آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۲۰۰۳
معاون زنگنه هشدار داد:

عقب‌ماندگی نفتی با آغاز برداشت نفت آذر توسط عراقی‌ها

همزمان با آغاز شمارش معکوس برای تولید نفت میدان مشترک آذر توسط عراق، شرکت ملی نفت ایران هم نسبت به تولید طلای سیاه این مدیان مشترک ایران توسط عراقی‌ها هشدار داد.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزای دانشجو»، رکن الدین جوادی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حاشیه بازدید از طرح‌های توسعه صنایع نفت و گاز در غرب کشور، با اشاره به شتاب بخشی به روند برداشت از میدان مشترک نفتی آذر گفت: برداشت عراق از این میدان مشترک در ماه‌های آینده آغاز خواهد شد؛ از این رو برداشت از این میدان باید توسط شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب شتاب بگیرد.

 

شرکت گازپروم روسیه پس از سال ها وقت کشی در طرح توسعه میدان مشترک نفتی آذر به جای امضای قرارداد با شرکت ملی نفت ایران با عراق قرارداد توسعه نیمه مشترک این مدیان نفتی (بدری) را امضا کردند.

 

در شرایط فعلی پس از جلوافتادگی نفتی عراق از ایران در توسعه میدان آزادگان جنوبی، شمارش معکوس برای دومین جلوافتادگی نفتی عراقی‌ها از صنعت نفت ایران به منظور آغاز تولید نفت در دومین میدان مشترک نفتی بین دو کشور آغاز شده است.

 

در حال حاضر عراق خود را برای آغاز تولید نفت از میدان بدری که با میدان آذر ایران مشترک است آماده می‌کند به طوری‌که گازپروم روسیه پس از دو سال وقت کشی در میدان آذر ایران این روزها خود را برای آغاز تولید نفت در نیمه مشترک آذر در عراق آماده می کند.

 

رویترز اخیرا با انتشار گزارشی، اعلام کرد: گازپروم نفت روسیه میدان نفتی بدری عراق را به شبکه خط لوله متصل کرده تا زیرساخت جدید برای انتقال روزانه 204 هزار بشکه نفت فراهم شود.

 

بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی وزارت نفت عراق، قرار است تا چند هفته آینده این کشور رقیب ایران در اوپک و بازار جهانی نفت تولید روزانه 15 هزار بشکه نفت از میدان مشترک آذر را آغاز کند.


تولید گاز در تنگ بیجار 3 برابر می شود

 

رکن الدین جوادی همچنین در خصوص افزایش ظرفیت تولید گاز در غرب کشور، گفت: ظرفیت توسعه و تولید میدان گازی تنگ بیجار تا 3 برابر تولید فعلی وجود دارد.

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: ظرفیت تولید روزانه هفت میلیون مترمکعبی گاز میدان تنگ بیجار، براساس مطالعات انجام شده، با توسعه این میدان به سه برابر افزایش و به 20 میلیون متر مکعب در روز می‌رسد.

 

به گفته این مقام مسئول با بررسی و مطالعات انجام شده از سوی مدیریت برنامه ریزی شرکت ملی نفت ایران، می توان با برداشت 5 ساله از میدان گازی تنگ بیجار و رصد و مطالعه مجدد ظرفیت این میدان را توسعه و به بیش از 20 میلیون مترمکعب در روز برسانیم.

 

معاون وزیر نفت همچین بر ضرورت توسعه پالایشگاه گازی در منطقه میدان تنگ بیجار برای فرآورش گاز این میدان تاکید کرد.

 

این مقام مسئول همچنین به مذاکرات صادرات گاز ایران به عراق اشاره کرد و افزود: با توجه به مذاکرات صادرات گاز به کشور عراق، توسعه میدان گازی تنگ بیجار از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار