به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حمید رضا بهرامی امروز در نشست تخصصی هفته سلامت در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: با وجود شعار سازمان جهانی مبنی بر موجودات کوچک، تهدیدات بزرگ پس از برنامه کلنگر و دقیق رهبر انقلاب بر آن شدیم تا به دنبال احیای نهضت پیشگیری باشیم.
وی افزود: در شورای معاونان به دنبال پیگیری بحث خود مراقبتی شدیم و با توجه به فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر خود مراقبتی و پیشگیری شعار خود را تنظیم کردیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در ابلاغیه رهبر انقلاب در قالب سیاست های کلی نظام سلامت بر پیشگیری تاکید شده است، بیان داشت: سیاست های عنوان شده از سوی رهبر انقلاب بسیار هوشمندانه و به صورت یک رشته در هم تنیده است.
بهرامی با بیان اینکه باید به دنبال ایجاد تغییر در ذهن مردم باشیم، تصریح کرد: ما باید اطلاعات را از قالب آئین نامه خارج کرده و به صورت یک باور در مردم ایجاد کنیم تا بتوانیم تغییرات آن را در مردم بخوبی ببینیم.
وی افزود: بحث خود مراقبتی شعاری بر اساس فرمایشات رهبر انقلاب است و خانواده به عنوان کانون تربیت و تغییر باید در این راستا فعال شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: نهادهای مردمی نیز سهم بسیاری در ایجاد این باور که باید در ابتدا از دچار شدن به بیماری پرهیز کنیم و پس از آن به دنبال درمان باشیم، دارند.
بهرامی در ادامه به تلاش دولت در توجه به سلامت مردم اشاره کرد و گفت: دغدغه وزارت بهداشت اکنون نگرانی از پرداختهای سلامتی مردم است و تلاش دارد تا این مورد را به حداقل برساند.
وی افزود: بخش درمان متاسفانه 80 درصد اعتبارات سلامت را میبلعد و ما باید تلاش کنیم تا بیماری را کنترل و راه مراجعه مردم به دلیل بی توجهی در پیشگیری را ببندیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به برگزاری همایشی در هفته سلامت اشاره کرد و افزود: در اوایل هفته همایشی در سالن شهید چمران بیمارستان قائم برگزار و از زحمت کشان حوزه سلامت دعوت و تقدیر میشود.
بهرامی در ادامه با انتقاد از رشد بی رویه حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ بیان داشت: متاسفانه رشد حاشیه نشینی یعنی فشار مضاعف بر حوزه درمان و سلامت.
وی ادامه داد: در زبان ساده حاشیهنشینی به معنای دوبار هزینه کردن دولت در خدمات مختلف از جمله بهداشت و سلامت برای افراد ثابت در قالب تغییر مکان اسکان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: برای یک فرد مهاجر از روستا به شهر یک بار دولت در روستا هزینه درمان را در قالب خانه بهداشت ارائه داده است و با مهاجرت به شهر این بار بر دوش مسئولان شهری می افتد؛ در حالی که اعتباراتی برایش در نظر گرفته نشده است.
بهرامی با بیان اینکه مشهد یک میلیون حاشیه نشیین دارد، بیان داشت: متاسفانه سرعت رشد حاشیه نشینی مانع از توسعه میشود و این یعنی رشد جرم پذیری و جرم خیزی و در کنار آن مستعد بودن در ایجاد بیماری و مشکلات سلامت دیده میشود.
وی گفت: در جلسه اخیر با مسئولان خود در تهران برآورد شد 900 میلیارد تومان برای پوشش 8.5 میلیون حاشیه نشین باید اختصاص پیدا کند آن هم در قالب خرید خدمات که بهینه نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سهم ما در این برآورد 10 درصد از محل درآمدهاست که امیدواریم بتوانیم با کنترل حاشیه نشینی این مشکل را رفع کنیم.