به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، محسن آرمین صبح امروز در سمینار علمی «بحران تدبیر و امید در دریاچه ارومیه» که توسط انجمن علمی دانشجویان رشته مرتع و آبخیزداری در دانشکده کشاورزی برگزار شد، به بیان بایدها و نبایدهای سیاستگذاری در خصوص نجات دریاچه ارومیه پرداخت.
وی گفت: با توجه به شدت یافتن فجایع زیست محیطی دریاچه ارومیه در سالهای اخیر و خطر گستردگی پیامدهای آن در سال های نه چندان دور آینده، دیگر نمی توان با وعده و شعارهای سیاسی و تبلیعاتی مردم را اقناع کرد.
استاد گروه مراتع و آبخیزداری دانشگاه یاسوج افزود: دولت یازدهم با آگاهی از این مسئله از همان آغازین روزهای شروع فعالیت، گامهای مهمی را برای بررسی ابعاد مختلف این بحران برداشته است و به نظر می رسد که سعی دارد با اتخاذ تدابیر مهم و مؤثر امید و زندگی را به نگین آذربایجان باز گرداند.
آرمین با اشاره به برخی از اقدامات دولت جدید در خصوص وضعیت این دریاچه گفت: یکی از اقدامات دولت در این زمینه مشارکت مؤثر در برگزاری کارگاه ها و نشست های هم اندیشی است که در این جلسات کارشناسان حوزه های مختلف راجع به ابعاد مختلف این بحران شامل دلایل ایجاد، پیامدها و راه کارهای حل آن تبادل نظر می کنند.
وی افزود: این جلسات تا وقتی مفید است که دولت بعد از مدت زمانی پا را فراتر نهاده و سعی در اجرایی کردن تصمیمات اتخاذ شده بکند و فقط این نباشد که در این جلسات راه کارهایی ارائه شود که حتی آوردن آنها روی صفحه کاغذ هم مشکل باشد.
استاد گروه مراتع و آبخیزداری دانشگاه یاسوج ادامه داد: مشکل دریاچه ارومیه با وعده و شعار سیاسی حل نمی شود و باید به فکر راه کار عملی و اجرایی برای این بحران بود.
آرمین به راه کار های پیش رو اشاره کرد و گفت: بهترین راهکار اجرایی حل بحران، از میان مجموعه ای از راه کارهای بالقوه انتخاب میشود که لازمه این کار ارزیابی راه کارهای ارائه شده بویژه از نظر قابلیت اجرا، هزینه های اقتصادی و سایر عوامل مؤثر است.
وی به برخی سیاسی کاری ها در این مسئله اشاره کرد و گفت: دریاچه ارومیه مانند فردی است که در حال اهتزار است، درست نیست در این شرایط به دنبال مقصر خواندن سازنده ماشین، وزارت راه یا راننده باشیم. عملکردها میتواند نقد شود؛ اما متهم و محاکمه کردن سازمان، مدیر یا فردی نتیجهای برای نجات دریاچه ارومیه نخواهد داشت.
استاد گروه مراتع و آبخیزداری دانشگاه یاسوج افزود: وضعیت دریاچه ارومیه ناشی از عملکرد همه از جمله وزارت نیرو، سازمان حفاظت محیط زیست، مدیران محلی و مردم است که باید در رفتارشان تجدیدنظر کنند و ببینند که عملکرد چگونه بوده که نتیجه چنین شده است./200ب2/