کنند.
نویسنده کشورمان در ادامه اظهار داشت: فکر می کنم حداقل یک سال و نیم دیگر نگارش این کتاب زمان ببرد. مراحل تحقیق کمی طولانی شد. به هرحال بررسی و بیان تاریخ در غالب یک کتاب آن هم برای نوجوانان سخت است به همین دلیل از زبان طنز برای بیان آن کمک گرفتم.
عربلو با اشاره به اینکه هدف اصلی من در نگارش این کتاب این است که واقعیت تاریخی را به زبان طنز به نوجوانان منتقل کنم، ابراز داشت: بالاخره چه کودکان و چه نوجوانان خیلی از اتفاقات تاریخی را نمی دانند و حتی با برخی از شخصیت ها آشنایی ندارند حتی خودم هنگام تحقیق اطلاعات کافی نداشتم و زمانی که مطالعه عمیق کردم متوجه شدم که تاریخ چه قدر خواندنی است و ناگفته های زیادی دارد.
وی در همین زمینه افزود: نگاه ما از تاریخ همان مطالبی است که در کتاب های درسی آمده، قطعا این همه ی تاریخ نیست و در ذهن مخاطب ماندگار نمی شود. اما وقتی مخاطب تاریخ را به زبان طنز و البته مستند می خواند قطعا در ذهنش خواهد ماند.
نویسنده «شاهنامه آخرش خوش است» درادامه عنوان کرد: کل کتاب از زبان اول شخص یا همان دانای کل روایت می شود و هر فصل از کتاب دربرگیرنده یک دوره تاریخی است. البته هنوز عنوانی برای کتاب درنظر نگرفته ام و طبق توافق نامه ای که با سوره مهر امضا کرده ام چاپ کتاب را به آن ها خواهم سپرد.
عربلو در بخش دیگری از سخنانش گفت: همچنین درحال نگارش کتاب دیگری در غالب رمان هستم که در مرحله ویرایش نهایی قرار دارد.
وی ادامه داد: این اثر دربرگیرنده خاطرات و اتفاقات دوران نوجوانی خودم حول و حوش اوایل انقلاب اسلامی است که چاشنی طنز به همراه دارد و هنوز مشخص نیست کدام انتشارات کتاب را چاپ خواهد کرد.
عربلو در بخش پایانی سخنانش خاطرنشان کرد: کودکان و نوجوانانی که به مجلات کمک آموزشی رشد اثرهای خود را می فرستند کمتر دیده می شود و به آن ها و استعدادهایشان توجهی نمی شود. از این رو قصد داریم طی برنامه ریزی هایی که صورت گرفته به همت مرکز بررسی آثار مجلات رشد دو نشریه تحت عنوان های «قاصدک» ویژه کودکان و «چکاوک» ویژه گروه سنی نوجوان منتشر کنیم که آثار کودکان و نوجوانان در غالب شعر، قصه، داستان، نقاشی و یا یک قطعه ادبی در آن گنجانده خواهد شد. اولین شماره این دو نشریه طی روزهای آینده به چاپ خواهد رسید.