کد خبر:۳۰۲۹۸۳
در نشست خبری کاروان صلح سوریه مطرح شد؛

برنده جایزه صلح نوبل: خشونت داخل سوریه من را شوکه کرد

نشست خبری کاروان صلح سوریه با حضور مادام مگوایر، برنده جایزه صلح نوبل، پدر دیوید اسمیت و مادر اگنس در مجتمع فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، عصر امروز نشست خبری کاروان صلح سوریه با حضور مادام مگوایر برنده جایزه صلح نوبل پدر دیوید اسمیت و مادر اگنس در مجتمع فرهنگی شهدای سرچشمه برگزار شد.


در ابتدای این نشست مادام مگوایر به سخنرانی پرداخت.


وی گفت: این افتخار را دارم که در ایران باشم مدت‌ها آرزو داشتم به ایران بیایم خوشحالم من به ایران آمدم تا همراه خواهران و برادرانم به سوریه برویم اگر هر یک از اعضای خانواده دچار مشکل شود وظیفه دیگر اعضای خانواده است که به او کمک کنند این کاری است که ما می‌خواهیم در این سفر انجام دهیم.


برنده جایزه صلح نوبل افزود: ما سال گذشته به همراه برداران و خواهران لبنانی به سوریه سفر کردیم در آنجا از شدت سختی‌ها و خشونت‌ها شکه شدیم ما در تمام آن همه رنج و عذاب کودکانی را دیدیم که در بدترین شرایط در ارودگاه‌ها حضور داشتند گرسنگی می‌کشیدند و کشته می‌شدند.


وی ادامه داد: آن چیزی که در سوریه در جریان است خشونتی است که از طرفین شاهد هستیم دولتی که در مواجه با مخالفینش از خشونت استفاده می‌کند و جنگجویان خارجی نیز برای تحقق اهداف خود از خشونت استفاده می‌کنند ما می‌خواهیم خشونت پایان یابد و هر دو طرف با مذاکره مشکلاتشان را حل کنند.


برنده جایزه صلح نوبل در ادامه سخنان خود گفت: اکنون این خود مردم سوریه هستند که تلاش می‌کنند اختلافات را از طریق مذاکرات حل کنند این حق مردم سوریه است که بدون دخالت خارجی مشکلاتشان را حل کنند. باید تحریم‌ها علیه مردم سوریه برداشته شود این تحریم ها چیزی جزء فشار بر مردم ندارد.


مادام مگوایر تصریح کرد: دیگر جنگ بس است مردم از جنگ خسته‌ شده‌اند تمام بمب‌‌ها و تکنولوژی‌های جدید علیه مردم استفاده می‌شود و نتیجه‌ای جز کشتار مردم ندارد مردم جهان طرفدار صلح هستند ما به‌عنوان زنان جهان به خاطر نسل آینده خودمان باید از جنگ جلوگیری کنیم و همراه مردم سوریه و ایران با جنگ مقابله کنیم.


وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران که در خصوص مقایسه شدت خشونت بین طرفداران دولت و مخالفان دولت پرسیده بود گفت: سوال اصلی این است که چگونه این خشونت‌ها را پایان دهیم وقتی کودکی کشته می‌شود مهم نیست کدام طرف آن کودک را کشته است ما باید تلاش کنیم خشونت پایان یابد.


برنده جایزه صلح نوبل همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر دلایل انتخاب مادر اگنس به‌عنوان شایسته‌ جایزه صلح نوبل گفت: من این افتخار را داشتم مادر اگنس و جریان «مطالعه» ایشان را به‌عنوان شایسته جایزه صلح نوبل معرفی کنم و این به خاطر تلاش‌های است که برای به ارمغان آوردن صلح در سوریه انجام داده‌اند. مردم سوریه مردم مظلومی هستند و جریان «مصالحه» بود که توانست آن مردم را کنار هم قرار دهد.


وی همچنین در خصوص فعالیت‌های که مردم به صورت مجزا می‌توانند برای صلح در سوریه انجام دهند گفت: صلح از قلب شروع می‌شود پس اولین کاری که انسان‌های عادی می‌توانند انجام دهند دعا از قلب است صلح از خانواده ما و همسایه‌های ما شروع می‌شود ما باید برای تحقق صلح در تمام جهان مثل فلسطین نیز تلاش کنیم.


مردم سوریه بدون دخالت خارجی می‌توانند مشکلات خود را حل کنند


سپس پدر دیوید اسمیت به سخنرانی پرداخت.

 

وی در سخنانی کوتاه گفت: ما سیاستمدار نیستیم ما خواستار صلح هستیم اتحاد باید بین مردم عادی سوریه صورت بگیرد نه بین دولتمردان تا بتوانیم صلح را به سوریه برگردانیم.


پدر اسمیت افزود: ما فکر می‌کنیم مردم سوریه خودشان توانمند هستند و بدون دخالت خارجی نیز می توانند مشکلات خود را حل کنند.


وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که در خصوص اهداف کاروان صلح سوریه پرسیده بود گفت: ما کمک‌های دارویی را به دمشق می‌بریم و یک مسیر را برای کمک رسانی به مردم سوریه باز می‌کنیم همچنین به مردم مختلف برای کمک‌رسانی به مردم سوریه حساس شوند.


سپس مادر اگنس به توضیحاتی پیرامون مظلومیت مردم سوریه پرداخت.

 

وی در ابتدا گفت: امروز سوریه در سطح رسانه خیلی پررنگ است اما در رسانه‌ها خشونت‌های علیه مردم را می‌پوشاندامروزه می‌شنویم که نمی‌دانیم چه اتفاقی در سوریه می‌افتد زیرا دخالت خارجی بسیار زیاد شده است و مردم سوریه در سرنوشت خود نقشی ندارند. ما برای مصالحه آمده‌ایم ما به ایران آمدیم زیرا مردم ایران به حقیقت نزدیک‌تر هستند.


وی افزود: ما به همین جهت باید به مردم سوریه کمک کنیم زیرا نه میلیون نفر بی‌خانمان شده اند این بدترین تراژدی است بعد از جنگ جهانی دوم است ما خیلی خوشحالیم که بتوانیم صدای خودمان را به مردم ایران برسانیم تا از این طریق کمکی به مردم سوریه کنیم.


مادر مریم اگنس در ادامه افزود: باید بگویم جریان تکفیری کاریکاتوری از اسلام است که می‌خواهند به‌عنوان چهره اسلام نمایش دهند در حالی که این جریان ابزاری برای تخریب کشورها است این جریانات گروه‌های هستند که از دین به‌عنوان پوششی برای اهداف خود استفاده می‌کنند این جریانات به‌دنبال تفرقه در گروه‌های مختلف سوریه هستند جواب درست در مقابل این جریانات چیزی نیست جز اتحاد ادیان و گروه‌های مختلف.


اتفاقات سوریه چهره حقیقی جریانات تکفیری را نشان داد


وی در ادامه گفت: جریانات تکفیری برای ما خطری بزرگ هستند اما این اتفاقات در سوریه مثبت بود زیرا موجب شد حقیقت این جریانات مشخص شود.


مادر مریم اگنس در پاسخ به سوالی که پرسیده بود رسانه های غربی به بعد سیاسی ماجرای سوریه می‌پردازند این رسانه ها چقدر به بعد انسانی این ماجرا می‌پردازند گفت: متأسفم به عنوان کسی که در سوریه زندگی کردم فریب این رسانه‌های غربی را خوردم موضع‌گیری رسانه‌های غربی یک رسوایی حقیقی است جنگ اصلی جنگ رسانه‌ها بود اتفاقی که افتاد جنگی علیه حقوق انسان‌ها بود اما کاری از سوی رسانه‌ها صورت نگرفت.


در پایان این نشست خبری بیانیه‌ آن توسط مارگریت قرائت شد.

برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار