کد خبر:۳۱۷۶۳۸
با رای مجلس؛

کلیات طرح مربوط به اختصاص درصدی از مالیات‌های وزارت کشور به شوراها رد شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح الحاق یک تبصره به ماده 39 مالیات بر ارزش افزوده به کلیات این طرح رای منفی دادند.
کلیات طرح مربوط به اختصاص درصدی از مالیات‌های وزارت کشور به شوراها رد شد

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، نمایندگان در نشست علنی امروز ( سه‌شنبه 30اردیبهشت) مجلس شورای در اسلامی کلیات طرح الحاق یک تبصره به ماده 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده که توسط شورای عالی استان‌ها تهیه شده است را با 94 رای موافق، 108 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر در جلسه با آن مخالفت کردند.

 

علیرضا خسروی در موافقت با طرح الحاق یک تبصره به ماده 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: در نظام شورایی کشور شوراهای اسلامی شهر و روستا، شورای پایه است و با انتخاب مردم شکل می‌گیرد. شورای بخش، شهرستان و شورای عالی استان به عنوان شورای فرادست به صورت انتخاب مستقیم شکل می‌گیرد.

 

نماینده مردم سمنان و سرخه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شورای استان و شوراهای عالی استانها محل بروز نخبگان است تجارب گذشته هم نشان داده که از دل شوراهای روستایی افرادی به شوراهای عالی استانها راه پیدا کرده اند که ما نباید شوراهای فرا دست را به عنوان یک واحد اداری مرتبط با فرمانداری،‌استانداری یا وزارت کشور تلقی کنیم.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر بودجه کشور از 4 محل تامین می‌شود که یک محل زکات، محل دیگر دولت، یک محل عوارض و یک بخش از طریق شهرداری‌ها است، در این پیشنهاد یک منبع موثق درنظر گرفته شده است که باید به آن دقت کرد.

 

عضو کمیسیون عمران مجلس افزود: تصویب این طرح بخشی ازمشکلات فرادستی را حل می‌کند از این رو از نمایندگان مجلس تقاضا دارم که به این طرح رای مثبت دهند.

 

همچنین ایرج ندیمی نیز به عنوان موافق این طرح گفت : شوراها و شورای عالی استان در کشور با استفاده از قانون شکل گرفته است اگر قانونی نوشته شود که نتوان آنرا اجرا کرد هیچگونه فایده ای ندارد.

 

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی افزود: اما اگر قرار است شورای عالی استانها به وظایف خود عمل کند آیا بدون امکانات این امر محقق می‌شود اینکه دوستان می‌گویند این طرح مغایر اصل 75 قانون اساسی است موضوع نادرستی است چرا که اصل 75 قانون اساسی ناظر بر درآمد شهرداری ها و دهیاری ها نیست از این رو از نمایندگان تقاضا دارم که به این طرح رای مثبت دهند.

 

از سویی دیگر مهرداد لاهوتی به عنوان یکی دیگر از موافقان این طرح گفت: آن چیزی که نمایندگان مخالف مطرح کردند در خصوص مشکلات و عملکرد شوراها است در حال حاضر 117 هزار شورا در کشور داریم که این شوراها به کمک دولت آمده و باری از دوش دولت کم می‌کند.

 

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر ضعفی در شهر تهران و دیگر شهرهای کشور وجود داشت نگاه مردم باید به چه سمت و سویی بود مسلم است که نگاه مردم به سمت دولت و شهرداریها می‌باشد در حال حاضر که شوراها در کشور تشکیل شده است نباید به حال خود رها شوند.

 

وی تصریح کرد: برخی از شوراهای فرادستی هیچ منابعی را در اختیار ندارند از این رو نمی‌توانند به وظایف قانونی خود عمل کنند از این رو این طرح بسیاری از مشکلات عالی استانها را حل می‌کند.

 

گفتنی است نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان بررسی این طرح به کلیات آن رای منفی دادند. از سویی دیگر آصفری ، قاضی پور،‌مقیمی و سلیمی در اخطار اصل 75 قانون اساسی به این نکته اشاره کردند که بودجه این طرح مشخص نیست که لاریجانی در پاسخ به اخطار این نمایندگان گفت که این اخطار وارد نیست.

 

اما قاضی پور در اخطاری دیگر، گفت: این طرح مغایر تبصره 2 ماده 117 قانون برنامه است که رئیس مجلس این اخطار را وارد اعلام کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار