آخرین اخبار:
کد خبر:۳۰۰۸۰۶

اصلا گرانی سیب زمینی و بادمجان چه اهمیتی دارد!؟

با این که رشد قیمت ها در سال های گذشته به دلیل اقتصاد تورمی وجود داشته است، اما گرانی های اخیر چون متوجه اقشار ضعیف است نگران کننده شده اند.
اصلا گرانی سیب زمینی و بادمجان چه اهمیتی دارد!؟

گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ در اقتصادی که تورم حاکم است انتظار افزایش مستمر قیمت ها بخشی از انتظارات طبیعی مردم می شود و پس از مدتی دیگر عجیب نخواهد بود. خصوصا این که این فرآیند مزمن و طولانی مدت گردد.


از این رو افزایش قیمت ها تا جایی که معقول باشد تعجب و اعتراض قابل توجهی بر نمی انگیزد. همان طور که در ماه های اخیر شاهد افزایش قیمت ها در غالب کالاها بودیم و به غیر از چند مورد غالبا اعتراض گسترده ای صورت نگرفت.


اما این بار علی رغم وعده دولت برای کنترل بازار شب عید گرانی ها در برخی کالاها رکورد شکنی کرده است و اعتراضاتی کم سابقه ای شکل گرفت که شاید برای برخی جای سوال باشد.


نکته ای که در دل این اعتراضات نهفته است این بود که افزایش قیمت ها در گروه های کالایی اتفاق افتاد که خوراک غالب اقشار ضعیف جامعه است و با این رشد قیمت ها حتما تحت فشار قرار می گیرند و وضعیت نامناسب آنها بحرانی خواهد شد و این هشداری است برای ادامه این روند در دولت فعلی.


توجه و تمرکز دولت بر میوه های شب عید باعث شد به کلی از حوزه های دیگر غافل شود و افزایش تقاضا و صادرات سیب زمینی باعث کمبود این کالاها در کشور شد. البته لازم بذکر است که عرضه میوه مورد نیاز برای نوروز از 25 اسفند ماه آغاز شده است و به منظور کاهش فشار بر بازار ، مراکز عرضه میوه تا 20 فروردین ماه سال آینده به فعالیت خود ادامه خواهند داد.


عامل دیگر سیاست های سالهای قبل بوده است. متاسفانه در سال‌های گذشته بارها شاهد بودیم که تعادل بازار به سبب کاشت بیش از اندازه سیب‌زمینی نسبت به نیاز واقعی بر هم خورد و این وضعیت نتیجه عکس داد و کشاورزانی که ناچار به فروش ارزان محصولاتشان شدند از کاشت سیب زمینی دست برداشتند و به یکباره کاهش این محصول نیز ایجاد شد.


اما این افزایش قیمت های سریع، نمودی در نرخ تورم کلی ندارند و آمارهای اقتصادی به واقع فشاری که به برخی وارد می شود را نشان نمی دهد. اگر چه میزان رشد قیمت سیب زمینی بیش از یک و نیم برابر و رشد قیمت بادمجان اندکی کمتر از یک و نیم برابر بوده است اما نقش این کالاها در نرخ تورم ناچیز است و به عنوان مثال کالاهایی مانند مسکن بخش قابل توجه آن را تشکیل می دهند و رکود حاکم بر مسکن باعث شده نرخ تورم کاهش یابد اما این واقعیت همه بخش های اقتصاد نیست.


برخی از مسئولین این تغییرات را ناشی از تغییرات تقاضای بازار دانسته اند که با بازگشت به وضعیت سابق حل خواهد شد اما توجه ندارند تا بازگشت به وضعیت طبیعی چه تبعاتی ایجاد می شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
مجتبي
-
۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۴
قبلا مي گفتيم گران شد عيبي نداره حداقل به جاش يه چيزي رو به دست مياريم ولي الان چي بگيم که همه چيو داديم رفت
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار