به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری فعالیت های بخش دانشگاهی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با حضور دکتر ضیاء هاشمی، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت علوم در محل خبرگزاری ایکنا برگزار شد.
هاشمی در این نشست خبری گفت: در دنیای معاصر بدون حمایت رسانه ها هیچ فعالیت فرهنگی نمی تواند انجام گیرد، بنابراین رسانه ها در فرهنگ سازی زندگی ایرانی- اسلامی پیشگام هستند.
وی در خصوص نمایشگاه قرآن افزود: بخش دانشگاهی این نمایشگاه فعالیت های مختلفی را پیش بینی کرده است، به طوری که در غرفه های این بخش، بجز وزارت علوم، دانشگاه آزاد، پیام نور، وزارت بهداشت و سایر نهادهای آموزش عالی فعالیت دارند. اعتقاد ما بر این است که علاوه بر قرآن در دانشگاه، فعالیت های آکادمیک و متناسب با نیازهای دانشجویی طراحی شود.
معاون فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه در بخش دانشگاهی نمایشگاه در امر تدبر در قرآن ضعف بزرگی داریم، ادامه داد: برای انس با قرآن، علاوه بر ظاهر آن، باید به تدبر در قرآن برسیم. اگر می خواهیم حق قرآن ادا شود، نیاز داریم تفکر در قرآن را ترویج کنیم؛ این در حالی است که پیام قرآن برای هر عصر و نسلی جوابگوست.
هاشمی در حوزه فعالیت های بخش دانشگاهی نمایشگاه قرآن گفت: جشنواره پایان نامه های قرآنی و مشاوره پایان نامه های قرآنی یک بخش از نمایشگاه است. در حوزه تخصصی مرتبط با قرآن نیز یک بخش با عنوان طب و پزشکی در قرآن با مشارکت وزارت بهداشت برگزار می شود؛ همچنین آموزش قرآن بخش دیگر نمایشگاه است. به مطالعات میان رشته ای قرآن با محوریت جهاد دانشگاهی نیز بخشی اختصاص یافته و بخش هنرهای قرآنی نیز به شکل گسترده وجود دارد.
وی ادامه داد: فعالیت های مکتوب قرآنی با محوریت جهاد دانشگاهی، بخش نهج البلاغه و صحیفه سجادیه با محوریت نهاد رهبری و در نهایت بخش تشکل های قرآن و عترت با محوریت سازمان بسیج دانشجویی در بیست و دومین نمایشگاه قرآن برپا می شود.
معاون فرهنگی وزارت علوم در ادامه توضیح داد: برگزاری جلسات متعدد موجب شده گروه های مختلفی در این نمایشگاه گرد هم آیند، نظر ما این است که با هماهنگی بخش های قرآنی می توان عقب ماندگی های گذشته را جبران کرد، یکی از بخش های بین دستگاهی ما برپایی نشست های علمی در طول نمایشگاه است؛ همچنین نشست تخصصی کانون های مختلف قرآنی در روزهای ابتدایی نمایشگاه و قبل از ماه مبارک رمضان در دانشگاه تهران برگزار می شود. برنامه تقدیر و تجلیل از اساتید برجسته عرصه قرآن نیز با حضور وزیر علوم برگزار خواهد شد که در این مرحله تنها از استاد تمام ها تجلیل می شود. نشریه «بُشری» نیز در طول نمایشگاه منتشر می شود.
هاشمی گفت: همچنین بخش های مختلفی در این نمایشگاه در امر ترویج فعالیت های قرآنی در دانشگاه ها نقش داشتند، اما باید در این زمینه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر کنم که فعالیت های گسترده ای در این خصوص انجام داد؛ ما در حال تدوین تفاهم نامه ای با وزارت ارشاد هستیم تا فعالیت های قرآنی را در دانشگاه ها ترویج کنیم.
وی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران گفت: یکی از جلوه های وحدت حوزه و دانشگاه، فعالیت های قرآنی است، بنابراین در طول سال فعالیت های گوناگونی را در دانشگاه ها خواهیم داشت، اما در نمایشگاه این دو مجموعه به صورت مجزا فعالیت خواهند داشت.
معاون فرهنگی وزارت علوم در پایان در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگاران گفت: در خصوص نشریات نمایشگاه بیست و دوم قرآن کریم نگاهمان بخشی و دستگاهی نیست، بلکه موضوعی است و دستگاه های مختلف در موضوعات گوناگون حضور خواهند داشت.
لازم به ذکر است، مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ساعت 18سه شنبه، سوم تیر در سالن خلیج فارس باغ موزه دفاع مقدس برگزار می شود.