مراد هاشم زهی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: طرح 55 ماده ای جمعیت به کمیسیون اجتماعی فرستاده شده، اما مشخص نیست چه زمانی به صحن علنی بیاید، ولی احتمال می دهم که بزودی به صحن مجلس فرستاده شود.
وی افزود: این طرح هیچ معایبی ندارد و تنها هدف این طرح 55 ماده ای، افزایش و تنظیم جمعیت و جلوگیری از کاهش جمعیت است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در این طرح به موضوعاتی مثل موضوع اشتغال، تأمین معاش خانواده ها، ازدواج دانشجویی، بالا بردن سطح آگاهی مردم، تشویق مردم به ازدواج و فرزندآوری پرداخته شده است.
هاشم زهی در ادامه تصریح کرد: خانواده ها تنها به مسائل مالی، اجتماعی و شخصی خود توجه می کنند و مسائل و مشکلات کلان را در نظر نمی گیرند و جوانان نیز به مسئله ازدواج و فرزندآوری کاملاً بی توجه شده اند؛ این اقدامات موجب شده است که جمعیت کشور به سمت کهنسالی گرایش داشته باشد.
وی در مورد نگرانی هایی که در مجلس در خصوص هرم رشد وجود دارد، بیان کرد: نگرانی ما این است که جمعیت در هرم های سنی بالا بیشتر مشاهده می شود، به همین دلیل در کمیسیون اجتماعی این موضوع بارها و بارها به بحث و چالش کشیده شده و هم اکنون تصمیمات آنها به صورت یک طرح کامل و جامع درآمده است.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: امیدوارم که این طرح هرچه زودتر به صحن علنی مجلس بیاید، به این دلیل که اقدامات کارشناسانه کاملی بر روی آن صورت گرفته و در کارگروه های مختلفی درباره آن بحث شده است.
هاشم زهی گفت: مجلس به رشد منفی جمعیت در راستای صحبت های مقام معظم رهبری توجه بیشتری را مبذول داشته و خواستار این است که مشکلاتی که هم اکنون در جامعه و در خانواده ها وجود دارد و به عنوان مانعی برای رشد جمعیت در نظر گرفته می شود، از میان برود.
وی تصریح کرد: در این طرح خواستار این هستیم که امتیازاتی به مادران باردار داده شود و راه هایی اتخاذ شود تا میزان طلاق کاهش یابد و از فرزندآوری حمایت گردد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به روند تصویب این طرح گفت: این طرح به دلیل اینکه به مسائل اجتماعی مربوط می شود، مواد زیادی دارد، ولی مواد زیاد این طرح مانعی برای تصویب این طرح نخواهد بود و نماینده های مجلس موافق اجرا و تصویب این طرحند؛ نظرات مخالف کمتری در مورد این طرح وجود خواهد داشت و به نظر می آید که روند سریعی در میان کمیسیون های مختلف برای تصویب این وجود داشته باشد.
هاشم زهی در مورد بار مالی این طرح گفت: بار مالی این طرح اندک است و به نظر نمی آید مشکلی برای تصویب این طرح ایجاد کند؛ بزودی از سوی رئیس مجلس این طرح برای اجرا به تمام سازمان ها و نهادها ابلاغ خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: بار مالی این طرح به دلیل اینکه تصویب این طرح تا پایان سال به طول می انجامد در بودجه سال 94 لحاظ خواهد شد و نگرانی ای از لحاظ بارمالی در مجلس و دولت وجود ندارد.
این نماینده مجلس گفت: مجلس در نظر دارد که طرحی را به تصویب برساند که اولویت کار و اشتغال را به افرادی بدهد که دارای فرزندان بیشتری هستند، به این ترتیب هر خانواده ای که فرزند بیشتری داشته باشد از موقعیت های شغلی بیشتری بهره مند می شود و استخدام این افراد راحت تر خواهد شد.
هاشم زهی افزود: دانشگاه ها در این زمینه می توانند اقدام موثری انجام بدهند و در زمینه اعضای هیأت علمی، اولویت استخدام با افرادی است که متأهل و دارای فرزند باشند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به طرح چهار ماده ای افزایش جمعیت اشاره کرد و گفت: طرح چهار ماده ای افزایش جمعیت یک طرح تسکینی و پیشگیرانه بود، آن طرح مقدمه ای برای تصویب این طرح است و از اقدامات ناخوشایندی که در جامعه صورت می گیرد پیشگیری می کند؛ این طرح برای افزایش جمعیت و جلوگیری از سقط جنین و راه های جلوگیری از بارداری برنامه هایی ارائه داده است.