فرید اخوان در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، توافقنامه ژنو را دارای منفعت برای آمریکا دانست و بیان داشت: استفان والت در نشریه فرانسوی فارین به پردازش جنبه های مثبت توافقنامه مذکور برای ایالات متحده پرداخته است و سود حاصل از سرمایهگذاری های خارجی در ایران را سرازیر شده به جیب دولت آمریکا عنوان می کند.
وی با تفسیر بیانات این تحلیلگر سیاسی غربی تصریح کرد: این توافقنامه باعث ایجاد ارتباط میان ایران و ایالات متحده می شود و نتیجه آن تعاملات منطقه ای، حل اختلافات میان دو طرف بر سر موضوع اسرائیل، حزب الله، فلسطین و سوریه و گسترش دموکراسی در خاورمیانه خواهد بود و استمرار وضعیت مطروحه به توازن قوا به نفع آمریکا منجر خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصاد شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گفت: غرب به دنبال جلوگیری از مقاومتی شدن اقتصاد ملی ایران است.
اخوان پاشنه آشیل جمهوری اسلامی را اقتصاد منفعل آن دانست و تصریح کرد: با اجرای اقتصاد مقاومتی نقطه ضعف این کشور از بین خواهد رفت، تهدیدات و تحریم های غرب بی اثر خواهند شد و رشد اقتصادی کشور پایه های قدرت تمدن اسلامی را مستحکم تر خواهد کرد.
وی بهبود وضعیت اقتصادی ایران را موثر در افزایش قدرت سیاست گذاری های منطقه ای و جهانی دانست و ادامه داد: نباید فراموش کرد که دشمنان و تئوریسین های غربی از هیچ راهی برای اضمحلال اقتصاد مقاومتی ایران فرو گذاری نخواهند کرد.
مسئول شورای تبین مواضع بسیج استان ایلام، شوروی را از نظر تکنولوژی و نظامی قدرتمندتر از آمریکا دانست و تصریح کرد: یکی از دلایل فروپاشی این کشور اقتصاد ضعیف و وابستگی به درآمدهای نفتی بود.
اخوان به ارائه راهکارهایی برای افزایش قدرت اقتصادی ایران پرداخت و گفت: تعامل اقتصاد جمهوری اسلامی با سیستم های تجارت بین الملل و مبادلات ارز از قبیل دلار و یورو ماهیت این اقتصاد را از منفعل به فعال متحول و متشابه می کند.
وی تصریح کرد: حضور سرمایه داران خارجی در ایران و عقد قراردادهای اقتصادی سبب نفوذ آن ها در لایه های اجتماعی و فرهنگی جامعه می شود و با گذر زمان بر قدرت سیاسی دولت و چینش مهره های دست پرورده خود در بدنه نظام تاثیرگذار خواهند بود.
معاون سیاسی شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خاطرنشان کرد: چهار سال پیش از فروپاشی شوروی سابق شرکت مک دونالد با آغاز فعالیت در این کشور و رواج جلوه های مصرف گرایی بر روند غربی شدن زندگی مردم و اقتصاد این کشور تسریع بخشید. ورود برخی از مارک های غربی که مصرف گرایی را اشاعه می کنند و فعالیت شرکت های آنان در خاک ایران قابل اغماز نیست.
اخوان با بیان اینکه به خاطر پایبندی مردم ایران به مذهب، گرایش آن ها به سوی مصرف گرایی به سادگی ممکن نیست، گفت: البته با روندی که رسانه ملی در پیش گرفته است، این راهبرد به نفع منافع کشورهای سرمایه داری قابل تبیین است.
وی به حربه برنامه ریزی شده کشورهای غربی برای سست کردن بنیان اقتصاد و قدرت در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: سرمایهگذاری های گسترده و تدریجی در بانک های ایران و افزایش پایه پولی کشورمان آسیب پذیرترین نقطه در وارد کردن ضربه به بدنه اقتصاد و سیاست می تواند باشد.
این دانشجوی رشته اقتصاد و بازرگانی تصریح کرد: خارج کردن ناگهانی سرمایه ای که به واسطه شرکت های غربی در بانک های ایران سرمایه گذاری شده است، باعث ورشکستگی بانک مذکور و بی ارزش شدن پول ملی شده و دولت برای پر کردن خلاء پیش آمده مجبور به اخذ وام های بین المللی می شود.
اخوان آغاز فعالیت شرکت های خاص سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را پیش شرط کشورهای وام دهنده دانست و گفت: روند وام گیری، کشور متقاضی را تحت نفوذ و سیطره کشور وام دهنده در می آورد و اسباب سپرده شدن مدیریت به کشور دوم را فراهم میکند.
وی گفت: سرمایه گذاران صهیونیستی با سرازیر کردن سرمایه و خروج یکباره آن از کشورهای موسوم به ببرهای جنوب آسیای شرقی مانند سنگاپور، تایلند، اندونزی و لائوست این ملل را ورشکسته کردند، کشورهای مذکور برای حفظ تراز تجاری، جلوگیری از تنزیل ارزش اقتصادی و حیف و میل شدن سرمایه خود مجبور شدند که از آمریکا وام بگیرند.
این دانشجوی بسیجی واردات ناگهانی و بی رویه کالاهای خارجی را زمینه ای برای نابود کردن صنایع درحال رشد و پایه ای دانست و ادامه داد: شرکت هایی مانند گیتی پسن اصفهان، اسنوا، مجمعی از شرکت های نساجی نیشکر خوزستان و ده ها شرکت دیگر که ظرفیت بالقوه و تراز تجاری بالایی دارند در اثر واردات کالا ورشکست شده اند.
اخوان ماهیت و کلید حل مشکلات دولت یازدهم را افزایش روابط اقتصادی با دولت های توسعه یافته عنوان کرد و گفت: نکته جالب قضیه مذکور آن است که حزب کارگزار و این دولت، کلید حل مشکلات ایران را ارتقا ارتباط اقتصادی با کشور های غربی عنوان می کنند و از سوی دیگر روابط فرهنگی و اجتماعی با کشورهای غربی را مذموم می دانند. با این تفاسیر آیا غرب نشسته است تا ما سیاست اقتصاد مقاومتی اجرا کنیم و به کشوری تاثیرگزار تبدیل شویم؟
وی خاطرنشان کرد: جلوگیری از روند ذکر شده نیازمند نظارت و مسدود کرده راه سودجویان مزدور است.