حجت الاسلام محمد مهدی کرمی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، در خصوص اهمیت بحث حجاب در دانشگاه ها، بیان داشت: حجاب یکی از موضوعات فرهنگی است که ریشه در عفاف و حیا دارد.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص بحث فرهنگ و عنوان کردن این مقوله در شعار سال، تصریح کرد: عفاف و حجاب از مظاهر اصلی فرهنگ هستند و باید به صورت جدی و برنامه ریزی شده مورد توجه قرار گیرند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم بیان داشت: بحث عفاف و حجاب در دانشگاه باید بر یک مبنای معین استوار شود، بر همین اساس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه قم در دبیرخانه ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر واحد مستقلی را برای حجاب درنظر گرفته است.
بدحجابی نباید ما را از دیگر منکرات غافل کند
حجت الاسلام کرمی خاطرنشان کرد: حجاب و بدحجابی تنها یکی از مصادیق معروف و منکر هستند، نباید از دیگر منکرها و معروف ها غافل شویم و تمام وقت و انرژی خود را برای این دو مسئله بگذاریم، ممکن است عوامل دیگری بدتر از بدحجابی در دانشگاه ها وجود داشته باشد که به مراتب اثرات سوء فرهنگی متفاوت و خطرناک تری داشته باشیم.
وی بیان داشت: با تاسیس واحد عفاف و حجاب در ستاد امر به معروف و نهی از منکر دانشگاه قم سعی کردیم برنامه ریزی های تخصصی را در این زمینه این واحد انجام داده و بقیه واحدهای ستاد به دیگر مصادیق امر به معروف و نهی از منکر بپردازد.
کلی گویی در زمینه فرهنگ دردی را دوا نمی کند
حجت الاسلام کرمی با اشاره به اینکه برای ارائه طرح تاسیس واحد عفاف و حجاب در ستاد امر به معروف دانشگاه پیگیری ها و برنامهریزی های زیادی صورت گرفت، تصریح کرد: ما ارائه این طرح را کافی نمی دانستیم، به این دلیل که کلی گویی دردی را دوا نمیکند، بر همین اساس با تاسیس این واحد اقتضاعات فضای دانشگاه ها را مورد بررسی قرار دادیم که چه نوع حجابی مناسب دانشگاه است.
وی با تاکید بر اینکه نوع حجاب در دانشگاه قم، دانشگاه تهران و دیگر دانشگاه ها متفاوت است، ادامه داد: ما به تعریف کاملی از حجاب نیازمندیم و نباید حجاب را منحصر به خواهران بدانیم؛ بلکه حجاب برای برادران هم مصادیق خودش را دارد.
طرح تفکیک جنسیتی دانشگاه های قم در حال اجراست / بخش خواهران و برادران دانشگاه قم مستقل هستند
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم در مورد طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها بیان داشت: بحث تفکیک جنسیتی در دانشگاه های قم در حال اجراست؛ به گونه ای که در دانشگاه قم محل تحصیل دانشجویان دختر و پسر هر کدام به صورت مستقل در آمده و در واقع منجر به تک جنسیتی شدن این دانشگاه شده است.
حجت الاسلام کرمی تصریح کرد: بخش خواهران دانشگاه قم کاملا مستقل از بخش برادران است، این امتیاز بزرگی است که از آسیبهای بدحجابی و بی حجابی جلوگیری می کند.
وی با بیان اینکه در دانشگاه های قم مصادیق حجاب مانند چادر الزامی است، تاکید کرد: ما با وجود چادر در فضای دانشگاه کمتر شاهد مشکلات بدحجابی هستیم و امیدواریم با تاسیس واحد عفاف و حجاب در ستاد امر به معروف و نهی از منکر شاهد اثرگذاری بر روی دانشجویان و اساتید دانشگاه های استان در بیرون از دانشگاه باشیم.
اختلاط در دانشگاه های قم محدود می شود
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه قم با اشاره به اینکه در استان قم اختلاط در فضای کلاس ها در حال محدود شدن است، افزود: کلاس های عمومی مانند کلاس معارف، زبان انگلیسی و بعضی از کلاس های ادبیات و کلاس های این گونه در کل استان به صورت تفکیکی برگزار می شود.
70 درصد دروس تخصصی دانشگاه آزاد قم به صورت تفکیکی برگزار می شود/دانشگاه صنعتی قم تک جنسیتی شود
حجت الاسلام کرمی در مورد وضعیت دانشگاه های استان قم در زمینه تفکیک جنسیتی گفت: دانشگاه حضرت معصومه(س) تک جنسیتی است، دانشگاه صنعتی قم بناست تک جنسیتی شود، دانشگاه قم در عین اینکه دو جنسیتی است؛ اما کلاس های آن بصورت تفکیکی برگزار می شود، در دانشگاه آزاد نیز اقدام مبارکی صورت گرفته که تقریبا 70 درصد دروس تخصصی هم به صورت تفکیکی برگزار می شود.
وی گفت: در دانشگاه آزاد قم طرح زیبایی را پیاده کرده اند؛ به طوری که سه روز در هفته را به آقایان و سه روز در هفته را به خواهران اختصاص داده اند، فضای دانشگاه به صورت تک جنسیتی در آمده که پایلوت بسیار خوبی است تا سایر دانشگاه ها الگو بگیرند./190الف1/
میخواستم بدونم کلاسهای دانشگاه علوم پزشکی قم مختلط هستن یا خیر؟