به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سیاری، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری امروز که در وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: نقش اصلی در کاهش میزان شیوع بیماری ها انجام اقدامات پیشگیرانه است. با انجام این اقدامات می توانند به کنترل بیماری هایی همچون استرس، دیابت، فشار خون و غیره بپردازند، البته در حال حاضر مردم باید به رژیم غذایی، مصرف سیگار، مصرف الکل توجه داشته و از خطرات آن آگاه باشند.
وی با اشاره به آمار معلولان در کشور گفت: در کشور 21 هزار معلول و 800 هزار نفر مجروح از حوادث ترافیکی داریم که این تعداد را می توان با انجام اقدامات پیشگیرانه کاهش داد.
سیاری با اشاره به تعداد مرگ و میرها در هشت سال گفت: هر ساله 380 هزار نفر فوت می کنند که می توان میزان مرگ و میرها را کاهش داد تا افراد عمر طولانی توأم با سلامتی داشته باشند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به افزایش عمر مردم گفت: مردم با انجام اقدامات پیشگیرانه و داشتن تحرک مناسب می توانند 80 سال عمر عاری از بیماری داشته باشند که یکی از برنامه های وزارت بهداشت ارتقای سلامت مردم است؛ با آموزش درست می توان سلامت مردم را ارتقا داد که در این میان باید به بحث خودمراقبتی بیشتر توجه کنیم.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری به پیشگیری و بسیج تمام امکانات برای ارتقای سلامت مردم توجه بسیاری دارند؛ همچنین رئیس جمهور در تمام بیانات خود می گوید که باید تمام مسئولان تلاش کنند تا کشور بتواند در حوزه سلامت موفق عمل کند.
سیاری در ادامه خاطرنشان کرد: برای ارتقای سلامت مردم به مشارکت افراد و همکاری بین بخشی احتیاج داریم و وزارت بهداشت نمی تواند به تنهایی مسئولیت ارتقای سلامت را برای 75 میلیون برعهده بگیرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: 70 درصد مشکلاتی که در حوزه سلامت وجود دارد، خارج از حیطه کاری وزارت بهداشت است و زمانی که به آسیب های اجتماعی، ازدواج، طلاق، اعتیاد، حوادث، ناامنی و هوا و غذای غیرسالم اشاره می شود باید توجه داشت که این موارد در حیطه اختیارات وزارت بهداشت نیست.
وی در مورد شبکه های بهداشتی کشور بیان داشت: بازسازی و نوسازی شبکه های بهداشتی کشور یکی از اقداماتی است که صورت گرفته که برای انجام این اقدام ما به جمع آوری تمام اطلاعات از سراسر کشور احتیاج داشتیم، به همین جهت تصمیم گرفتیم که سیستم درمانی- بهداشتی کشور را به گونه ای تغییر بدهیم.
سیاری با اشاره به تعداد بهورزانی که در کشور فعالیت می کنند، گفت: هم اکنون 5600 نفر بهورز در کشور کم داریم و باید تعداد بهورزان را افزایش بدهیم؛ همچنین باید مراکز درمانی را برای ارتقای سلامت تقویت کنیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت به پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: آسیب شناسی در حوزه پزشک خانواده صورت گرفته و مشکلاتی که در این حوزه وجود داشت را بررسی کرده و نقشه راه را تعبیه نموده ایم و امیدواریم که تا اوایل سال آینده آماده شود.
وی در مورد ارتقای توانمندی مدیران درمانی گفت: 1200 مدیر در سیستم بهداشت وجود دارد که در جهت آموزش آنها برنامه هایی ایجاد کرده ایم، به طوری که برنامه ارزشیابی و نظارت می تواند در سال آینده موجب ارتقای عملکرد مدیران شود.
سیاری گفت: وزارت بهداشت 100 برنامه برای بیماری های مختلف مانند سل و دیابت و نیز واکسیناسیون افراد و غیره دارد که این برنامه ها را در سال آینده اجرایی می کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: مشکل اصلی کشور ما بیماری های غیرواگیر است که ریشه در رفتار مردم دارد؛ این در حالی است که 70 درصد مرگ و میرها در سال به بیماری های غیرواگیر مربوط می شود.
وی با اشاره به بیماری هایی که منجر به مرگ افراد می شود، گفت: بیماری های غیرواگیر ریشه در کم تحرکی، رژیم نامطلوب، مصرف سیگار و آلودگی هوا دارد که منجر به بیماری هایی مانند فشار خون، دیابت، قند خون و افسردگی می شود؛ برای درمان بیماری ها باید از تخصص های علوم رفتاری و علوم اجتماعی کمک بگیریم و مردم را در زمینه های رفتاری توانمند سازیم.