به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صابریان امروز در جلسه کرسی آزاد اندیشی با عنوان «توافقنامه ژنو» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی در این دانشگاه برگزار شد، بیان داشت: طی چند سال گذشته تنها از بحث حداقلی دیپلماسی «برطرف کردن تهدید» بهره بردهایم و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که از دیپلماسی اضطرار بهره گیریم.
نماینده انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه نمیتوان توافقی را امضا کرد که نتیجه آن برد- باخت باشد، بیان داشت: توافق باید به گونهای باشد که برای هر دو طرف برد- برد باشد.
وی افزود: در این توافق در موضع ضعف نسبی هستیم و باید اندیشید که آیا در آینده این ضعف نسبی تبدیل به قدرت نسبی نیز خواهد شد؟
صابریان با بیان اینکه، اینکه منتقدین تا این اندازه به سیاستهای دولت انتقاد میکنند نشان از ویژگی مثبت دولت در طرح نظرات است، تصریح کرد: هر کشوری سیاستهای خود را دارد. این انقلاب صورت گرفت تا مردم محرمترین باشند.
این فعال دانشجویی با تاکید بر اینکه نباید مغرضانه برخورد کرد، بیان داشت: زمانی که دولت حرف از خزانه خالی میزند آقایان عنوان میکنند نباید این مسائل را با مردم مطرح کرد؛ اما هنگامی که سخن از زوایای پنهان توافقنامه میشود همین آقایان عنوان میکنند چرا مردم را محرم نمیدانید؟
در دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران، جناحی با قضایا برخورد میشود
وی با اشاره به اینکه در دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران جناحی با قضایا برخورد میشود، تصریح کرد: ما هیچگاه درک صحیحی از واقعیات نداشتیم ما همیشه دیپلماسی را در ایران تمرین کردهایم.
صابریان ادامه داد: امروز در دهه چهارم انقلاب هستیم، زمان برای تمرین کردن گذشته است و ما باید از تجربیات خود بهره گیریم. پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) نیز زمانی در یک دوگانه حق و مصلحت مجبور به انتخاب راهی شدند که در نهایت به راه حق منتهی شد.
زمانی باید از یک سری منافع چشم پوشید تا به حق بالاتری رسید
این فعال دانشجویی با بیان اینکه آمریکا نمیتواند از کنار نظرات مردم خود عبور کند، گفت: میدان، میدان جنگ است؛ زمانی باید از یک سری منافع چشم پوشید تا به حق بالاتری رسید.
وی با تاکید بر اینکه ما درک صحیحی از نظام بین الملل نداریم، تصریح کرد: اینکه استکبار ستیزی را به شعار «مرگ بر آمریکا» محدود کنیم و اینکه میدان مبارزه را تنها در انرژی هستهای بدانیم این نشان از نداشتن درک صحیحی از نظام بین الملل است.
صابریان با بیان اینکه تردیدی نیست که باید جلوی سلطه آمریکا را گرفت، گفت: چرا عرصه تقابل را محدود به انرژی هستهای کنیم؟ چرا در عرصههای دیگر وارد نشویم؟ چرا باید به جایی برسیم که همه مردم تحت فشار باشند و همه، هزینه دهند؟.
کسانی که عنوان میکنند مذاکرات نتیجه داده یک دستاورد از مذاکرات را نام ببرند
در ادامه علوی، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه امروز با کشورهایی روبرو هستیم که تمامی بندهای NPT را نقض کردهاند، بیان داشت: این مذاکرات نتیجه نخواهد داد کسانی که عنوان میکنند مذاکرات نتیجه داده یک دستاورد از مذاکرات را نام ببرند.
وی افزود: در طول شش ماه ایران تمامی اقداماتی را که لازم بود انجام داد، حتی اطلاعات بسیار محرمانهای را در اختیار دشمنان قرار داد، اما در ازای این اقدامات طرف مقابل هیچ قدمی را برنداشته است.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی گفت: آنها متعهد شدند هیچ تحریم جدیدی در ارتباط با مسئله هستهای انجام ندهند؛ اما این در حالی بود که در 20 ژانویه کنگره آمریکا اطلاع داد لغو تحریم بر عهده کنگره است و نه رئیس جمهور، بنابراین هیچ تحریمی را لغو نخواهیم کرد.
علوی تصریح کرد: بنابراین مشاهده میکنید در ازای همه اطلاعاتی که دادیم و دانشمندانی که اخراج کردیم هیچ چیز عایدمان نشد.
وی با بیان اینکه آمریکا را کدخدا میدانیم، ضعف است، خاطرنشان کرد: آمریکا مانند یک بادکنک است که با یک سوزن میترکد؛ بنابراین ما از آن ترسی نداریم.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه آمریکا که از حمله نظامی به سوریه میهراسد آیا به ایران حمله خواهد کرد؟ گفت: برای ترکیدن بادکنک نیاز به موشک بالستیک نیست؛ بلکه یک سوزن کار ساز خواهد بود.
علوی ادامه داد: باید ادبیات سیاسی را تغییر داد. شدت بر کفار و رحمت بر رفقا را برعکس اجرا کردهایم. با این ادبیات فعلی به جایی نمیرسیم.
نباید به گونهای رفتار کنیم که بچههای ما در دورههای بعد ما را قاجار بدانند
وی با تاکید بر اینکه نباید به گونهای رفتار کنیم که بچههای ما در دورههای بعد ما را قاجار بدانند؛ تصریح کرد: ما همیشه از مسئولان غیر انقلابی ضربه خوردهایم.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی ادامه داد: اوباما به این نتیجه رسیده بود که تحریمها بیش از این توان اجرایی ندارد؛ بنابراین چرا ما تصور میکنیم با این توافق، جلوی 90 درصد تحریمها را گرفتهایم؟
علوی تصریح کرد: بحث بر سر هستهای نیست. امروز هستهای فردا چیزهای دیگر. چنانچه بر سر هستهای کوتاه بیاییم باید فردا بر سر مسائل دیگر کوتاه آمد.
وی ادامه داد: امام راحل فرمودند: «راهی که آمدهاید هزینه دارد که باید هزینه آن را بپذیرید» و مردم با قبول هزینههای آن وارد میدان شدند.
نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی در پایان گفت: ما حاضریم بدبخت شویم؛ اما ذلیل نباشیم.
ما در این مذاکرات از موضع ضعف نسبی برخوردار نبودهایم
در ادامه خاتونی، نماینده جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی با طرح این پرسش که فلسفه مذاکرات بر سر چیست و آیا ما در موضع ضعف هستیم، مطرح کرد: ما در این مذاکرات در موضع ضعف نسبی نبودیم؛ زیرا ما چه از لحاظ موقعیتی که در منطقه از آن خود کرده ایم و چه از لحاظ اینکه بالاخره غرب وارد مذاکرات با ایران شد در موضع قدرت هستیم.
وی افزود: آنان فهمیدند تحریم هایشان بی اثر بوده، بنابراین وارد مذاکره با ایران شدند.
نماینده جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی ادامه داد: ایران از 35 سال پیش تا به امروز هم تهدید، هم دخالت و هم تحریم را به خود دیده است که این عوامل هم از جانب غرب و هم از جانب جیره خواران آنان در منطقه بوده است.
ادعای غرب تنها یک ژست تبلیغاتی است
خاتونی افزود: بنابراین آنان تمام گزینه هایشان را اجرا کرده و برخلاف آنچه میگویند گزینهای بر روی میز ندارد و این تنها یک ژست تبلیغاتی است.
وی ادامه داد: در هر معامله ای داد و ستد وجود دارد و در این تعهدنامه قرار است ایران غنی سازی 20 درصد را متوقف و آنان تحریم های خود را بردارند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: داشته های ایران به حق، اما تحریم های آنان ناحق بود که در این توافقنامه ما حق اساسی خود را که غنی سازی 20 درصد بوده است را با یک ناحق اساسی معاوضه کردیم.
خاتونی بیان داشت: اینکه برخی عنوان می کنند مرگ بر آمریکا، استکبار ستیزی سطحی است، مشخص کنند آیا مرگ بر روسیه استکبارستیزی عمیق است؟.
وی با بیان اینکه طبق گفته های رهبری امیدی به سرانجام توافق نامه نداریم، گفت: از شخصی مانند ظریف که عمری را در وزارت امور خارجه گذرانده بعید است که بگوید آمریکا با یک بمب می تواند ما را فلج کند!
کسانی که عنوان می کنند طرف مقابل NPT را نقض کرده اند، بگویند این نقض در کجا بوده است
در ادامه بهرامی، نماینده جهاد دانشگاهی ضمن گرامیداشت یاد شهدا بیان داشت: متاسفانه امروز در جامعه از شهداء سوء استفاده و آنان را به نفع خود مصادره می کنند.
وی ادامه داد: در NPT آمده کشورها باید براساس آئین نامه رفتار کنند؛ بنابراین باید آئین نامه را خواند و دید که در آن چه آمده است کسانی که می گویند طرف مقابل NPT را نقض کرده عنوان کنند این نقض در کجا بوده است.
آیا برای امنیت مردم ایران حاضر نیستید انرژی هسته ای را کنار بگذارید
نماینده جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه آیا برای امنیت مردم ایران حاضر نیستید انرژی هسته ای را کنار بگذارید، خاطرنشان کرد: غنی سازی 20 درصد به چه درد ما می خورد اصلاً کاربرد صنعتی ندارد؛ در بند 4، NPT آمده نباید 20 درصد غنی سازی صورت گیرد؛ بلکه باید کمتر از آن باشد، بنابراین بیش از 5 درصد غنی سازی زیاد نیست.
بهرامی تصریح کرد: در این توافق آمده محل جدیدی برای غنی سازی ایجاد نشود، اصلاً ما به محل جدیدی نیاز نداریم و یا اینکه آمده باید یک پرسش نامه به آژانس ارائه دهیم، این بند در NPT لحاظ شده و جایی برای گلایه نیست.
وی با بیان اینکه یک منبع ارائه دهید که غنی سازی به چه درد ما میخورد، مطرح کرد: چرا از شهید شهریاری و علی محمدی یاد نمیکنید آنان که مهمتر بودند؛ چرا بر روی یک نفر تاکید می کنید.
ما از آمریکا نمی هراسیم
نماینده جهاد دانشگاهی با طرح این پرسش که انرژی هسته ای چه سودها و ضررهایی داشته است، گفت: ما از آمریکا نمی هراسیم، ما مسلمان و صلح طلبیم.
بهرامی گفت: چرا ما تنها از مردم غزه سخن میگوییم و از میانمار و مسلمانان چین سخنی به میان نمیآید.