احمد نوحه گر در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در هرمزگان، در خصوص دیدگاه امام خمینی(ره) نسبت به مقوله فرهنگ بیان داشت: حضرت امام (ره) فرهنگ را زیر بنایی می دانست که خمیر مایه آن دین اسلام بود. حتی زیر بنای اخلاق در مسائل سیاسی، اجتماعی نیز فرهنگ است؛ اگر اقتصاد پویا می خواهیم فرهنگ اقتصادی زیر بنای آن است.
وی به نقش دانشگاه در زمینه فرهنگ اشاره کرده و افزود: دانشگاه در زمینه فرهنگی به عنوان جلو دار باید کدهایی تولید کند و به جامعه بدهد که جامعه بتواند براساس آن حرکت کند، همچنین دانشگاه ها با تقویت زیرساخت های فرهنگی خود، اقتصاد و سیاست را با مقوله فرهنگی مورد برسی قرار دهند.
رئیس دانشگاه جامع هرمزگان تصریح کرد: بزرگان ما، امام(ره) و رهبر انقلاب از ما می خواهند که خود را از فرهنگ های وارداتی دور کنیم، چون اسلام را داریم. دانشگاه و جامعه باید نیازهای خود را بر مبنای فرهنگ اسلامی تامین کنند.
نوحه گر در پاسخ به این سوال که شخصیت رهبر انقلاب را در مدت زعامت امت اسلامی پس از ارتحال امام خمینی(ره) چگونه می بینید، گفت: شخصیت امام طوری در مکتب اسلام پرورش یافته بود که براساس رفتارهای اسلامی و اخلاق شناخته شده بود و مردم طوری شیفته او بودند که چه در استقبال در بهمن 57 و چه در تشییع در خرداد 68 آن چنان حضور پیدا کردند که در مورد هیچ شخصیت سیاسی دیگری در جهان سراغ نداریم که این همه شیفته و علاقمند داشته باشد.
وی ادامه داد: بعد از ارتحال امام این انتظار وجود داشت که جانشین امام هم ویژگی های او را داشته باشد، ویژگی هایی مانند ساده زیستی، درایت و تدبیر، مدیریت و آینده نگری؛ زیرا امام(ره) مسیر را مشخص کرده بود و این ویژگی ها در شخصیت حضرت آیت الله خامنه ای تبلور پیدا کرد، و شخصیتی رهبری را بر عهده گرفت که در مکتب امام پرورش یافته و سیره و رفتار و عمل امام را دنبال می کند.
این استاد دانشگاه سایر شخصیت های سیاسی و مذهبی دنیا را قابل مقایسه با شخصیت مقام معظم رهبری ندانست و گفت: شخصیت های دیگر دنیا باید با خودشان مقایسه شوند. مقام معظم رهبری در سرتا سر نقاط کشور و حتی در دنیا، در مناطق ظلم ستیز به خاطر مردم دوستی و اخلاق مداری و مبارزه علیه استکبار مورد علاقه هستند.
نوحه گر افزود: بعضی از شخصیت ها و روسای کشورهای دیگر بیان کردند که ایران دارای رهبری است که صفاتی چون انسانی شایسته، شجاع، مدیر، مدبر و سیاستمداری را دارا می باشد و علاوه بر اقتدار، دانشمند نیز است، شخصیت علمی و علم شناسی و تکیه بر دانش از شاخصه های بارز دیگر ایشان است.
وی در خصوص نقش دانشگاه و دانشجویان در تحولات انقلاب اسلامی گفت: دانشگاه ها به عنوان قشر نخبه در جامعه نمی توانند از تحولات فرهنگی، مذهبی جامعه خود را جدا کند؛ بلکه در بطن جامعه حضور دارد. از قبل پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) دانشگاه و حوزه را محور صحبت های خود قرار داد و دانشگاه در خط مقدم مبارزه با استکبار و استبداد بود.
رئیس دانشگاه هرمزگان در مورد نقش دانشگاه ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب که حاصل اصلی تلاش های امام(ره) با تشکیل نظام اسلامی به ثمر نشست، دانشگاه به صورت عالمانه در جهت حل مسائل و مشکلات مورد نظر امام وارد شد و تا روستاها و مناطق دورافتاده حضور یافت، هم چنین براساس مولفه های نظام اسلامی به تقویت زیرساخت های نظام پرداخت.
نوحه گر به دفاع مقدس به عنوان زمینه دیگری از حضور دانشگاه اشاره کرد و گفت: در جنگ تحمیلی که انقلاب با یک فرصت اثبات خود مواجه شد. دانشگاه توانست خود را نشان دهد، شهدایی چون چمران و علم الهدی و شهدای دانشگاهی و دانشجویی دیگر در این عصر حضور پیدا کردند که توانمندی های نظام اسلامی در عرصه دانشگاه را نشان دادند و دانشگاه در این عرصه توانست سربلند بیرون بیاید.
وی بعد از جنگ را عرصه دیگری برای حضور دانشگاه دانست و گفت: دانشگاه در تحولات سیاسی و اجتماعی و اقتصادی جامعه بعد از جنگ نیز حضور داشت و این را تا مسائل هسته ای ده ساله اخیر می بینیم که دانشگاه در بطن این مسئله بوده و هست و با تقدیم شهدای هسته ای و در اثبات حقانیت نظام اسلامی در کنار سایر مردم فعالیت دارد و پرچم دار سیاست های نظام که راهبردهای امام و رهبری است در عرصه علمی دانشگاه بوده و تمام توان خود را در این زمینه گذاشته است.
رئیس دانشگاه هرمزگان انتظار الان نظام، رهبری و جامعه از دانشگاه را، تولید ثروت از علم در راستای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: اقتصادی که برپایه تولید علم از ثروت باشد تا نیاز جامعه را مرتفع و بازارهای جهانی را تسخیر کند. الان جامعه ما نیاز به کارهای عالمانه و بنیادی و پژوهشی و تولید علم دارد و کار دانشگاه تولید علم و تبدیل آن به فناوری است و ایران اکنون جزو 20کشور اول تولید کننده علم است.