کد خبر:۳۰۶۹۸۴
حجت الاسلام مصباحی مقدم در مشهد:

در اقدامات دولت اثری از اقتصاد مقاومتی نیست/ گام دوم هدفمندی یارانه‌ها شوک قیمتی وارد نمی‌کند

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی مقتضیات و الزاماتی دارد که نیازمند یک کار جدید است بیان داشت: مجلس برای تحقق این امر آغاز به کار کرده و این در حالی است که اقدامات فعلی دولت نشانه‌ای از رویکرد اقتصاد مقاومتی ندارد.
در اقدامات دولت اثری از اقتصاد مقاومتی نیست/ گام دوم هدفمندی یارانه‌ها شوک قیمتی وارد نمی‌کند

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم امشب در نشست خبری که توسط جامعه اسلامی دانشجویان در مشهد برگزار شد با اشاره به قانون اجرای هدفمندی یارانه ها بیان داشت: این قانون از سال 87 تصویب شد و تکلیف کرد طی برنامه پنجم قیمت حامل‌های انرژی به قیمت فوق خلیج فارس نزدیک شود که 90 درصد قیمت فوق را حداقل مبلغ قرار دادیم؛ این کار طی پنج مرحله انجام می‌شود که شیب اول هدفمندی یارانه‌ها 60 درصد مسیر را طی کرده اگر چه مسائلی به وجود آمد که مجددا فاصله ما با نقطه هدف بیشتر شد.

 

وی با بیان اینکه در گام دوم هدفمندی یارانه‌ها گام ملایم برخواهیم داشت افزود: در مرحله دوم هدفمندی شوک قیمتی وارد نمی‌شود و دولت اعلام کرده برای رسیدن به گام نهایی نیازمند هفت سال هستیم که این نشان می‌دهد تغییر قیمت ها زیاد نخواهد بود.

 

اصلاح قیمت‌ها شوک تورمی بالایی ندارد

 

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه اصلاح قیمت‌ها شوک تورمی بالایی ندارد، عامل اصلی تورم در کشور را رشد نقدینگی به صورت بی‌رویه دانست و بیان داشت: دولت با اقداماتی که انجام داده جلوی نقدینگی را گرفته که اگر این رویه ادامه یابد شاهد شیب نزولی تورم خواهیم بود.

 

مصباحی مقدم با اشاره به اینکه تورم از 49 درصد به 19 درصد رسیده است گفت: ما هنوز تورم فروردین ماه سال جاری را نداریم؛ اما شیب تورم در کشور نزولی است. دغدغه مردم پایین آمدن قیمت‌هاست ودولت نیز درصدد است رشد تورمی را پایین بیاورد.

 

وی با اشاره به نقش نظارتی مجلس خاطرنشان کرد: دولت در میدان است و مجلس نیز وظیفه نظارتی دارد. در جلساتی که به صورت علنی و غیرعلنی داشتیم و کمیسیون‌ها گزارش خود را ارائه کردند اظهارات کارشناسی در مقابل نماینده دولت ارائه کردیم.

 

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به ثبت نام مرحله دوم یارانه‌ها اشاره کرد و گفت: اخیرا دولت اعلام کرده ده‌ میلیون نفر نیازمند دریافت یارانه‌ها نیستند و توان مالی خوبی دارند. همچنین دولت خواسته که این افراد داوطلبانه از گرفتن یارانه‌ها انصراف دهند.

 

حجت الاسلام مصباحی مقدم در خصوص طرح راهبرد سوم که توسط خودش، توکلی و بحرینی به دولت ارائه شده گفت: این طرح مورد استقبال کارشناسان دولت قرار گرفت ولی اجرایی نشد، اصلاح قیمت‌ها نشان می‌دهد که دولت به دنبال اجرایی کردن آن نیست.

 

وی به دادن کارت زردهای مجلس به دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: مطرح شدن استیضاح وزیران غیر از عملی شدن آن است، مجلس از آغاز روی کار آمدن دولت جدید حمایت خود را از این دولت اعلام کرده است و بنا را بر تعامل مثبت گذاشته که این امر را در دادن رای اعتماد به وزرا شاهد هستید.

 

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در خصوص برخی از کارکردهای وزیر علوم و وزیر فرهنگ و ارشاد بیان داشت:‌ کارت زردهای ما جنبه هشدار داشت که این هشدارها در عزل و نصب روسای دانشگاه‌ها موثر واقع شد و در وزارت فرهنگ نیز ترمزی نه چندان جدی بود.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه از دولتی که شعار اعتدال می‌دهد انتظار سعه صدر بیشتری داریم گفت: اگر اعتدال در عزل و نصب‌ها و سایر حوزه‌های دولت دیده نشود این امر مورد خدشه قرار می‌گیرد.


هنوز قیمت بنزین به صورت صریح و شفاف روشن نشده است

 

وی در خصوص قیمت بنزین گفت: هنوز قیمت بنزین به صورت صریح و شفاف روشن نشده است.

 

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تأکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی مقتضیات و الزاماتی دارد که نیازمند یک کار جدید است، اظهار کرد: مجلس برای تحقق این امر آغاز به کار کرده و بندهای 24 گانه ابلاغیه اقتصاد مقاومتی رهبر معظم انقلاب را بررسی می‌کند اگر نیازمند به قانون گذاری و یا اصلاح قانونی باشد انجام می‌دهد. این کار باید انجام بگیرد تا دولت اقداماتی در زمینه اقتصاد مقاومتی انجام دهد در غیر این صورت اقدامات هم‌اکنون دولت نشانه‌ای از رویکرد اقتصاد مقاومتی در آن نیست.


وی با بیان اینکه واردات بنزین در طی سال‌های گذشته متوقف نشده و هنوز تولید بنزین در کشور به نقطه مصرف آن نرسیده بیان داشت: ما روزانه 70 میلیون لیتر مصرف بنزین در کشور داریم که میزان تولید ما 60 میلیون لیتر است و همین امر سبب واردات بنزین می شود که گاهی بنزین سوپر (وارداتی) را مستقیم عرضه می‌کنیم یا گاهی با بنزین تولیدی مخلوط می‌کنیم.
 

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تأکید کرد: اگر اصلاح قیمت بنزین با قیمت پایین صورت بگیرد امکان دارد با کاهش مقدار مصرف و نیز بی‌نیازی به واردکردن بنزین روبرو باشیم، اما اگر دولت به صورت ملایم می‌خواهد اصلاح قیمت کند این امر مقدار مصرف را افزایش می‌دهد چون سالانه یک میلیون خودرو به همراه خودروهای وارداتی که وارد بازار می‌شوند باعث افزایش مصرف می‌شود.

 

وی در زمینه خودروهای فرسوده گفت: خودروهای فرسوده هنوز از حمل ونقل کشور خارج نشده‌اند و دولت باید اقدام جدی در این زمینه انجام دهد در غیر این صورت مصرف بنزین بیشتری خواهیم داشت.

 

مصباحی مقدم با بیان اینکه دولت باید سعه صدر بیشتری در قبال منتقدان داشته باشد در خصوص روزنامه‌های توقیف شده در این دولت گفت: دولت نباید این‌گونه واکنش نشان دهد مواضع روحانی حکایت از صبر و تحمل دولت دارد ؛اما برخی واکنش‌ها چیز دیگری را نشان می‌دهد. امیدوارم فضای گفت‌وگوی سالم بین دولت و منتقدان به وجود آید.

 

سه عامل تورم در کشور

 

وی بیان داشت: تورم معلوم عوامل متعددی است که می‌توان به تبدیل درآمد نفتی، ارز به ریال اشاره کرد که با فروش به بانک مرکزی صورت می‌گیردف همچنین در آمد خارجی بانک مرکزی نیز باید افزایش یابد.


حجت الاسلام مصباحی مقدم ادامه داد: دولت از ابتدای کارش تا پایان سال گذشته نقدینگی جدیدی وارد نکرده است که اگر این رویه دولت ادامه یابد با یک عامل مهم در مهار تورم روبرو خواهیم بود.


رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس موانع ساختاری تورم را از دیگر عوامل تورم دانست و افزود: دولت برای سهولت کسب و کار که نیازمند نیروی انسانی دولت در بخش کشاورزی و معدن و صنعت است می‌بایست اصلاحاتی را انجام دهد.


مصباحی مقدم به انتظارات تورمی به عنوان سومین عامل تورم اشاره و تصریح کرد: دولت با اطلاع رسانی خود آرامش را بر مردم حاکم کند، برای اصلاح حامل‌های انرژی دولت قبلی، هنر مهار انتظار تورمی داشت که این دولت نیز به این مهم توجه کند.
حجت الاسلام مصباحی مقدم در مورد حذف صندوق توسعه ملی گفت: اصل قضیه هنوز شفاف نشده برای همین توضیحی نمی‌دهم.

 

وی همچنین در خصوص مدیریت جهادی در قوه مقننه گفت: مجلس اهتمام بیشتری برای فعالیت خود در قانون‌گذاری و نظارت داشته باشد و امیدواریم شاهد اهتمام بیشتر نمایندگان نسبت به مسائل مختلف کشور باشیم. بخش نظارتی مجلس نیز باید قوی‌تر عمل کند اما این را بدانیم که سهم مجلس در اداره کشور به صورت نسبی کمتر از دولت است.
 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار