کد خبر:۳۰۰۷۴۵
حاجی بیگی اعلام کرد:

هیچ خونی به کشور وارد نشده و نمی‌شود

مدیر کل دفتر مدیر عامل سازمان انتقال خون و روابط عمومی این سازمان اعلام کرد: سازمان انتقال خون درباره خبر ورود خون انسانی از فرانسه را کاملا تکذیب می کند.

به گزارش گروه اجتماعی «خبر گزاری دانشجو»، بشیر حاجی بیگی مدیر کل دفتر مدیر عامل سازمان انتقال خون و روابط عمومی این سازمان با اشاره به درج خبری مبنی بر ورود خون از کشور فرانسه گفت: به هیچ وجه در سازمان انتقال خون کشور واردات خون صورت نگرفته و نمی گیرد و واردات مرتبط با خون از کشورهای دیگر در ایران صرفا در زمینه داروهای مشتق از پلاسما است.

 

وی افزود: متاسفانه به خاطر عدم اطلاع رسانی سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران و استعلام نکردن خبرنگاران از روابط عمومی سازمان در این خصوص گاه به گاه مطالبی با عنوان واردات خون به کشور در برخی رسانه ها درج می شود که ناشی از اطلاعات استخراج شده از گمرکات است .

 

حاجی بیگی در مورد مشکلات ایجاد شده بیان کرد: مشکل از آنجا ناشی می شود که داروهای مشتق از خون در گمرکات با عنوان خون طبقه‌بندی می‌شوند.

 

وی افزود: گمرکات کشورها برای خودتعرفه های بین الملی دارند و این طبقه‌بندی در کشور ما شامل 10 دسته است به گونه‌ای که داروهای بیولوژیک، واکسن و داروهای مشتق از پلاسمای خون در یک دسته قرار می‌گیرند و با عنوان دارو، واکسن و خون نامگذاری می‌شوند در صورتی که منظور از خون در این دسته‌بندی، داروهای مشتق از پلاسمای خون و طیف وسیعی از اقلام آزمایشگاهی و تحقیقاتی است.

 

مدیر کل دفتر مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: شرکت پالایش و پژوهش خون ایران، پلاسمای اهدایی مردم کشور را که سلامت آن به تائید شرکت‌های بین المللی تولید کننده داروهای مشتقات خون رسیده است برای تهیه فراوده های پلاسمایی به اروپا ارسال می‌کند . این داروها شامل فاکتور 8 و 9 ، آی وی آی جی و آلبومین است.

 

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر صددرصد فاکتور 9 و داروی آی وی آی جی که در ایران مصرف می‌شود از پلاسمای ایرانی تهیه می‌شود و حدود 25 تا 30 درصد فاکتور 8 و  آلبومین مورد نیاز بیماران ما نیز حاصل از پلاسمای خون اهدایی مردم کشور است.

 

حاجی بیگی درمورد پالایشگاه خون در کشور گفت: درحال حاضر در کشورهای پیشرفته 61 دارو و فراورده از پلاسما استخراج می‌شود؛ اما در کشور ما با وجود آنکه از سال 1371 تلاش بسیاری برای راه اندازی پالایشگاه خون انجام شد ، به علت ناکام ماندن این پروژه، سالهاست که پلاسمای خون اهدایی مردم کشور که سلامت آن به تایید اتحادیه اروپا رسیده است برای استخراج دارو به آلمان و چند کشور اروپایی دیگر ارسال می شود و کشور ما در ازای چهار دارویی که به ایران برمی‌گردد پولی پرداخت نمی‌کند زیرا مابقی پلاسما به استفاده کشور استخراج کننده می‌رسد.

 

مدیر کل دفتر مدیر عامل سازمان انتقال خون در پایان گفت: پلاسما که از آن مشتقات دارویی استخراج و تولید می شود بخش مایع خون است که پس از جدا سازی سلولهای خون از کیسه های خون اهدایی باقی می ماند و حاوی پروتئین های مهم و حیاتی ارزشمند است.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار