به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» رضا فرجی دانا که در جمع روسا و سرپرستان دانشگاه های استان قم سخن می گفت، اظهار کرد: باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات مطرح در عرصه آموزش عالی را برطرف کنیم.
وی خاطرنشان کرد: جایگاه قم به عنوان قطب علمی جهان اسلام مطرح است و این مطلب مورد قبول همه افراد حاضر در این جلسه بود. سال ها قبل جمعی از دوستانی که دلسوز شهر قم بودند، این نکته را مطرح کردم که با توسعه صنعتی و صادراتی قم مخالفم بلکه باید به جایگاه علمی و فرهنگی قم برای توسعه دقت کنیم.
قم قطب علمی در همه زمینهها باشد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: قطب علمی شدن قم نباید خاص علوم دینی و انسانی باشد بلکه باید شامل همه علوم شود. اگر یک حوزه علمیه داریم که مهد علوم دینی است، در دیگر علوم نیز باید به شهری تبدیل شود که محل صدور و تولید همه علوم باشد.
وی افزود: در بحث پزشکی قم نیازمند یک دانشگاه جامع پزشکی است و باید یک آسیب شناسی صورت گیرد تا موانع تبدیل شدن قم به قطب علمی کشور و جهان اسلام، احصاء شود. البته آموزش عالی در کشور ما از جایگاه خود برخوردار نیست و در بودجه کشور، از جایگاه خوبی برخوردار نیستیم.
فرجی دانا خاطرنشان کرد: در ابتدای پیروزی انقلاب، 165 هزار دانشجو داشتیم و اکنون با قدری جمعیت بیشتر، 4 میلیون و چهارصد هزار نفر دانشجو داریم که واقعا شایسته تقدیر است و به برکت انقلاب اسلامی، تقاضای آموزش عالی در کشور فزونی گرفته و به جای مراجعه به خارج از کشور، در داخل کشور نیازها را برطرف می کنیم.
رشد حیرت انگیز تولید علم در ایران پس از انقلاب اسلامی
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: از 700 مقاله در سال به بیش از 25 هزار مقاله رسیده ایم اما سرانه دانشجو و سهم از بودجه ناخالص ملی، کمتر هم شده است، در برخی از کشورهای اطراف ما، سرانه دانشجویی 10 برابر کشور ماست و مثل ما، مثل کسی است که برای خرج شکم خود، مغزش را می خورد.
وی افزود: در حالی که 42 هزار میلیارد تومان یارانه می دهیم، اما کل بودجه آموزش عالی 4 هزار میلیارد تومان است که البته تمام آن نیز ممکن است تخصیص داده نشود یا امسال 10 هزار میلیارد تومان به فعالیت های عمرانی تخصیص می یابد این در حالی است که خرج آنچه که از ما سال ها به یادگارمی ماند، حتی نیمی از این رقم نیز نیست.
فرجی دانا خاطرنشان کرد: این کمبود بودجه در حالی است که فارغ التحصیلان ما در حد جهانی است با اینکه از زیرساخت های رقبایمان محروم هستیم و به هر دلیل به این حوزه توجه نشده است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ضرورت توجه ویژه به قم، اظهار کرد: در فرمایشات همه عزیزان و بزرگان کشور این نکته مطرح است که به قم باید برای تبدیل شدن به قطب علمی، توجه ویژه شود اما جوشش عالمانه نیز باید صورت گیرد و چشم امیدمان به پایتخت نباشد.
اجازه دخالت سیاست در امور علمی را نمیدهم
فرجی دانا خاطرنشان کرد: به همه دانشگاهیان قول داده ام که اگر کمکی نکنم، مانع تراشی نیز انجام ندهم و اجازه دخالت سیاست در امور علمی را ندهم. یک شاخص تنها وجود دارد که همان اخلاقیات دانش و توسعه علوم است و تمام تلاش من این بوده که روی علم بایستم نه روی باند و دسته و گروه و جناح سیاسی.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: دست همه کسانی که در این زمینه فعالیت می کنند را می فشارم و خواهش من از همه عزیزان این است که ما را از انتقادات خود محروم نکنند زیرا انتقاد یعنی هنوز دوستان اصلاحی برای سیستم ما و بنده قائل هستند.