به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بورس اوراق بهادار تهران که هفته پیش نیز با افت همراه بود، هفته جاری را نیز تماما منفی به پایان برد و در آخرین روز معاملات در ارتفاع 76 هزار و 67 واحدی قرار گرفت که نسبت به روز مشابه هفته قبل 700 افت را به ثبت رساند.
بر اساس این گزارش عملکرد تالار شیشهای در این هفته به شرح زیر بود:
شنبه: با از سرگیری معاملات در روز شنبه شاخص کل بورس به تبع رونق معاملات در تعداد محسوسی از نمادهای مالی، پتروشیمی، انفورماتیک، سیمانی، دارویی و برخی دیگر از گروههای کوچکتر در مسیر صعود قرار گرفت اما رفته رفته با منفی شدن فضای معاملات در گروه خودرویی و معاملات پر حجم در محدوده منفی برخی از نمادها همچون وساپا و پترانس، ثبات نسبی را تجربه کرده و در ادامه سیری رو به افول را در پیش گرفت. همچنین روند رو به افولی نیز در گروه پالایشی شکل گرفت و رمپنا نیز در گروه فنی مهندسی فشاری را بر شاخص در جهت نزولی پدید آورد. بدین ترتیب بخش عمده رشد شاخص خنثی شد. در ادامه معاملات نسبتا پر حجم در محدوده مثبت برخی نمادها مانند وصندوق حمایت جزئی را از شاخص پدید آورد. روند رو به افول شاخص در نهایت این نماگر را در ساعت پایانی معاملات وارد محدوده منفی شاخت و این نماگر با شیبی منفی اما سیر آرام سیر حرکتی خود را تا پایان زمان بازار ادامه داد.
یکشنبه: در شروع معاملات این روز شاهد تسلط جوی منفی در بسیاری از گروههای کوچک و بزرگ بازار بودیم و همین امر نیز شاخص کل را در سراشیبی سقوط قرار داد. افت قابل ملاحظه نمادهای خودرویی، پتروشیمی، فلزی، بانکی و سرمایهگذاری و برخی از تک سهمها همچون رمپنا در این روند بسیار تاثیرگذار بود و در مقابل معدود نمادهابب در گروههای مختلف از جمله والبر و شبهرن در مقابل این روند قرار گرفتند. در ادامه تضعیف بیش از پیش معاملات در گروههایی همچون خودرویی؛ بانکی؛ سیمانی و سرمایهگذاری شاخص را بیش از پیش پایین آورد. بدین ترتیب شاخص در میانه معاملات نیمه کانال 76 هزار واحدی را نیز از دست داد اما باز هم به سیر نزولی خود ادامه داد. پس از این برهه، عرضه بخشی از صف خرید ونوین به سورت مقطعی از شاخص حمایت کرد اما باز هم روند نزولی شاخص تا پایان زمان بازار ادامه یافت.
دوشنبه: با از سرگیری معاملات در روز میانی این هفته شاخص کل بورس تحت تاثیر عرضه صف خرید ونوین به محدوده مثبت وارد شد اما به سرعت تحت تاثیر افول نمادهای خودروسازی و روند تقریبا منفی حاکم بر گروههایی همچون بانکی و سرمایهگذاری، پتروشیمی، سیمانی، معدنی و برخی از فلزیها و جو مبهم سایر گروهها در مسیر نزولی قرار گرفت و به محدوده منفی خزید. در ادامه شاهد بازگشت نمادهای خودروسازی به درصدهای مثبت و همچنین بهبود مختصر جو حاکم بر گروههای فلزی بودیم که این امر از ریزش بیش از پیش شاخص جلوگیری کرد. در این میان شاهد حمایت جزئی نمادهای لیزینگی و تعدادی از نمادهای گروه انفورماتیک و تجهیزاتی از شاخص بودیم. در اداه افت بیشتر گروه معدنی و معاملات منفی در نمادهایی همچون ومعادن و همچنین منفیتر شدن فضای معاملات در پروه پتروشیمی شاخص را کمی از مواضع ایتدایی روز پایینتر برد. افت بیش از پیش فولاد نیز بر این وضعیت دامن زد. در نهایت نیز در نیم ساعت پایانی بازار تحت تاثیر فشار فروش وارد شده در گروههای مختلف برای تامین نقدینگی لازم به منظور خرید سهام شسپا در عرضه اولیه، شاخص بیش از پیش افت کرد.
چهارشنبه: با شروع معاملات در روز چهارشنبه به تبع رونق معاملات تعداد محسوسی از نمادهای گروه خودرویی، سیمانی و برخی تک سهمها همچون رانفور و وساپا، شاخص کل در مسیر صعود قرار گرفت اما در کمتر از نیم ساعت تحت تاثیر فضای منفی و بعضا مبهم سایر گروهها به ویژه بانکی، سرمایهگذاری و پتروشیمی سیری نزولی را در پیش گرفت. در ادامه رونق برخی از نمادها از جمله کگل از شاخص حمایت کرد تا مانع ورود این نماگر به محدوده منفی شد اما در نهایت تحت تاثیر فشار مضاعف نمادهای پالایشی از جمله شبندر و نمادهای بانکی، این نماگر سرانجام منفی شد. همچنین منفی شدن فضای معاملات در بسیاری از نمادهای سیمانی طی نیم ساعت پایانی معاملات نیز منجر به تزلزل بیش از پیش شاخص شد تا بدین ترتیب این نماگر این روز را نیز در محدوده منفی به پایان ببرد.