کد خبر:۳۲۲۲۵۸
شعری‌مقدم خبر داد:

افزایش ۲ میلیون تنی ظرفیت تولید پتروشیمی کشور با افتتاح ۴ طرح نیمه‌تمام

معاون وزیر نفت گفت: امیدواریم در سال جاری شاهد به تولید رسیدن چهار طرح از 60 طرح نیمه تمام پتروشیمی باشیم تا به موجب آن سالیانه دو میلیون تن به ظرفیت‌های موجود افزوده شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، عباس شعری‌مقدم، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در یازدهمین همایش بین‌المللی پتروشیمی ایران نخستین هدف شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران را به ظرفیت رساندن تولید مجتمع‌های موجود اعلام کرد و گفت: ایران در حال حاضر از ظرفیت تولید سالیانه 60 میلیون تن محصولات پتروشیمیایی برخوردار است اما به دلایل مختلفی همانند کمبود خوراک به طور متوسط تنها از 68 درصد ظرفیت استفاده می‌شود که این بدین معنی است که حدود 20 میلیون تن از ظرفیت موجود ما بدون استفاده باقی مانده و میتوان با اعمال پارهای از اقدامات مدیریتی این ظرفیت را نیز به صورت کامل مورد بهره‌برداری قرار داد. 

 

وی اظهار داشت: دومین برنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی کمک به رفع موانع اجرای 60 طرح نیمه‌تمام باقیمانده است که پیشرفت‌هایی از 10 درصد تا بیش از 90 درصد دارند و با بهره‌برداری از این طرح ها ظرفیت 60 میلیونی فعلی به 120 میلیون تن در سال افزایش پیدا می‌کند.

 

شعری مقدم مشکل عمده طرح‌های نیمه تمام را تامین منایع ارزی عنوان کرد و بیان داشت: تلاش ما این است از مسیرهای مختلف از جمله سرمایه‌گذاری خارجی منابع لازم برای حل مشکل این طرحها را تامین کنیم.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: امیدواریم در سال جاری شاهد به تولید رسیدن 4 طرح از 60 طرح نیمه تمام پتروشیمی باشیم تا به موجب آن سالیانه 2 میلیون تن به ظرفیت‌های موجود افزوده شود.

 

وی به بیان سومین برنامه شرکت ملی پتروشیمی پرداخت و اعلام کرد: برنامه دیگر ما در شرکت ملی صنایع پتروشیمی اجرای 36 طرح جدید است که این طرح‌ها عمدتاً بر اساس خوراک گاز متان طراحی شده‌اند که نیازمند 41 میلیارد دلار سرمایه برای اجرا می‌باشند و در صورت رسیدن به بهره‌برداری، ظرفیت تولید پتروشیمی ایران سالانه از 180 میلیون تن فراتر خواهد رفت.

 

شعری‌مقدم ادامه داد: توسعه آتی صنعت پتروشیمی نه تنها در مناطق بندر امام و عسلویه بلکه در 4 قطب دیگر در سواحل خلیج‌فارس و یا دریای عمان شکل می‌گیرد که قطب اول در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان در 40 کیلومتری شرق عسلویه و قطب دوم آن در منطقه آزاد جاسک است که این منطقه در آینده قطب مهم صنعتی دیگری از جمله صنایع پتروشیمی خواهد بود.

 

وی همچنین منطقه آزاد چابهار را سومین قطب جدید پتروشیمی ایران اعلام کرده و افزود: در منطقه آزاد چابهار بخش خصوصی اقدام به فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای احداث 17 مجتمع کرده که به موجب آن 30 میلیون تن انواع محصولات پایه پتروشیمیایی تولید می‌شود.

 

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در ادامه از احداث 16 واحد میان دستی پتروشیمی در منطقه آزاد چابهار خبر داد و گفت: قطب چهارم پتروشیمی ایران منطقه ویژه اقتصادی ایرانشهر است که در حال گذراندن مراحل مطالعات مقدماتی می‌باشد.

 

وی به طرح‌های جدید در شرکت ملی صنایع پتروشیمی اشاره کرده و بیان داشت: علاوه بر 4 قطب جدید پتروشیمی، احداث 4 طرح مگاتنی متانول، اوره و آمونیاک با ظرفیت‌های بالای یک میلیون تن در جزیره لاوان و همچنین تعدادی واحد GTP در داخل سرزمین نیز در برنامه قرار دارد.

 

شعری‌مقدم خاطرنشان کرد:با توجه به اینکه در آینده گاز طبیعی به وفور در دسترس خواهد بود، در نظر داریم با استفاده از تکنولوژی‌های GTO/GTP انواع الفین‌ها را در داخل سرزمین تولید کنیم چرا که این محصولات نقش مهمی در توسعه صنایع پایین‌دستی پتروشیمی بازی می‌کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار