گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود که از برخوردهای سلبی شهرداری تا وعدههای وزارت ارشاد، مقام معظم رهبری چگونه امام خمینی را توصیف کردند؟، خبر رحلت حضرت آیتالله مهدوی کنی تکذیب شد، چرا امام (ره) در ماه رمضان ازدواج کردند؟ و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
از برخوردهای سلبی شهرداری تا وعدههای وزارت ارشاد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ در سال 1387 مصوب شد که بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان به عنوان یک نهاد فرهنگی تاسیش شود، با این حال این بنیاد فعالیت رسمی خود را به منظور رونق بخشیدن به حوزه ادبیات داستانی و همچنین حمایت از نویسندگان در سال 1390 آغاز کرد که باید گفت از همان دوران تاکنون مورد بی مهری های مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفته است؛ به طوری که در زمان بهمن دری، معاون فرهنگی وقت دولت قبل موضوع کوچک شدن بنیاد ادبیات داستانی در وزارت ارشاد مطرح شد که این مسئله مشکلاتی را از قبیل مسائل مالی برای این بنیاد به همراه آورد.
البته مسئله کوچک سازی بنیاد ادبیات داستانی که مدت زیادی است از سوی مسئولان وزارت ارشاد مطرح شده نه تنها مشکلی از بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان حل نکرد، باعث باعث ایجاد مشکلات مالی و به تبع کاهش فعالیت های این بنیاد شد به طوری که این نهاد فرهنگی به دلیل مشکلات مالی و نداشتن ساختمانی برای خود مجبور شد در سال 1392 ساختمانی جدیدی در خیابان نجات الهی اجاره کند که همین مسئله خود سرآغاز شروع مشکلات بعدی بنیاد ادبیات داستانی شد، طبیعتا این مسائل باعث شد تا این بنیاد که با اقدامات و حمایت های خود از نویسندگان و نوقلمان توانسته بود بارقه امیدی را در دل این قشر از جامعه هنری کشور ایجاد کند و طبیعتا این مسئله تا حدی باعث ناامیدی نویسندگان شد.
مقام معظم رهبری چگونه امام خمینی را توصیف کردند؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، امام خمینی (ره) یکی از شخصیتهای برجسته جهان معاصر بود که نه تنها موافقان بلکه مخالفان نیز در بزرگی این شخصیت و تأثیرگذاری ایشان نه تنها در سطح ایران بلکه در سطح جهان شکی ندارند. در آستانه رحلت معمار انقلاب نگاهی داریم به دیدگاههایی که شخصیتهای مختلف درباره ایشان مطرح کردهاند.
مقام معظم رهبری:
- در حقیقت امام کبیر ما با قیام الهی خود جان ها را حیات بخشید و علوم الهی را احیا کرد و خداوند سبحان نیز همواره با امداد غیبی او را تأیید نمود. امام راحل قرآن مهجور را مشهور و سنت مستور را سنت مشهور و دین مهجور را دین مأنوس کرد.
- امام آن روح الله بود که با عصا و ید بیضای موسوی و بیان و فرقان مصطفوی به نجات مظلومان کمر بست، تخت فرعونهای زمان را لرزاند و دل مستضعفان را به نور امید روشن ساخت.
خبر رحلت حضرت آیتالله مهدوی کنی تکذیب شد
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، بر اساس پیگیری های صورت گرفته و علیرغم برخی شایعات، حضرت آیت الله مهدوی کنی در قید حیات هستند. این در حالی است که در ساعات اخیر اخباری مبنی بر رحلت حضرت آیت الله مهدوی کنی در برخی خبرگزاری های خارجی منتشر شده بود.
دیدار با مردی که از فراسوی باور ما آمده است
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ از دیداری با مردی که از فراسوی باور ما آمده است تا ناگفتههای اروپاییان از دانش دنیای اسلام. خبر اول اینکه:
دیدار با مردی که از فراسوی باور ما آمده است
مجلدات اول و دوم کتاب «سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما میآمد» که نادر ابراهیمی آن را در بین سالهای 75 تا 77 نوشته است٬ برای هشتمین نوبت از سوی انتشارات سوره مهر منتشر شد.
این کتاب ها که برای نخستینبار توسط حوزه هنری در سال 77 منتشر شده است همزمان با بیست و پنجمین سالگرد رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی تجدید چاپ شده است.
چرا امام (ره) در ماه رمضان ازدواج کردند؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، امام خمینی (ره) شخصیتی برجسته در تاریخ معاصر ایران و حتی جهان بود که شخصیت او ابعاد مختلفی داشت. ما بیشتر در مورد بعد سیاسی و اعتقادی شخصیت امام شنیدهایم در حالی که تأمل در بعد خانوادگی زندگی امام نیز میتواند به شناخت بهتر ما از شخصیت ایشان کمک کند. در این گزارش نگاهی داریم به بعد خانوادگی زندگی امام خمینی و به طور مشخص رابطهای که ایشان با همسرشان داشتند.
از خاطرات همسر امام (ره):
1. در حالی که رسم نیست در ماه رمضان ازدواج کنند، اما عروسی ما در ماه رمضان بود. آنقدر امام به درسشان مقید بودند که حتی برای ازدواجشان حاضر به تعطیل کردن درس نبود و میگفتند چون ماه رمضان درسهای حوزه تعطیل است وقت مناسبی برای عروسی ماست.
2. به مستحبات خیلی کار نداشتند، هر طوری که دوست داشتم زندگی میکردم. به رفت و آمد با دوستانم کاری نداشتند و اینکه چه وقت بروم و چه وقت برگردم، ایشان به درس و تحصیل مشغول بودند و من هم سرم به کار خودم بود.
هشدار آیتالله علم الهدی درباره ساختوسازهای شهر مشهد
سرویس فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛آیت الله علم الهدی در برنامه ثریا گفت با ادامه روند موجود در نحوه ساخت و سازها در مشهد مقدس، شاهد برخوردن هویت دینی این شهر خواهیم بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی سیما، آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه مشهد در برنامه این هفته ثریا با موضوع ساخت و ساز شهری در مشهد مقدس، نسبت به تبدیل شدن مشهد مقدس به مدلی شبیه جزیره کیش با ادامه روند موجود، هشدار داد.
وی تاکید کرد: بخش عمده ای از جریان فرهنگی ما که جزو اساس انقلاب اسلامی است، مساله حفظ فرهنگ دینی و سبقه حیات و زندگانی دینی مردم و جامعه است و این زمانی محفوظ می ماند که بتوانیم هویت محیط زندگی خود را در وابستگی به جریان دینی حفظ کنیم.
اگر امام، مسیحی بود، مسیحیان او را شفیع خود قرار میدادند
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، امام خمینی (ره) یکی از شخصیتهای برجسته جهان معاصر بود که نه تنها موافقان بلکه مخالفان نیز در بزرگی این شخصیت و تأثیرگذاری ایشان نه تنها در سطح ایران بلکه در سطح جهان شکی ندارند. در آستانه رحلت معمار انقلاب نگاهی داریم به دیدگاههایی که شخصیتهای مختلف درباره ایشان مطرح کردهاند.
پاپ ژان پل دوم، رهبر سابق کاتولیکهای جهان: «در مورد آیتالله خمینی(ره) و آنچه او در بخش وسیعی از جهان انجام داد، باید با احترامی عظیم و تفکری عمیق اظهار نظر کرد».
حافظ اسد، رئیس جمهور فقید سوریه: «امام خمینی(ره) با عظمت زیست و با عظمت دار فانی را به سوی ابدیت در حالی ترک کرد که با ارزشترین الگوهای ایمان، زهد و تقوا را در جهان امروز باقی گذاشت؛ امام خمینی با اقتدار تمام از ارزشهای اسلام دفاع کرد».
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، فیلمبرداری مستند داستان «گمنام» با محوریت شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس روز گذشته با حضور پیکر شهدا و خانوادههایشان در معراج آغاز گردید.
این مستند داستان به تهیهکنندگی بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) در دست تولید میباشد و تشیع پیکر این شهدا در دانشگاه الزهرا (س) همزمان با ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی خواهد بود.
چرا «کافه سؤال» برنامه موفقی است؟
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» - علی مرادخانی؛ در روزهایی که صدا و سیما از جهات مختلف آماج حملات گسترده جوانمردانه و ناجوانمردانه قرار گرفته و در برهه زمانی که دوره فترت گفتگو در رسانه ملی به حساب می آید، برنامه ای کوتاه و جمع و جور در فضای گفتگو روی آنتن شبکه دو سیما رفت؛ برنامه ای که با فضاسازی رسانه ای گسترده به جهت موضوعات جنجالی آن خیلی زود جای خود را میان مخاطبین و اهالی رسانه باز کرد و توجه ها را به ساعت 21 شبکه دو معطوف نمود.
طبیعی هم بود. هر برنامه ای که «شبکه های اجتماعی» یا «جراحی های زیبایی» را با حضور چهره های شناخته شده و مطرح کشور دستمایه خود قرار دهد، طبیعتاً خیلی زود راه دیده شدن و شناخته شدن را می پیماید. اما مهم، ادامه روند رشد و حفظ و بلکه ارتقای سطح کیفی برنامه است؛ تا جایی که حتی اگر موضوعات، قدری محتوایی تر هم شود روند دلپذیر برنامه مخاطب را با خود همراه سازد.
وقتی شهید بابایی تمام جهیزیه همسرش را به دیگران کادو داد!
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، شهادت در فرهنگ دینی و بومی ما مقام بزرگی است و شهدا با نحوه مرگ خود به این مقام دست پیدا کردند اما بدون تردید نحوه زندگی آنها به گونهای بوده که این نوع مرگ را برای آنها رقم زده است. یکی از بهترین افرادی که در خصوص نحوه زندگی شهدا اطلاع دارند و واجد این شایستگی هستند که زندگی عملی شهدا را حداقل در بعد خانوادگی آن به تصویر بکشند همسرانشان هستند. در سلسله گزارشهای «سبک زندگی شهدا به روایت همسرانشان» راوی روایت زنان شهدا از زندگی همسرانشان میشویم.
در اولین شماره از این سلسله گزارشها به بازخوانی برگهایی از زندگی خانوادگی شهید عباس بابایی از زبان همسر وی میپردازیم. شهید بابایی متولد 1329 بود و در مرداد ماه 1366 به شهادت رسید. او در چهار شهریور ماه سال 1354 زندگی مشترک خود را با صدیقه (ملیحه) حکمت آغاز کرده بود.
«دربست آزادی» به سینما رسید!/ «50 قدم آخر» هم طی شد
غلامرضا فرجی، سخنگوی شورای صنفی نمایش در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، درباره جلسه امروز این شورا گفت: در جلسه امروز شورای صنفی مقرر شد که فیلم سینمایی «50 قدم آخر» به کارگردانی کیومرث پوراحمد از چهارشنبه همین هفته در سینما فرهنگ به جای فیلم «زندگی جای دیگریست» اکران شود.
وی ادامه داد: بعد از رسیدن فیلم «اشباح» به کف فروش نیز فیلم «دربست آزادی» مهرشاد کارخانی در گروه سینما آزادی اکران خواهد شد
همه سود زندگی شما به ایمان شماست/ایمان آدم در حوادث معلوم می شود
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حجتالاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجستهای از جمله آیتالله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیتالله خوانساری، آیتالله حقشناس و علامه عسکری بهرهمند شده اند.
معیار زندگی سودمند چیست؟
اگر می خواهید زندگی تان سود داشته باشد یا اگر می خواهید تمام زندگی تان ضرر شود، معیارش چیست؟ معیار زندگی سودمند چیست؟ معیار زندگی ای که تمامش ضرر است، چیست؟ قرآن این را مکرر گفته است؛ می گویند اگر شما ایمان داشته باشید، تمام زندگی تان سودمند است؛ اگر هم ایمان نداشته باشید، همه زندگی ضرر است؛ یک روزی ما باید از این سودی که در این زندگی به دست آورده ایم، زندگی کنیم؛ زندگی بعد ما بر اساس آن سودهاست.
بد حجابی در علوم پزشکی بیرجند در حال پیشرفت است
محمد صادق افضلی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، بیان داشت: برای تصحیح روند بدحجابی نیازمند اقدامات دراز مدت زیرساختی و سیاستهای کلان از یک طرف و از طرفی دیگر اقدامات کوتاه مدت جهت عدم گسترش بدحجابی هستیم.
وی افزود: منظور از اقدامات دراز مدت زیرساختی و سیاست گذاری، روش های نهادینه کردن فرهنگ حجاب در بین قشر دانشجو است که در دانشگاه این وظیفه به عهده ستاد صیانت می باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: متاسفانه ستاد صیانت در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وظیفه اصلی خود را از یاد برده و به جای بررسی و آسیب شناسی بدحجابی و دادن راهکار مناسب خود را محدود به دادن تعدادی نامه بیاثر به برخی از از افراد با پوشش نامناسب کرده است.
وقتی رزمندگان عهد میبستند که هنگام مجروحیت به هم آب ندهند
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، روز چهارم شعبان و ولادت حضرت ابالفضل در تقویم ایران با نام روز جانباز مزین شده است. در این روز مبارک نگاهی داریم به فرهنگی که هنگام مجروحیت رزمندگان در جبهه وجود داشت.
وقتی کسی مجروح میشد و قسمتی از بدنش آسیب جدی می دید یا یکی از اعضا مثل دست و پا یا چشم خود را از دست می داد از اینکه خدا او را قابل دانسته و هدیهای از او پذیرفته خوشحال و شکرگزار بود اما وقتی با خاطره یا عکسی از دوستان شهید خود در همان عملیات روبرو میشد ناراحت بود که چرا نتوانسته همه وجود خود را تقدیم خدا کند و به فکر فرو می رفت که چه خطایی از او سر زده و در چه امری کوتاهی کرده که به اصطلاح «تجدید» شده است. به همین طمع، یعنی عرضه دار و ندار به حضرت دوست بود که بعد از آنکه مجروح را با اصرار به نقاهتگاه میفرستادند در اولین فرصت فرار را بر قرار ترجیح می داد و خودش را به بقیه می رساند و این فقط یک بهانه میخواست؛ کافی بود مریض بدحالی را بیاورند و تخت خالی نباشد تا او به رغم تازگی زخم و لزوم تحت نظر بودن، بیرون بزند و به اصطلاح جیم شود.
بازبینی آییننامه کرسیهای آزاداندیشی در کمیته شورای اسلامی شدن دانشگاهها
سیدضیاء هاشمی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: کرسی های آزاداندیشی به دلیل اینکه در وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد برگزار می شود آیین نامه اش باید در سطحی فراتر از وزارت علوم مورد بازبینی قرار گیرد.
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: پیش نویس آیین نامه کرسی های آزاداندیشی تدوین، و کمیته ای در شورای اسلامی شدن دانشگاه ها برای تصویب این آیین نامه و بررسی آن تشکیل شده است که ظرف چند ماه آینده پس از نهایی شدن این آیین نامه و قبل از آغاز سال تحصیلی جدید به دانشگاه ها ابلاغ می شود.
دغدغه حجاب برای مسئولان، فصلی است/حراست دانشگاه شیراز کار خاصی انجام نمیدهد
محمد حسین عظیمی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، پیرامون تغییر در پوشش دانشجویان در فصل تابستان گفت: وضعیت پوشش دانشجویان و دغدغه حجاب برای مسئولان دانشگاه تنها در فصل تابستان معنا پیدا می کند و به نظر می رسد در بقیه فصل ها مورد پسند مسئولین است.
وی افزود: متاسفانه حراست دانشگاه شیراز در این زمینه کار خاصی انجام نمی دهد؛ البته نباید فراموش کرد که پیگیری وضعیت پوششی تنها وظیفه حراست دانشگاه نبوده و برخی گروه های دیگر دانشگاه نیز در آن دخیل خواهند بود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز با بیان این که امر به معروف و نهی از منکر یک وظیفه همگانی است، ادامه داد : تمامی افراد حاضر در دانشگاه و جامعه باید نسبت به وضعیت حجاب عکس العمل نشان دهند.
موج انفجاری که از بیمارستان و جگرکی تا تهران دردسرساز شد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ جمشید گوران یا همان «حاج حسین» گوران یکی از رزمندگانی است که در سالهای دفاع مقدس حضور فعال داشته؛ آن هم نه فقط در جبههها که در پشت جبههها نیز به واسطه بازاری بودن از بازاریها برای کمک به جبهه پول جمع میکرده و مراسم شهدا را برگزار و به خانوادههای آنها کمک میکرده است. کسی که در آن روزها بیش از چهل سال سن داشته و با وجود وضعیت مالی خوب و داشتن همسر و چهار فرزند باز هم تمام زندگی خود را وقف جبهه و جنگ کرده بود؛ طوری که مجبور شد خانهاش را بفروشد و مستأجر شود. حاج حسین گوران جانباز جنگ تحمیلی نیز هست و علاوه بر شیمیایی بودن از ناحیه گوش نیز مورد اصابت ترکش قرار گرفته و دچار مجروحیت شده؛ به گونهای که در طی مصاحبه باید سوالات خودمان را با صدای نسبتا بلند از او میپرسیدیم.
متن زیر، قسمت اول گفتگوی دو ساعته ماست با «حاج حسین گوران» که دو هفته گذشته در مراسمی به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت از او تقدیر شد.
اسامی نشریات برگزیده در پاتوق نشریات دانشجویی اعلام شد
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ طی بررسی های انجام شده با توجه به شاخص های ارزیابی، اسامی نشریات برگزیده اعلام شد.
ضمن تقدیر از تمامی نشریاتی که در سامانه پاتوق آزاداندیشی دانشجویی عضو شده و فعالیت دارند و نیز دعوت از تمام نشریات به جهت عضویت و فعالیت در این سامانه، اسامی سه نشریه به عنوان نشریات منتخب اعلام و در همین راستا مبلغ سه میلیون ریال بابت کمک هزینه چاپ به این نشریات تعلق می گیرد.
همه از این که ماهواره ندارم تعجب میکنند
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ دیگر کمتر کسی است که «رادیو هفت» را دیده باشد اما امیرعلی قصهگوی آن و آقا مهران را نشناسد. امیرعلی اما پا را از رادیو هفت و تلویزیون فراتر گذاشته و در قالب چهار جلد کتاب قصه که دو تای آخری از همین نمایشگاه اخیر کتاب سر در آوردند، وارد قفسههای کتاب خانههای مردم هم شده است. اما هنرهای امیرعلی نبویان فقط به نویسندگی محدود نمیشود. او علاوه بر نویسندگی و اجرا، بازیگری هم میکند و این روزها مشغول بازی در اولین پروژه سینمایی خود به نام «خانه دختر» است. علاوه بر این، این شبها برنامه سرگرمکننده «مزه» نیز با اجرای او از شبکه نسیم پخش میشود.
متن زیر قسمت دوم گفتگوی ماست با این نویسنده، بازیگر و مجری که البته بیشتر دوست دارد به عنوان نویسنده شناخته شود.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»- محمد حسن صادق پور؛ حدود 9 ماه قبل که ایرانیان در انتخاباتی مردمی، یکی از اعضای مجلس خبرگان رهبری را به عنوان رئیس جمهور خود برگزیدند، حداقل نسبت به این موضوع اطمینان داشتند که دولت منتخب آنها به دغدغه های دینی و منطقی مراجع عظام تقلید اهمیت می دهد. دکتر روحانی در سخنرانی های تبلیغاتی پیش از انتخابات در دیدار با مراجع تصریح کرده بود: «اوضاع نابسامان فعلی کشور، شرایط ویژه و سختی را پیش روی ما قرار داده و راه حل آن انتخابات رقابتی پرشور، حداکثری و انتخاب فردی است که از رجل مذهبی و سیاسی و دارای سابقه قوی در مدیریت باشد و نقش مراجع در تبیین این مسیر نقشی بسیار حساس و تاریخی است.»[1]»
رهبر معظم انقلاب نیز پس از انتخاب دکتر حسن روحانی به مقام ریاست جمهوری، «روحانی بودن» وی را یکی از ویژگی های موثر در انتخاب وی توسط مردم دانستند و حتی در حکم تنفیذ وی، پیام این انتخابات را «اعتماد مردم به روحانیت شجاع و پیشرو»2] دانستند و رئیس جمهور نیز در اولین دیدار خود پس از انتخاب با مراجع دولت یازدهم را نیازمند ارتباط منظم با حوزه علمیه قم و مراجع عظام و استفاده از نظرات و حمایت آنها دانسته بود.