به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، روز گذشته در همایش «تصویر قلم» که در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد، براهیم حاتمیکیا، کارگردان فیلم «چ»؛ مسعود دهنمکی، کارگردان «معراجیها» و نرگس آبیار کارگردان «شیار 143» مورد تقدیر قرار گرفتند.
در ابتدای این همایش که بههمت مؤسسه فرهنگی شهید آوینی برگزار شد، میزگردی با حضور وحید جلیلی، علیرضا رضاداد و مسعود دهنمکی با موضوع «ردیابی اندیشههای سید شهیدان اهلقلم در آثار داستانی و مستند در دو دهه اخیر» برپا گردید.
پس از میزگرد و در پایان این همایش ضمن تقدیر از عوامل سه فیلم سینمایی «شیار 143»، «چ» و «معراجیها»، ابراهیم حاتمیکیا در سخنانی گفت: پریروز برای من روز خوبی بود، چون صبح فهمیدم بهخاطر فیلم «چ» میتوانم خدمت آقا برسم؛ ایشان در مراسمی سر وقت نماز خیلی نسبت به من و فیلم «چ» محبت داشتند و با چهرهای بشاش راجع به این فیلم توضیح دادند و نسبت به چمرانی که ساخته شده است بسیار علاقهمند بودند. پریروز دو خبر خوب به من رسید، یکی خبر دیدار آقا بود و دیگر این خبر نظرسنجی وزارت ارشاد از مردم که در روزنامهها هم منتشر شد.
ابراهیم حاتمیکیا در ادامه گفت: من اهل اینقدر صحبت کردن نیستم، ولی وضعیت موجود و اصرار دوستان باعث شده که من حرفهایی را بزنم که فحش هایی را هم در رسانهها داشته است.
وی با ذکر خاطرهای گفت: یادم هست که هشت سال پیش سفری به کرمان داشتم و صحبتهای خصوصی را در یک جمع معدودی بیان کردم و فکر نمیکردم از این جمع هشت نفری حرفهای من به بیرون برود، اما وقتی به تهران رسیدم، دیدم که حرفهای من تیتر روزنامهها شده! یادم است انتقادی که به مرحوم ایرج قادری داشتم در روزنامههای آن روز منعکس کرده اند.
کارگردان فیلم «چ» اضافه کرد: من خیلی دوست ندارم که در سایتها دیده شوم، ولی وقتی میبینم که کاری نمیشود، چارهای ندارم. باید این فضا را حفظ کرد و این حرفها را باید گفت که ما از کجا آمدهایم و برای چه آمدهایم و چه میخواهیم بگوییم و اینکه میخواهیم بگوییم همان چیزی است که برای بچه های هنرجوی سینما مهم است.
حاتمیکیا با اشاره به نقدهایی که راجع به فیلم «چ» شده است، گفت: در این نقدها کمتر دیدم که بهزبان دلسوزانه ارزشی حرف بزنند و بیشتر بر تکنیک تکیه میکنند که آن هم بهخاطر درگیر شدن با ظرف موضوع است و البته در جای خود اهمیت دارد، ولی اینکه برای چه آمدهایم مهم است که باید در نقدها آن را در نظر گرفت.
وی اضافه کرد: من البته به بچههایی که تازه وارد این فضا میشوند، حق میدهم؛ چون زمانی که من وارد فضای سینما شدم زمان جنگ بود و صراحتاً جای ما معلوم بود و فضای ما بهنظر آسانتر میآمد، اما حضور بچهها در این دوره در حوزه سینما مانند حضور بچهها در روایت فتح در دوره پس از جنگی است که آقامرتضی وارد آن فضا شد و تا حدی سراغ بچههایی که در جنگ بودند رفت و مستندهای خوبی ساخت. امروز بعد از یک دوره، یک غم نوستالژیک ما را گرفته و دیگر انگار به آینده و حال فکر نمیکنیم؛ امروز یکجور دخمهوار به زمان حال فکر نکرده ایم.
وی با اشاره به برنامه روایت فتح در سالهای پس از شهادت سیدمرتضی آوینی گفت: من در جایی به بچههای روایت فتح معترض بودم که باید وارد بحث روز شوند و حرفهای نسل جنگ را با همان شاخصهای زمان خود تعریف کنند. از جاهایی خط قرمزها و ممیزیها مطرح شد و فرود روایت فتح هم آغاز گردید، بهگونهای که الآن اصلاً آن را تعقیب نمیکنم.
کارگردان فیلم سینمایی «چ» اضافه کرد: برای هنرجویانی که میخواهند به عرصه سینما ورود کنند کمی سخت است و باید هم اینطور باشد؛ چرا که اگر آسان بود همهکس به این حوزه ورود میکردند. مدرسان عزیزی هم که میخواهند درس بدهند باید جهت را مشخص کنند که هنرجو را برای جشنوارهها تربیت میکنیم یا برای ایران اسلامی خودمان، البته همه اینها به این برمیگردد که زیرساختها چگونه شکل میگیرد، آن نسلی که باید از اینجا شکل بگیرد باید پای یکسری حرف ها بایستد و از هجمهای که هست، نترسد.
حاتمیکیا ضمن تشکر از وزارت ارشاد بهخاطر نظرسنجیای که درباره سینما و محبوبترین سینماگران انجام داده است، گفت: جا دارد از مسئولان وزارت ارشاد بهخاطر این نظرسنجی که انجام دادند تشکر کنم.
وی با اشاره به مطالبی که در سایت های مختلف نوشته می شود، ادامه داد: وقتی در بین مطالب منتشر شده فحش میشنوی، با خود میگویی که چقدر منفور شده ای، ولی وقتی که به جامعه برمیگرد، میبینی خبری از آنچه که در این سایتها میبینی، نیست.
کارگردان فیلمهای «آژانس شیشهای» و «از کرخه تا راین» اضافه کرد: دهنمکی کتکخورش در این چیزها ملس است، ولی من، تازه وارد اینگونه فضا شدم. واقعاً هم اینطور است؛ چون گمراه میکند. این لازم است که ما گمراه نشویم از این جماعت پای مانیتورنشین و دست به کیبوردها که هر لحظه نظر میدهند، اینها سپاهشان بزرگ نیست، جنجال هایشان بزرگ به نظر میآید، ولی وقتی وارد جامعه میشوی میبینی که اینها در جامعه چندان بزرگ نیست.
حاتمیکیا ادامه داد: این تشکیلاتی که مربوط به فضای اینترنتی است شبیه یک خانه تیمی شده که در ارتباط با هم قوی شدهاند و گمان میکنند آنچه فکر میکنند در جامعه هم به این صورت است.
وی در آخر گفت: واکنشهای مردم در انتخابات ایران نشان میدهد که خیلی نمیتوان به این شکل سایتها توجه کرد؛ ما باید حواسمان باشد که خیلی گمراه نشویم و از آنچیزی که باید مصرّ به گفتنش باشیم، دست نکشیم.
در پایان این همایش و پس از اقامه نماز جماعت، فیلم سینمایی «چ» اکران شد.