به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری رئیس سازمان سینمایی باحضور حجتالله ایوبی صبح امروز در تالار وحدت برگزار شد.
ایوبی در خصوص مدیریت فرهنگی در دولت تدبیر و امید گفت: امیدواریم در طی ده ماه گذشته روزهای خوبی بر فرهنگ و هنر ایران گذشته باشدو روزهای خوبی نیز در انتظار ایران باشد یکی از اصول ما در این مدت این بود که نگرانیهایی که جامعه سینمایی را ملتهب کرده کاهش دهیم.
رئیس سازمان سینمایی خاطر نشان کرد: یکی از نگرانیهای سینماگران عدم شفافیت در مدیریت سینمایی بود در این راستا ما برای اولین بار اعضای شورای پروانه ساخت و نمایش را اعلام کردیم و همچنین نمایندگان اصناف در این شوراها حضور دارند یکی از نگرانیها به ویژه در سینما حمایتهای دولت از سینما و رابطه دولت با هنر است این سوال مهم است که آیا دولت باید از سینما حمایت کند یا خیر؟ جواب شما نمیتواند منفی باشد.
وی افزود: تجربه سینما در کل جهان نیز نشان میدهد که دولتها به سینما هم در حوزه تولید و هم در حوزه پخش کمک میکنند و شما نباید به این کمک دولتی القاب بدی مانند رانتخواری بدهید آنچه باعث نگرانی است شفاف کردن و قانونمند کردن این حمایتها است امسال گامی هر چند ناکافی جهت ایجاد این شفافیت برداشته شد و این شفافیت در آینده کاملتر خواهد شد در همه کشورهایی که نظام حزبی دارند احزاب یارانه میگیرند اما اسم آن را رانت سیاسی نمیگذارند چون شفاف و قانونمند است.
وی اظهار داشت: در همه کشورها شورایی تشکیل میشود و افراد خوش نام و امین را معرفی میکنند تا طرحها در کمیتهها مورد بررسی قرار گیرد ما امسال این کار را برای فیلم اولیها انجام میدهیم و سال آینده نیز این سیستم با شفافیت بیشتری اعلام خواهد شد برای فیلمهای فاخر نیز امسال همین کار را انجام میدهیم یعنی فیلمنامهها را برای ما می فرستند و ما فیلم مورد نظرمان را برای حمایت و ساخت انتخاب میکنیم.
ایوبی در ادامه گفت: یکی از جاهایی که نیاز به حمایت دارد فیلمهای هنری هستند زیرا این فیلمها نمی توانند با فیلمهای تجاری رقابت کنند شورای سینمای هنر و تجربه نیز با همین انگیزه راهاندازی شده است.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اینکه امسال بخش عمده حمایتهای سازمان سینمایی به پس از تولید فیلم ها اختصاص یافته بیان داشت: بیشتر بودجه ما برای تجهیز سالنهای سینمایی به موسسه سینما شهر رفته است ما سال گذشته تصمیم گرفتیم کل سالنهای سینما را دیجیتال کنیم و تاکنون 234 سالن دیجیتال شدهاند تا پایان عید فطر نیز میتوانیم پایان دوران نگاتیو را رسما اعلام کنیم ما تاکنون دو میلیون دلار صرفهجویی برای خرید نگاتیو و غیره داشتهایم که این مسئله باعث عدالت فرهنگی نیز شده است.
وی در خصوص مکانیزه شدن سالنهای فروش گفت: این سیستم در بسیاری از سالنهای ما اجرای شده و تنها 130 سالن باقی مانده که درحال انجام کارهای آن هستیم این مسئله به تهیهکنندگان اجازه میدهد با خیال راحتتراز فروش فیلمهای خود اطلاع پیدا کنند همچنین تا عید فطر 30 سالن در تهران شهرستانها افتتاح میشود.
رئیس سازمان سینمایی در رابطه با تمرکززدایی در مدیریت فرهنگی و عدالت فرهنگی اظهار داشت: در شهرستانها و استانها استعدادهای بالقوه و بالفعل زیادی وجود دارد اما متاسفانه آنها فکر میکنند برای موفق شدن راهی جز آمدن به تهران ندارند که ما باید در زمینه رفع این مشکل تلاش کنیم.
ایوبی در ادامه گفت: در ماههای اخیر در 52 شهر کشور هفتههای فیلم کوتاه و عکس برگزار شده همچنین برای تمرکززدایی در استان خراسان رضوی اعلام کردیم که خود استان میتواند برای ساخت فیلمهای بلند ویدئویی مجوز دهد و نیازی به حضور در تهران نیست. ما سعی داریم این کار در شهرها و استانهای دیگر نیز ادامه پیدا کند.
وی در رابطه با کاهش تصدیگری دولت و واگذاری امور سینما به اصناف گفت: پس از بازگشایی خانه سینما در ماههای قبل 30 انتخابات برگزار شده است وتمام شوراهایی که اصناف میتوانستند در آنها حضور داشته باشند اکنون فعال هستند.
ایوبی اظهار داشت: سقف عرصه فرهنگ و هنر در آسمان است و دراین عرصه کسی جای دیگری را تنگ نمیکند امسال همکاریهایی که اهالی هنر باهم داشتند میتواند بسیار معنادار باشد ما جلسات مختلفی را با گروههای مختلف فرهنگی و هنری برگزار کردیم تا با همدلی وهمراهی هم بتوانیم سینمای ملی را اعتلا دهیم و این همکاری در سالی که به نام فرهنگ مزین شده میتواند بسیار اثربخش باشد.
وی در ارتباط با سمفونی فیلمهای مقاومت اظهار داشت: آرش امینی از رهبران خوب ارکستر قرار است سمفونی فیلمهای برگزیده دفاع مقدس را اجرا کند در عرصه سینمای دفاع مقدس نیز در بخش فیلمهای کوتاه و مستند اقدامات خوبی انجام شده است امسال بخش ویژهای در جشنواره سینما حقیقت به پخش فیلمهایی اختصاص پیدا کرده که در راستای اندیشههای شهید آوینی هستند و جوایز این بخش نیز دو برابر میشود.
ایوبی از تاسیس مدرسه عالی سینما خبر داد و گفت: یکی از اهداف سازمان سینمایی ارتقای سطح دانش و تجربه سینمای کشور است در این راستا مقدمات تاسیس مدرسه عالی سینما فراهم شده است که این مدرسه در ابتدا یک کارگاه عملیاتی است و مدرسهای برای کشورهای منطقه خواهد شد.
رئیس سازمان سینمایی بیان داشت: در عرصه بینالملل در حوزه سینما موسسات مختلفی وجود دارند اما نگاه حرفهای به بخش بینالملل کمتر دیده میشود در حالی که سینما میتواند سفیر خوبی برای یک کشور باشد و نیاز است که ما این ارادههای پراکنده را تجمیع کنیم.
وی افزود: در این راستا برگزاری هفتههای فیلم آثار بسیار خوبی دارد ما چند سالی بود که به دلیل مشکلات سیاسی و فضای تحریم روانی که علیه ایران شکل گرفته بود حضور بینالمللی چندانی نداشتیم اما اکنون امکان این حضور فراهم شده و این دولت توانسته این تحریم را از روی ایران بردارد.
به آرزومون رسيديم 30 تا سينما
شما همين سينماهايي که داريد و نميتونيد پر کنيد رفتيد سينما زديد؟
واقعا اين مسئولين براي اين پولهايي که بي جا خرج ميشه اون دنيا بايد جواب بدن
يه نگاهي به اين روستاهاي محروم بندازين
مدرسه براي بچه هاي اونا مهم تره يا سينما تو جاهاي ديگه؟
به خدا قسم همين بودجه مملکت با يه عقل درست و حسابي خرج ميشد اينقدر فقر زياد نميشد وضع روستاها يا حتي خيلي از شهرا اين نبود
اين درآمد کشور کجا ميره؟/
چرا همش اسراف ميشه و تو جاهاي بيهوده خرج ميشه ؟؟اين کارا برکت پول رو ميبره
درسته سينما هم شايد برا خودش بودجه داشته باشه اگه بودحه رو ميدادن جاهاي ضروري وضع اين نبود