به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حسن امامی رضوی، رئیس پژوهشکده مغز و اعصاب در نشست ششمین کنگره بین المللی جراحی مغز و اعصاب که در بیمارستان امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: در این کنگره بین المللی هشت سخنران از کشور آلمان، شش سخنران از کشور فرانسه و 27 سخنران از کشورهای اتریش، چین، تایوان، ایتالیا، اسپانیا، برزیل، چک، کلمبیا و پرتغال حضور دارند.
وی افزود: گروه اعزامی ایران به آلمان متشکل از 11 نفر است که به کشور آلمان سفر کردند و در حوزه رادیوتراپی، چشم، گوش، حلق و بینی مطالعاتی را انجام دادند که در این کنگره به ارائه تجربیات خود می پردازند.
رئیس پژوهشکده مغز و اعصاب ادامه داد: هیپوفیز محور اصلی این کنگره خواهد بود که از پنجشنبه، 22 تا شنبه، 24 خردادماه سال جاری در مرکز بیمارستان میلاد با ریاست پروفسور مجید سمیعی برگزار خواهد شد؛ همچنین گروه های جراحی در دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر دانشگاه ها در این کنگره حضور دارند؛ امتیاز بازآموزی برای متخصصان مغز و اعصاب 20 امتیاز است و برای سایر حوزه ها 14 امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: شایع ترین بیماری های که در حوزه جراحی مغز واعصاب دیده می شود به مبحث تروماها و تصادفات مربوط می شود که تصادفات عامل اصلی ناتوان کنندگی مردم و بیماران است، به طوری که مردم تحت تأثیر این تروماها از زندگی عادی خود فاصله می گیرند.
امامی رضوی افزود: تروماهای مغزی بیشتر در افرادی که موتور سواری می کنند، شایع است؛ چرا که ضرباتی که به این افراد وارد می شود و تصادفاتی که در کشور صورت می گیرد بیشتر از سایر کشورهاست، ولی در عمل های جراحی حوزه های دیگر تفاوت چندانی با سایر کشورها نداریم.
رئیس پژوهشکده مغز و اعصاب اظهار داشت: در حوزه توسعه علمی و جراحی اعصاب، بیشتر به دنبال اعزام دانشجویان به کشور آلمان به منظور بالا بردن سطح فعالیت های پژوهشی هستیم تا بتوانیم حوزه بالینی و پایه را به هم متصل کنیم و ارتباطی بین این دو حوزه به وجود بیاوریم.
وی با انتقاد از تک بعدی بودن تکنسین ها در حوزه علوم پایه و بالینی گفت: فارغ التحصیلان در این رشته ها بیشتر در همان حوزه ای که تحصیل کرده اند به فعالیت می پردازند و ارتباطی بین حوزه علوم پایه و بالینی در کشور ایجاد نمی کنند و پژوهشی نیز در این خصوص انجام نمی دهند.
امامی رضوی در رابطه با طرح تحول سلامت اظهار داشت: این طرح در تمام حوزه های درمانی در حال اجراست؛ همچنین قرار است بسته حمایتی از مردم در بیمارستان ها را به اجرا دربیاوریم، البته در مورد استفاده از وسایل پیچیده و گران قیمت مشکلاتی وجود دارد، در حالی که اعمال گران قیمت در بخش دولتی تحت پوشش قرار می گیرد.
رئیس پژوهشکده مغز و اعصاب افزود: در گذشته به حوزه بیماری های مادرزادی و کودکانی که متولد می شدند و مشکل داشتند توجه چندانی نمی کردیم، ولی هم اکنون در تهران دو بیمارستان به جراحی مغز و اعصاب در کودکان اختصاص دارد.
وی درباره فرسودگی تجهیزات گفت: در سال های گذشته به دلیل تغییر نکردن تعرفه پزشکی در بیمارستان ها، کادر پزشکی قادر به جبران فرسودگی و ارائه تجهیزات نوین به بیمارستان ها نبود و بی توجهی به وسایل و تجهیزات صورت می گرفت.
امامی رضوی در پایان به مردم توصیه کرد که بیماران و آسیب دیدگان را جابه جا نکنند به این دلیل که جابه جا کردن بیمار از محل تصادف 50 درصد به ضایعات نخاعی می افزاید.