گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حسین مسافر آستانه، کارگردان تئاتر و سینما راجع به وضعیت سینمای ایران گفت: وقتی وضعیت سیاسی و اجتماعی و آنچه موقعیت ایران در جهان کنونی در مقابل هجمههایی که وجود دارد را بررسی کنیم، میبینیم که الآن روزنه امیدی باز شده که مقداری از فشارهایی که علیه کشورمان گذشته وجود داشته، کم رنگ شده، قطعا سینما میتواند در ایجاد روزهای روشن و بارقههایی از امید موثر باشد.
وی ادامه داد: درمورد توصیه رئیس جمهور هم باید گفت که این توصیه در واقع در مورد همین اثر بود و این که اگر ما به روایت و انتشار تلخیهای جامعه اصرار و تأکید داشته باشیم، جز اینکه جامعه را خراب کنیم کار دیگری انجام ندادهایم؛ هرچند که این تلخیها واقعیت داشته باشد.
بنابراین سینما یک رسالت بزرگ دارد و آن، ایجاد روحیه سالم و امیدوار اجتماعی است که هنرمند میتواند در این زمینه نقش آفرینی کند.
مسافر آستانه در پایان با نگاهی به جشنواره سال گذشته بیان کرد: نمونههایی که به مفهوم سینمای امید ارتباط داشته باشند، من نمیخواهم فیلم خاصی را نام ببرم؛ اما به نظرم در این جشنواره در کنار اینکه خیلی از فیلمها نگاهی به مسئله امید نداشتند؛ اما فیلمهایی هم بودند که امید آفرینی داشتند.
مثلا فیلمی در جشنواره بود که حتی از نظر مخاطبان هم برتر شد، این فیلم روزنهای به امید بود و با تکیه بر گذشته یک نگاه جدیدی به وضعیت موجود داشت. این فیلم با اینکه موضوع دفاع مقدسی داشت؛ اما فیلمی بود که انسان را به ارزشهای خودش امیدوار میکرد و ارزشهای جامعه را که در این سالها به دست فراموشی سپرده شده بود یا در خیلی از فیلمها فراموش شده بود را یادآوری میکند.