گروه دانشگاههای کشور «خبرگزاری دانشجو»؛ یک ماه از حضور بازرسان وزارت علوم و بررسی های آنان از وضعیت فعلی دانشگاه ایلام می گذرد، از تاریخ مذکور تا به این روز چهار گزینه از سوی استاندار، نمایندگان مجلس و ستاد انتخاباتی روحانی برای تصدی بر صندلی ریاست این مرکز آموزش عالی معرفی شده اند.
مروارید، استاندار ایلام با تاکید بر کاندیداتوری پسرعمه خود در تلاش است که طاهر علی محمدی را در جایگاه ریاست دانشگاه ایلام ابقا کند، در حال حاضر علی محمدی سکاندار این دانشگاه است و از سال 1389 در این جایگاه به جامعه آموزش عالی خدمت می کند، وی در کارنامه خود سابقه فعالیت در سمت های معاون امور دانشجویی، معاون امور آموزش و عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام را دارد.
گزینه مورد نظر احمد شوهانی، نماینده مردم ایلام برای ریاست این دانشگاه محمد علی اکبری، عضو هیئت علمی و دانش آموخته رشته زبانشناسی است، وی در رزومه کاری خود سابقه ایفای نقش مدیریت در دانشگاه ایلام را دارا می باشد.
عمران علی محمدی، دیگر نماینده استان ایلام، حسین مهدی زاده را معرفی کرده است، این استادیار به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاه ایلام فعالیت می کند.
احمدی، نماینده حوزه جنوب استان، معرف رضا صحرایی به وزارت علوم است و از وی حمایت می کند. براساس همه پرسی که بازرسان وزارت علوم در دانشگاه ایلام برگزار کردند اساتید این مرکز آموزش عالی، صحرایی را به عنوان رئیس آینده این دانشگاه انتخاب کردند، ستاد روحانی در استان ایلام نیز از وی حمایت می کند.
در میان یارکشی های جناحی و سلیقه ای که از ماه اخیر در دانشگاه ایلام به وضوح دیده می شود رضا صحرایی شانس بیشتری برای تصاحب مسند ریاست این دانشگاه را دارد.
در این میان محمد تقی لطفی، نماینده ولی فقیه در استان ایلام با واکنش به روند انتخاب رئیس دانشگاه این استان، واکنش صریح خود را در مورد انتصاب گزینه های احتمالی در خطبه های نماز جمعه اعلام کرد و گفت: نباید به کسانی که در دوره اصلاحات و فتنه سبز به نظام خیانت کرده اند اجازه داد عنان امور را در دست بگیرند.
وی تاکید کرد: در ادوار پیشین دانشگاه ایلام به دلیل فعالیت های برخی عناصر رادیکالی به کانون اغتشاشات تبدیل شده بود. بنده به کسانی که صلاحیت اخلاقی در ایفای نقش مدیریت دانشگاه ایلام را ندارند اجازه رخ نمایی نخواهم داد.
با وجود کش و قوس های اداری، شایعات، اظهارات نامزدها و رای هیئت های علمی دانشگاه ایلام انتخاب رئیس این مرکز آموزش عالی در هاله ای از ابهام است.
آنچه که در این میان واضح و مبرهن می باشد این است که رئیس آتی دانشگاه ایلام به یقین اصلاح طلب خواهد بود و با پلکان نمایندگان استان، خود را به لیست کاندیداتوری وزارت علوم رسانیده اند.
یکی از کارمندان دانشگاه ایلام گفت: برخی از نامزدها خود را رئیس دانشگاه می دانند و هنوز از گرد راه نرسیده دیگران را به پست های دون و تنزیل درجه به کار در گاوداری دانشگاه تهدید می کنند.
وی ادامه داد: تجربه نشان داده است که هر جا نمایندگان استان در عزل و نصب روسای ادارات نقش داشته باشند آن نهاد به مکانی برای باندبازی، قبیله گرایی، فعالیت های رانتی و اجرای بی عدالتی تبدیل شده است.
یک دانشجوی دانشگاه ایلام نیز جو سیاسی این مرکز آموزش عالی در سال های 1389 تا 1393 را خفقان آور ارزیابی کرد و گفت: این دانشگاه در طول این سه سال از نظر سیاسی در رکود و سکوت به سر می برد.
وی ادامه داد: در این مدت حتی نشریات دانشجویی نیز در انجام فعالیت های خود محدود و محصور بوده اند؛ به گونه ای که سردبیر نشریه داروگ برای درج یک گزارش فرهنگی از دانشگاه ایلام سه بار از سوی کمیته انضباطی فراخوانده شد.
این دانشجوی سیاسی گفت: امیدوارم رئیس آینده دانشگاه ایلام دست دانشجویان را برای اجرای فعالیت های سازنده و روشنگری های سیاسی باز بگذارد.