کد خبر:۳۰۴۴۰۶
بسیج دانشجویی دانشگاه‌های خراسان رضوی:

دولتمردان ما از دیپلماسی انفعال خارج شوند

بسیج دانشجویی دانشگاه‌های خراسان رضوی به مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: دولتمردان ما از دیپلماسی انفعال خارج شده و با اتخاذ مواضع محکم، کم‌کاری خود را جبران کنند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، در بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی خراسان رضوی به مناسبت روز ملی فناوری هسته‌ای آمده است: بیستم فروردین ماه به عنوان روز ملی فناوری هسته‌ای، روز بزرگی که یادآور همت و تلاش جوانان باغیرت این مرز و بوم است. رویدادی که یادآور گام‌های بلندی است که دانشمندان ایرانی با اتکاء به عزم و ابتکار و دستیابی به قله‌های رفیع دانش و به خدمت گرفتن آن در چرخه صنعت کشور برداشتند.

 

بر کسی پوشیده نیست که دستیابی به دانش کامل هسته‌ای، تولید سانتریفیوژ از نسل‌های مختلف تا پیشرفته، جهان را در برابر عظمت علمی و عزم دانشمندان ایرانی مبهوت کرد. در اهمیت فناوری هسته‌ای همین بس که رهبر معظم انقلاب فرمودند: «تولید انرژی هسته‌ای نیازی حقیقی است و مسئولان موظفند بدون تسلیم شدن در برابر فشارها، حرکت ایران را به سوی فناوری‌های پیشرفته از جمله انرژی هسته‌ای ادامه دهند».

 

اما امسال در شرایطی روز ملی فناوری هسته‌ای را در غیاب دانشمندان هسته‌ای برگزار می‌کنیم، که صنعت هسته‌ای امروز مدیون جانفشانی آنهاست، خواه دانشمندانی که به خیل شهدا پیوسته‌اند و خواه همکارانشان که دیگر درب صنایع و شرکت‌های هسته‌ای به رویشان بسته شده و نه از پیشرفت کمی و کیفی در غنی سازی و نه سانتریفیوژها خبری هست و نه ابتکارات جدید در حوزه دانش و فناوری هسته‌ای! نه از تأسیسات جدید و نه از کم و کیف ذخایر اورانیوم غنی شده! پس قرار است چه چیزی را جشن بگیریم؟

 

ما دانشجویان بسیجی دانشگاههای خراسان رضوی ضمن گرامیداشت این روز باشکوه، چند نکته را با مردم انقلابی در میان می‌گذاریم:

 

1- انعقاد توافقنامه ژنو که برخی‌ آن را نوشدارویی برای دردهای اقتصادی کشور قلمداد کردند و چرخیدن چرخ‌های اقتصادی را منوط به این توافق دانستند؛ متأسفانه باری از دوش مشکلات اقتصادی بر نداشت. چرا که هنوز هم چرخه اقتصادی کشور به درستی نمی‌چرخد. تورم، بیکاری و معضلات اجتماعی رو به ازدیاد است. هر چند که مسئولان دولتی تقصیر و قصور در این زمینه را به گذشتگان نسبت می‌دهند و نحوه توزیع یارانه‌ها و تحریم‌ها را مهمترین علت مشکلات اقتصادی می‌دانند که این بهانه‌ها فرار روبه جلو است.

 

2- واقعیت این است که بعد از گذشت حدود 80 روز از اجرای توافق¬نامه ژنو، طرف غربی با استفاده از شرایط قابل تفسیر توافق‌نامه برای طرف ایرانی، به بخش قابل توجهی از تعهدات خود عمل نکرده است. در حالی که ایران به تمام تعهدات خود به اذعان مراجع بین‌المللی پایبند و عمل نموده است.


 این در حالی است که در توافق‌نامه هسته‌ای تحت عنوان «اقدام مشترک» که صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران برای طرف‌های غربی به اثبات رسیده باید به راه حل جامع و برداشتن تحریم‌ها منجر شود. بنابراین سوال این است چرا طرف غربی طی چند ماه گذشته به تعهدات خود عمل نکرده است؟


3- همه ساله بیستم فروردین به عنوان روز ملی فن‌آوری هسته‌ای، بحث پیشرفت و اقتدار هسته‌ای و تقدیر از دانشمندان این حوزه محور برنامه‌های دولت بود. اما امسال بر خلاف سال¬های گذشته، از آن شور و هیجان و تبیین آن بزرگداشت هیچ خبری نیست و دولت ثبت نام مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها را شروع کرده است. اقدامی که شاید این روز بزرگ ملی را تحت الشعاع قرار دهد!


 4- به تازگی، اتحادیه اروپا قطع‌نامه حقوق بشری را علیه ایران تصویب نموده است که متأسفانه مسئولان دولتی نه تنها پاسخ روشن و شفافی به افکار عمومی نداده‌اند؛ بلکه در مقابل اقدامات مداخله جویانه نمایندگان اروپایی و آمد و شدهای مشکوک و دیدار آنها با محکومین فتنه هم موضع شفاف و روشنی اتخاذ نکرده و بلکه به قطع‌نامه مذکور واکنش درخوری نشان ندادند. لذا دولتمردان ما از دیپلماسی انفعال خارج شده و با اتخاذ مواضع محکم، کم‌کاری خود را جبران نمایند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار